Mehmet Coşkundeniz Twitter'da neler oluyor?
HABERİ PAYLAŞ

Twitter'da neler oluyor?

İtiraf ediyorum, son günlerin popüler sitesi twitter.com’a kendimi fena halde kaptırdım. Bilgisayar başındayken site hep açık. Bilgisayarın olmadığı yerde de cep telefonumla takip ediyorum siteyi. Kimi ararsanız orada. Herkes birbirini takip ediyor. Kimisi ne yaptığını yazıyor, kimisi felsefi metinler döşüyor, kimisi dedikodu yapıyor. İnanır mısınız, öykü yazan bile var. Üstelik tüm bunları, 140 karakteri geçmeyecek cümlelerle yapıyorsunuz. Eğlenceli mi? Evet.

***

Bizim basın camiası top yekun Twitter’cı oldu. En aktif ve en çok takip edilen isim Ahmet Hakan. Takipçilerine ‘yoldaş’ diye seslendiği için ona da ‘başyoldaş’ diyorlar. İki kez terk etti Twitter’ı ve geri döndü. Bugünlerde en fazla takıldığı isim Ece Vahapoğlu. Birbirlerine tatlı tatlı laf sokarken, Ece dün bir celallendi ki sormayın. Ahmet Hakan, Ece’nin gönlünü almak için en son “Beyaz’ı izleyeceğime Ece’nin ‘Öteki’ adlı romanını okumayı tercih ederim” dedi ama henüz bir yanıt alamadı.

Haberin Devamı

***

Gülben Ergen, Nil Karaibrahimgil, Şahnaz Çakıralp, Başak Sayan, Gizem Özdilli, Yonca Evcimik, Arzu Balkan gibi sahne ve dizi dünyasının isimleri ile gazeteciler bir arada olur da Twitter’ın magazini olmaz mı? Olur elbette. Kim olduğunu bilmediğimiz Mr.13 diye biri Twitter’ın magazinini yapmaya başladı. twittermagazin.blogspot.com adresinde müthiş haberler veriyor, röportajlar yapıyor. “Kim olduğumu öğrenseniz şaşırırsınız” diyor ama henüz bir ipucu bulamadım.

***

Twitter, Facebook gibi kolaylıkla arkadaş edinebileceğiniz ya da sevgili bulabileceğiniz bir yer değil. Henüz Twitter’da başlamış bir aşk da bilmiyorum. Ama başlarsa bunu da ilk ben öğreneceğim. Twitter’da başlayacak bir aşkın daha sağlam olacağını düşünüyorum. Çünkü bu sitede herkes kendini kelimelerle ifade etmek zorunda. Bir başka deyişle, çıplak fotoğraf koyup dış görünüşüyle etkilemeye çalışanların ama söyleyecek bir tek sözü bile olmayanların bulunabileceği bir yer değil.

***

İnternet dünyası gerçekten çok şaşırtıcı. Bundan 3 yıl öncesine kadar Facebook nedir kimse bilmiyordu. Şimdi Türkiye’den milyonlarca kişi kendilerini bu sitede gösteriyor. Facebook’a üye olmayana neredeyse uzaylı gibi bakılıyor. Pek yakında Twitter da aynı noktaya ulaşacak. İnsanlar birbirini takipçi sayısıyla değerlendirecek. Twitter’ın bir özelliği de insanların gerçek yüzünü ortaya çıkarması. Ekran karşısında hayranlık duyduğunuz kişinin yazdıklarını gördükçe “Hadi ya, bu muymuş...” diyebiliyorsunuz. Madem internet dünyasına girdik, şunu da söyleyeyim. Facebook’ta iki hayran sayfam dışında kişisel üyeliğim yok. Ama 11 tane Mehmet Coşkundeniz var. Benim fotoğraflarımı da kullanıyorlar. Hepsi sahtedir, bilgilerinize.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder