Memet Özer Doldurulmuş lezzetler...
HABERİ PAYLAŞ

Doldurulmuş lezzetler...

Bu haftaki konum içi doldurulmuş lezzetler. Tüm ülke mutfaklarında bu tip tarifler mevcuttur. Her ülkede bu lezzetli tarifler kendi kültürlerine göre pişirilir. Bizim mutfağımızın da vazgeçilmezlerindendir. Ben de bu hafta farklı kültürlerden bu tip tarifleri bizim damak tadımıza uygun hale getirerek sizler için hazırladım. Umarım sizler de evlerinizde dener ve memnun kalırsınız. Afiyet olsun.

KURU DOMATESLİ, YEŞİL BİBERLİ VE DİL PEYNİRLİ DOLDURULMUŞ MANTAR

MALZEMELER

6 adet iri mantar (sapları çıkarılmış ve doğranmış)

Haberin Devamı

1 adet soğan yemeklik

1 avuç kurutulmuş domates (ılık suda bekletilmiş doğranmış)

3 adet çarliston biber (ince kıyılmış)

2 adet kapya biber (ince kıyılmış)

2 diş sarımsak rendesi

1 avuç dolmalık fıstık (kavrulmuş)

1 bardak rendelenmiş dil peyniri

5 kaşık zeytinyağı

1 kaşık pul biber

Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

Mantarların içini ve dışını zeytinyağı ile ovun. Tuz, karabiber ve pul biber serpin. Bir tavaya zeytinyağı ile birlikte soğanları alın. Tuz ve karabiber serpin. Biraz soteleyin. Kapya biber, çarliston biber ve sarımsak ekleyip biraz daha soteleyin. Mantar saplarını ekleyin. Sotelemeye devam edin. 3 dakika sonra altını kapatıp, karışımı bir kaseye alın. Rendelenmiş peynir, dolmalık fıstık ekleyip, mantarların içini doldurun. Önceden 190 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.

DOLDURULMUŞ FIRIN PATATES

MALZEMELER

4 adet iri patates

1/2 bardak süt

1/2 bardak krema

1 tatlı kaşığı muskat

4 kaşık rendelenmiş taze kaşar

4 kaşık rendelenmiş eski kaşar

5 sap taze soğan (ince kıyılmış)

3 kaşık tereyağı

1 kaşık kıyılmış maydanoz

Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

Patatesleri iyice yıkayın. Enlemesine ortalarından bıçakla hafif bir kesik atın. Kabuklarına bol tuz bulayın. Fırın kabının altını da tuzla kaplayın. Patatesleri önceden 190 derecede ısıtılmış fırında içleri iyice yumuşayıncaya (yaklaşık 45 dakika) kadar fırınlayın. Bu arada süt, tereyağı ve kremayı bir taşım kaynatın. Pişen patatesleri çizdiğiniz yerden ikiye ayırın. Bir kaşıkla içlerini kazıyın. Bir kaseye alın. Sütlü karışımı ilave edip, muskat, taze kaşar, taze soğan, maydanoz, tuz ve karabiber ekleyin. İyice karıştırın. Patates kabuklarının içine doldurun. Üstüne eski kaşar rendesi serpip peynirler nar gibi olana kadar fırınlayın.

Haberin Devamı

Karamelize soğanla doldurulmuş tava tavuk göğsü

MALZEMELER

4 adet bütün tavuk göğsü

3 adet soğan (piyazlık)

1 kaşık tatlı hardal

2 kaşık elma sirkesi

1 adet şeker

1 tatlı kaşığı bal

4 kaşık zeytinyağı

1 kaşık tereyağı

SOTE ISPANAK YATAĞI İÇİN

3 bardak ıspanak

1/2 adet soğan (yemeklik)

1 adet kesme şeker

3 kaşık zeytinyağı

1 çay kaşığı muskat

Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

Bir tavaya 2 kaşık zeytinyağı ile birlikte tereyağını alın. Soğanları ekleyin. Şeker, tuz ve karabiber ilave edip kısık ateşte biraz pişirin. Hardal, bal ve elma sirkesi ekleyip en kısık ateşte arada karıştırarak 30 dakika pişirin. Altını kapatıp ılınmaya bırakın. Tavuk göğüslerinin kalın kısmından bir bıçak yardımı ile dikkatlice, kalın bir yarık açın. İçine karamelize soğanı doldurup kapatın. Tavuk etlerinin iki tarafını da zeytinyağı ile ovun. İki tarafına da tuz ve karabiber serpin. Tavayı kızdırın. Fırınınızı 200 derecede ısıtın. Tavaya biraz zeytinyağı ekleyip tavukları dikkatlice yerleştirin. Her iki tarafını sadece 1 kez çevirerek 5’er dakika kızartın. Fırına alıp yaklaşık 10 dakika daha pişirin. Dinlenmeye alın. Tavaya soğanları ve zeytinyağını alıp soteleyin. Soğanlar yumuşayınca ıspanakları ve şekeri ekleyip muskat, tuz ve karabiber serperek 5 dakika pişirin. Ispanak yatağı üstünde kestiğiniz tavuk dilimleri ile servis yapın.

Haberin Devamı

FIRINDA KUZU KIYMALI RENKLİ BİBER DOLMASI

MALZEMELER

2 adet kırmızı dolmalık biber

2 adet yeşil dolmalık biber

2 adet sarı dolmalık biber

300 gr iri çekilmiş kuzu kıyma

1 bardak pirinç (sıcak suda bekletilmiş ve iyi yıkanmış)

1 avuç kıyılmış maydanoz

1 avuç kıyılmış dereotu

1 adet rendelenmiş soğan

2 adet rendelenmiş domates

3 kaşık zeytinyağı

1 tatlı kaşığı kimyon

Tuz, karabiber

SOSU İÇİN

1 kaşık domates salçası

1 kaşık biber salçası

2 kaşık tereyağı

2 bardak tavuk suyu

Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

Biberlerin kapağını kesin. İçini temizleyin. İç taraflarını zeytinyağı ile ovup tuz ve karabiber serpin. Dolma iç harcını derin bir kasede iyice karıştırın. Bir kaşık su ve zeytinyağı ekleyip biberleri doldurun. Kapaklarını kapatın. Bir tavada tereyağında salçaları kavurun. Tavuk suyu ekleyip bir taşım kaynatın. Dolmaları fırın kabına yerleştirin. Üstüne sosu dökün. Üstünü folyo kağıdı ile kapatıp önceden 190 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat pişirin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder