Memet Özer Pirzolanın en lezzetli hali...
HABERİ PAYLAŞ

Pirzolanın en lezzetli hali...

Pirzolayı en çok ızgarada seviyor ve yapıyorsunuz biliyorum... Ama size nane sosla servis edeceğiniz bir pirzola ve cilav tarifi vereceğim, bayılacaksınız!

Bugün sizler ile paylaşmak istediğim tarif, birçoğunuzun evde zevkle pişirdiği, özellikle de çocuklarınızın çok sevdiği kuzu pirzola. Diyebilirsiniz ki; biz zaten kuzu pirzola pişirmeyi biliyoruz. Ama ben bugün sizlerle hem pişirme tekniği olarak, hem de kattığım farklı aromalar ve tamamlayıcı yemeklerle beraber gerçek bir ziyafet menüsü paylaşmak istiyorum.

Haberin Devamı

Öncelikle bugün vereceğim tarifte pirzolayı bütün olarak pişireceğiz ve sonra dilimleyeceğiz. Üstelik üzerine de gerçekten çok lezzetli bir karışım sürerek servis edeceğiz. Bu sayede dışı kıtır ve çok lezzetli, içi ise çok sulu ve yumuşak olacak. Yanında ise kuzu etine çok yakıştırdığım, naneli bir sos ve portakal, limon, dereotu ve maydanoz ile tatlandırılan yasemin pirincinden bir pilav tarifim olacak. Daha fazla anlatmadan tariflere geçmenin vakti geldi sanırım...

FISTIKLI KUZU PİRZOLA

MALZEMELER

8 kalem pirzola (bütün halde, kasabınıza iyice temizletin)

1 yemek kaşığı hardal

1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz

1 yemek kaşığı galeta unu

1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı

1 çay bardağı dövülmüş tuzsuz şam fıstığı

1 diş dövülmüş sarımsak

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

Öncelikle fırınınızı 180 dereceye ayarlayın ve ısıtın. Daha sonra zeytinyağı hariç tüm malzemeyi derin bir kase içinde, püre kıvamına gelecek şekilde karıştırın ve buzdolabında bekletin. Pirzolanızın her iki tarafını tuz ve karabiber ile tatlandırın. Önceden ısıttığınız geniş bir tava içinde, zeytinyağı ile beraber pirzolanızın her iki tarafını kahverengi olana dek pişirin. Daha sonra hafifçe ılınması için bir tabağa alın. Ilınan pirzolanızın üst tarafına, daha önceden hazırladığınız karışımı orta kalınlıkta olacak bir katman şeklinde sürün. Ve önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Pişen pirzolayı içindeki suyun kaçmaması için yaklaşık 10 dakika dinlendirin ve keserek taze nane püresiyle servis edin.

Haberin Devamı

TAZE NANE PÜRESİ

MALZEMELER

1 bağ taze nane yaprağı (orta boy)

1 tatlı kaşığı limon suyu

1 çay bardağı zeytinyağı

1 yemek kaşığı kavrulmuş çam fıstığı

1 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri (ya da eski kaşar peyniri)

1 diş sarımsak

Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

Tüm malzemeyi mutfak robotu içinde karıştırın, eğer sosunuz çok koyu olursa biraz su ya da zeytinyağı ile açabilirsiniz.

PORTAKAL AROMALI CİLAV

MALZEMELER

1 bardak kokulu yasemin pirinci

2 kaşık zeytinyağı

1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi

1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi

1 kaşık kıyılmış maydanoz

1 kaşık kıyılmış dereotu

Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

Bir pilav tenceresi içinde 1,5 bardak suyu kaynatın. İçine, zeytinyağı, tuz, karabiber, portakal ve limon kabuğu rendesi ilave edin ve iyice yıkadığınız yasemin pirincini ekleyin. Piştikten sonra dereotu ve maydanoz ile karıştırıp servis edin.

(13.01.2013 tarihli Posta Karnaval'dan alınmıştır.)

Sıradaki haber yükleniyor...
holder