Mehmet Coşkundeniz Sevgilinle tartışırken sakın bunları yapma
HABERİ PAYLAŞ

Sevgilinle tartışırken sakın bunları yapma

Kavgalar, tartışmalar ilişkinin olmazsa olmazı. Ama tartışırken bile dikkat etmeniz gereken noktalar var. İşte bir tartışmada yapmamanız gereken 10 davranış...

1. SESSİZ KALMA: Sevgilin sana sorular soruyor ve sen sessiz kalıyorsun. Asla sessiz kalma. Diyelim o anda bu konuyu konuşmak istemiyorsun. Bunu da “Lütfen şu anda öfkeliyim, daha sonra konuşalım” diye belirt.

2. TEHDİT ETME: Tartışma sırasında sevgilini asla ilişkiyi bitirmekle tehdit etme. Belki de sen, o tartışma sırasında biraz kendine avantaj sağlamak amacını güdüyorsun ama karşındaki kişi bunu öyle algılamaz.

Haberin Devamı

3. KABA DAVRANMA: Tartışma ne kadar şiddetli olursa olsun ağzından çıkanı kulağın duysun. Kullanacağın kelimeleri iyi seç. Küfür, hakaret ve aşağılama içeren sözcükleri sakın kullanma. Yani ona her zaman olduğu gibi tartışma sırasında da saygı duymak zorundasın.

4. KİBİRLİ DAVRANMA: Her zaman sen haklı değilsin, ondan üstün değilsin. Diyelim ki haklısın ama o durumda bile sevgilinin ne dediğini dinlemelisin. İkiniz eşitsiniz. Normal durumlarda da tartışırken de...

5. ASLA ASLA DEME: Kesin cümleler kullananı bağlar. “Bir daha asla şöyle yapmayacağım” demen ileride seni zor duruma düşürebilir. Bunun yerine daha yumuşak cümleler kullanmalısın.

6. ESKİLERİ AÇMA: Tartışma sebebiniz neyse ona odaklan. Konuyu geçmişe götürüp “Zaten sen de zamanında şöyle yapmıştın” deme. Bu tartışmanızı daha da alevlendirir.

7. BAŞKALARINI DAHİL ETME: Konu eğer ikinizle ilgiliyse üçüncü bir kişiyi dahil etme. Bir başkasının ilişkiniz hakkında, senin hakkında ya da sevgilin hakkında düşündüklerinin o an için hiçbir önemi yok.

8. YALAN SÖYLEME: Dürüst ol. Onun hakkında ne düşünüyorsan açık açık söyle. Yalanı iki kişilik dünyanıza sakın katma.

9. DUYGULARINI SÖMÜRME: Onun için yaptıklarını tekrar tekrar anlatarak sevgilinin senin karşında borçlu olarak hissetmesine neden olma. Sen ne yaptıysan onun için değil, ilişkiniz için yaptın.

10- KARŞILAŞTIRMA: Sizin ilişkiniz tek ve özel. Başkalarının ilişkisi de onlara ait. Kimin kimi ne kadar sevdiğini asla bilemezsin. Sevgilinin de seni ne kadar sevdiğini kendi sevginle karşılaştırarak ölçemezsin.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder