Mehmet Coşkundeniz Yeni evliler niye aldatır?
HABERİ PAYLAŞ

Yeni evliler niye aldatır?

Haberin Devamı

Evlenmek için uğraşmışsın, çabalamışsın, peki niye daha yeni evliyken eşini aldatıyorsun? Bu konuyla ilgili araştırmalar var elbette. Ama hepsi yabancı kaynaklı. İlişkilerle ilgili her konuda olduğu gibi Türkiye’de bu konuda da araştırma yok maalesef. Bu yazıda, bana gelen mailler, sosyal medya mesajları ve gözlemlerim ışığında yeni evlilerin neden aldattığını ortaya koymaya çalışacağım.

1- AİLE ZORU

İster kadın, ister erkek istemediği biriyle evlendiğinde, zaten kendini o evliliğin parçası gibi hissetmez. Aldatma riski büyüktür.

2- ESKİ SEVGİLİ

Bazen sırf eski sevgiliden intikam almak için, bazen de eski sevgiliden ümit kesildiği için evlenilir. Eski sevgili ortaya çıkarsa ona “Hayır” deme olasılığı çok düşüktür. Hatta eski sevgiliyle buluşulur, sevişilir ve umulur ki, “Eşini bırak gel” desin. Hiçbir zaman öyle olmaz.

3- MECBURİ EVLİLİK

Okul bitti, iş bulundu, aşk yok ama evlenmek istiyor bu deli gönül... Çevreden de, “Artık evlen” baskısı var. ‘Hayırlı bir kısmet’ bulunuyor, evleniliyor ama aşk tehlikesi gözardı ediliyor. Aşk kapıyı evliyken çalınca da hayır denemiyor! Çünkü mümkün değil.

4- ACELE İŞE KARIŞAN ŞEYTAN

Birbirine çok aşık çiftlerde rastlanıyor. Beyin dopamin etkisindeyken, gözler henüz körken birkaç ay içinde evleniliyor. Sonra gerçekler su yüzüne çıkıyor ve pek uyumlu olunmadığı anlaşılıyor. Evlenirken ortalık zaten ayağa kaldırılmış. Şimdi çabucak ayrılmak olmaz. Devreye yine ihanet giriyor.

5- YALANLAR YALANLAR...

Genellikle erkeklerin, az miktarda da kadınların sakladığı gerçekler kısa sürede ortaya çıkar. Çünkü evlilik, gizliliği kabul etmez. Eşlerden biri, evlenmeden önce maddi durumuna, kariyerine, eğitimine tav olduğu kişinin gerçekte öyle olmadığını öğrendiğinde yıkıma uğrar. Teselliyi başka kollarda arar.

6- BEKLENTİLER HAYALLER

Evlilikle ilgili herkesin hayali farklıdır. Evlendikten sonra bu hayallerin gerçekleşmediği görülürse sorunlar başlar. Eşin ilgisizliği, sorumsuzluğu, sevgisini göstermemesi, hâlâ yalnız yaşıyormuş gibi davranması, çiftlerin iletişimini koparır.

7- CİNSEL UYUMSUZLUK

Kim ne derse desin, evliliğin yarısı sekstir. Seks açısından doyurucu olmayan evliliğin devamı da mümkün değildir. O evlilik devam ediyorsa bilin ki, taraflar birbirini aldatıyordur.

8- ALDATMA ALIŞKANLIĞI

Bu tür kişilerin aldatmak için sebebe ihtiyacı yoktur. Zaman ve mekan da, medeni durum da fark etmez. Bugüne kadar nasıl yaşadılarsa, bundan sonra da öyle devam edeceklerdir.

9- YILLAR SÜREN FLÖRT

Heyecanı bitmiş, miadı dolmuş ilişkilerin son çırpınışıdır evlilik. “Evlenelim, biraz da böyle deneyelim” denir ama sonu hüsran olur. Artık işin cazibesi kalmamıştır. Evlilik onlar için formalitedir.

10- SOSYAL MEDYA BAĞIMLILIĞI

Evlenmeden önceki hayatında zamanının büyük bölümünü sosyal medyada geçiren birinin bu alışkanlığını değiştirmesi neredeyse imkansızdır. Evlendikten sonra da sizinle geçireceği zamanı sosyal medyada harcıyorsa durum ciddi demektir. Bu kişilerin o mecralarda ‘masum’ şeyler yaptığını sanmayın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder