Mehmet Coşkundeniz Yoksa sadece bir masal mı aşk?
HABERİ PAYLAŞ

Yoksa sadece bir masal mı aşk?

Haberin Devamı

Hep ağlamak mıdır aşk? Geceleri uykundan sıçrayarak uyanıp saatlerce hıçkıra hıçkıra gözyaşı dökmek midir? Ağlarken bir yandan da “Beni bu hale düşürdüğün için lanet olsun sana!!!” diye haykırmak mıdır? Aşk her gece o yatağa sensiz girip, huzursuz uykuların, paramparça düşlerin, dehşet dolu kabusların sahibi olmak mıdır?
***
Tanrının bile seni unuttuğunu düşünmek midir aşk? Dünyanın en yalnız insanı olduğunu sanmak mıdır? Dinleyip en hüzünlü şarkıları, içki kadehlerinde boğulmak mıdır? Üst baş perişan, rezilce dolaşmak mıdır aşk? Sadece geçmişi yaşamak mıdır? Geleceğe dair hiç umudun olmadan, birbirinin aynı renksiz ve tatsız günleri saymak mıdır?
***
Aşk ölmeyi bu kadar çok istemek midir? “Ölsem de kurtulsam bu acıdan” demek midir? Her şeye karşı tahammülsüz, herkese karşı hoşgörüsüz olmak mıdır aşk? Seni hatırlatan ne varsa hepsinden kaçmak mıdır? Sana dair fotoğrafları, yazıları yakmak isteyip de bunu bile yapamamak mıdır aşk? Binlerce cevapsız sorunun arasında aklını oynatmak mıdır? Kendi hayatını bir hapishaneye çevirip, müebbet acıya hüküm giymek midir aşk?
***
Aldatılmışken, terk edilmişken, gelmeyeceğini bu kadar açık bir şekilde bilirken yine de özlemek midir aşk? İnsanın kendisine bu kadar ağır işkence yapması mıdır yoksa? Ağustos’ta tir tir titremek, Aralık’ta buram buram terlemek midir? Tüm mevsimleri silip, ömrü bitmeyen kışa çevirmek midir? Hayal mi görmektir sürekli? Gerçekleşmeyecek hayallere kapılıp kendini kandırmak mıdır?
***
Aşk, evdeyken duvarların üzerine üzerine gelmesi, dışarıdayken kalabalığın içinde başının dönmesi, yerin ve zamanın birbirine karışması mıdır? Boğazından bir lokma bile geçmediği için düşüp düşüp bayılmak mıdır açlıktan? “Sen aptal mısın? O seni sevmiyor işte, bunu görmüyor musun?” diyen sözde dostlarla uğraşmak mıdır? El ele yürüyen çiftlere, birbirine sarılan çiftlere bakıp bakıp burnunun direğinin sızlaması mıdır? “Bari sokakta ağlamayayım“ deyip boğazın ağrıyıncaya kadar yutkunmak mıdır?
***
Sen işte bu haldeyken sevgilinin vurdumduymazlığı mıdır, seni hiç umursamaması mıdır aşk? “Evet, işte böyle bir şeydir aşk” diyorsan eğer, sonu mutlu biten tüm aşk öyküleri yalan mıdır? Söylemeye dilim varmıyor ama, yoksa aşk sadece bir masal mıdır?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder