Mehmet Coşkundeniz Sağlıklı ilişkide hissetmemeniz gereken 15 duygu
HABERİ PAYLAŞ

Sağlıklı ilişkide hissetmemeniz gereken 15 duygu

1. İHMAL EDİLMİŞLİK

İyi bir sevgili sizi hayatının birinci sırasına koyar. İhtiyacınız olduğunda başka her şeyi bırakıp size koşar. Yapmıyorsa, o ilişkide sorun var demektir.

2. YALNIZLIK

Sevgiliniz var ama kendinizi yalnız hissediyorsanız bu büyük bir sorun. Sevgiliniz sizinle buluşmamak için bahaneler buluyorsa sizi önemsemiyor demektir.

3. KÜÇÜMSENMEK

Sevgiliniz sizi olduğunuz gibi kabul etmeli. Kusurlarınızı gösteriyor, sizi küçümsüyorsa sağlıklı bir ilişkide değilsiniz.

4. KORKU

Sizi kullandığından, her an bırakıp gidebileceğinden hatta şiddet uygulayabileceğinden korkuyorsanız bu ilişkiyi bitirmelisiniz.

Haberin Devamı

5. TEDİRGİNLİK

Bir şey yaparken “Acaba sevgilim ne der, ne tepki verir?” tedirginliğini yaşamak hiç iyi bir şey değil. Bir süre sonra kişiliğiniz zarar görmeye başlar.

6. DENGESİZLİK

Sevgilinizin davranışlarından dolayı dengenizin bozulduğunu hissediyorsanız ve “Ben bu ilişkiden önce böyle değildim” diyorsanız durum gerçekten vahim.

7. GÜÇSÜZLÜK

Sadece onun söylediklerini yapan, hayata karşı direnme gücünü kaybetmiş biri haline gelmiş olabilirsiniz. Bundan kurtulmanın tek yolu ayrılmaktır.

8. SEVGİSİZLİK

İlişki, iki tarafın da birbirini sevdiği durumlarda geçerli. Ama siz sevdiğinizden eminseniz ve aynı karşılığı göremiyorsanız sağlıksız bir ilişki içindesiniz.

9. YÖNLENDİRİLMEK

Yapmak istemediğiniz şeyleri sırf o istiyor diye yaparsanız ve hatta bunları yapmanız için sizi zorlarsa kendinizi çok kötü hissedersiniz.

10. ZORUNLULUKLAR

Ne yaparsanız kendi isteğinizle yapmalısınız. İlişkiniz artık zorunlulukların yerine getirildiği rutin bir döngüye girmemeli.

11. GÜVENSİZLİK

Evet, mutlak güven yoktur. Ama hayatınızdaki kişinin size her an bir şey yapacakmış gibi hissetmeniz de hiç sağlıklı değil. Bunu hissettiriyorsa terk edin.

12. ALDATILMAK

İşte bunu hiç kimse hak etmiyor. Biri size ihanet ediyorsa, sürekli yalanlar söylüyorsa, bunu düzeltmenin hiçbir yolu yok. Kendinizi bu kapandan kurtarın ve bu duruma son vermek için psikolojik olarak hazırlanın.

13. KAPANA KISILMIŞLIK

İlişkinin içinde kendinizi kötü hissediyorsunuz. Sanki bir odaya kapatıldınız ve dışarı çıkamıyorsunuz. İşte bu da sağlıklı bir his değil.

Haberin Devamı

14. SUİSTİMAL

Duygularınızın ve bedeninizin suistimal edildiğini düşündüren şeyler yaşıyorsanız büyük olasılıkla kullanılıyorsunuzdur.

15. YALITILMIŞLIK

Kıskançlık ya da ilişkisini saklama nedeniyle sevgiliniz sizi dış dünyadan soyutlamışsa, sosyal hayatınızı bitirmişse oradan hemen uzaklaşın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder