Mehmet Coşkundeniz Yeni ilişkinde bunları mutlaka yap
HABERİ PAYLAŞ

Yeni ilişkinde bunları mutlaka yap

Haberin Devamı

1- BİR ŞANS VER

Birinin sana acı çektirmiş olması, diğerlerinin de aynı şekilde davranacağı anlamına gelmez. Madem yeni bir ilişkiye başladın, öyleyse unutma her şey yeni... Geçmişteki tecrübelerini bu yeni ilişkine taşıyıp, kendine ve karşındaki insana zarar verme.

2- HASSASİYETLERİNİ ANLAT

Geçmişte yaşadıklarını harfi harfine anlatmayacaksın elbette. Ama korkularını, yaralarını, seni üzecek şeyleri söyle ona. Hangi konularda hassas olduğunu anlat. Onunla ilgili şikayetlerini de söylemekten çekinme.

3- ŞÜPHELENMEKTEN VAZGEÇ

Hayatına yeni giren insana her an her şeyi yapabilecek potansiyeli varmış gibi bakma. “Ya yaparsa...” diye düşünerek aşk yaşanmaz. Seni aldatabileceğini, üzebileceğini düşünerek geçirdiğin her an ilişkinin kalitesini düşürür.

4- KİŞİLİĞİNİ DEĞİŞTİRME

Bazı alışkanlıkların, karşındaki insanı rahatsız edebilir, onu dinle, eğer sana aykırı gelmiyorsa istediklerini yapmaya çalış. Ama kişiliğinden taviz verme. Seni sen yapan özelliklerinden vazgeçme.

5- KENDİNİ FEDA ETME

Bir ilişkinin olması, yaşamındaki her şeyi bu ilişkiye göre düzenleyeceğin anlamına gelmiyor. Arkadaşlarına, yaşam tarzına, beğenilerine, hobilerine sahip çık. Unutma, seni seven bu halinle sevdi.

6- FARKLILIKLARI KABUL ET

Sadece sevgiline değil, tüm insanlara karşı hoşgörülü olursan içsel huzuru yakalarsın. Senin doğruların, değer yargıların, yetişme biçimin nasıl benzersizse, onunki de öyledir.

7- HAYATIN SONU DEĞİL

Öncekiler gibi bu ilişkin de bir gün bitebilir. Bu kez bitmesini sen de isteyebilirsin. İlişkini ‘bitecekmiş’ gibi yaşama, ama bittiği zaman da bunu hayatın sonu gelmiş gibi algılama.

8- GELECEKTEN ENDİŞE ETME

İlişkilerdeki en büyük hatalardan biri de günü yaşamak yerine, hep gelecekle ilgili beklentileri gündeme getirmektir. Oysa, “Ne olacağız biz? Nereye gidiyor bu ilişki?” gibi sorular mutsuz eder.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder