Mesut Yar Altı yeni dizinin düşündürdükleri!
HABERİ PAYLAŞ

Altı yeni dizinin düşündürdükleri!

Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta altı yeni dizi başladı. Zaten kiminin ikinci bölümü de artık ekranda dönüyor. Hafta bitmeden analiz yapmak yerinde olmazdı. Bitti ve yapıyorum... Yeni dizilerin içinde iki tane “sıcak iş” var. İlki Kanal D’nin “Güneşi Beklerken” isimli gençlik dizisi. Hikaye insanı kavrıyor. Kışa bir hat açıyormuş gibi geldi bana. Yani yazlık iş deyip konulmayacak kadar özenli bir performansı var... “Babam Sınıfta Kaldı”yı ise FOX gençlik dizisi olarak lanse etti ama bana göre ilk başta biraz “Süper Baba” tadını yakalamış bir hava yarattı. Gani Müjde’nin efsane işi “Hayat Bilgisi”nin üniversiteye taşınmış hali de diyebiliriz. Güldürdü ve ısıttı.. “Güzel Çirkin” (Kanal D) bir polisiye dizisi olarak mesleği ekranda olağanüstü fantastik standartların altına indirerek normalleştirmiş oldu. Naz Elmas’ın uzun bir süre sonra “sırıtmadığı” ilk işi oldu. Ömrü de uzun gibi geldi bana... “Sana Bir Sır Vereceğim” (FOX) bir süredir ekranda olmayan fantastik işlerin son jenerasyonu gibiydi. Kabul etmeli ki FOX’un bu yeni dizisi de farklı bir boşluğu doldurarak boş bir iş olmadığını gösterdi... Diğerleri için erken konuşmayacağım, iki hafta sonra tekrar üzerinden geçeriz!

[[HAFTAYA]]

İSİM BABASI OLUVERDİ!

Kıvanç Tatlıtuğ sadece başrolünü üstlendiği dizileri değil ekrandaki farklı işleri de besliyor... Önceki gün tekrarını izlediğim “Sana Bir Sır Vereceğim” (FOX) isimli dizide olağanüstü yetenekleri olan Tilki isimli gence isim ararken bir dergi kapağında resmi bulunan Kıvanç’tan esinlenildi... Kıvanç böylece hiç oynamadığı bir dizide bir fotoğrafıyla isim babalığı üstlenmiş oldu. Bakalım orijinal Kıvanç ile Tilki Kıvanç arasında isim dışında benzerlikler de olacak mı?

Show TV’nin akıl oyunu!

TV’de gösterilen tekrar dizilerde doksanlı yılların ortasına kadar geldiğimizi söylemiştik. “Deli Yürek” isimli dizi ekranın mevcut en eski işi. Biteli 10 yıldan fazla olmasına rağmen Show TV’nin küçük bir akıl oyunuyla yine hayatımızda yerini buldu... Dizi eski, bazı oyuncuları hayatta bile değilken kanal tekrar yayınına “Nostalji Kuşağı” başlığı koyarak ince bir TV oyunu yapmış oldu. Ve oyun tuttu...

O ALANDA YARIŞMADILAR AMA..

Kabul etmek lazım ki ‘Survivor’ bu yıl Acun Ilıcalı’nın istediği hedefe ulaştı. Hiç konuşulmayan yarışmacılar geçidi olacağına hemen herkesin bir özelliğiyle öne çıktığı farklı bir iş oldu... Ama en önemlisi Hilmi Cem gibi bir star adayı, Murat gibi bir popstar potansiyeli ortaya çıkardı. Üstelik saydığım isimleri bu alanlarda yarıştırmadan... Kaldı ki Hilmi Cem ve Murat ikilisi yarışma sonrası katıldıkları programlarda bu alanlarda yürüyeceklerini belirttiler... Acun’un verdiği bu averajı iyi kullanırlarsa özellikle Murat’ın hayatımızda farklı bir konum yakalayacağını düşünüyorum... Sahnedeki hali sıcak, sesiyse sıradan bir popstar yarışmasının misliyle üstünde bir renge sahip!

Tekrarı bile cihana değer...


Kanal D ekranında tanındı. Tekrarlarıyla Merkez Bankası gibi para basmaya devam etti. Özeli, özeti, tekrarı filan derken hemen her skecini izleyene ezber ettirdi... Sonra TNT ekranına geçti. Daha doğrusu tv2’de kendine düzenli olarak tekrar yayını kuşağı buldu. Oradaki izlenme raporları da kanalın en dikkat çekici işlerinden biri olduğunu gösterdi... Son olarak önceki akşam Show TV ekranından izleyiciye göz kırptı. Anladığım kadarıyla tüm bölümleriyle Ramazan ayı boyunca izleyenin karşısına çıkacak. Aynı ekip, aynı skeçler, aynı sahneler ve aynı alkışlarla... “Çok Güzel Hareketler Bunlar”, ekran tarihinin tekrarlarıyla en çok kazandıran ve rağbet gören işlerinden biri oldu artık. Hakikaten zamanında güzel hareket çekmişler, ne diyelim?

Nihat Hatipoğlu’nun karşısına geçti!

Ramazan ekranı start aldı. Öncelikle tüm okurlarıma hayırlı bir Ramazan diliyorum... Mübarek ay biraz da bereketiyle ekrana geldi. Ramazan’a özel ekran yüzleri uzun bir aradan sonra yine inananlara selam çaktı. Atv, Kanal 7, STV ve TRT geleneği bozmadı. Diğer kanallarda daha önce performanslarını farklı işlerde gördüğümüz isimler iftar ve sahur yayınlarını sırtlandı... İçlerinden en dikkat çekici olanı, yeni bir programa başlayacağını bu köşeden okuduğunuz Nihat Doğan oldu açıkçası. Ünlü türkücünün Flash TV ekranında sahur programı yapıyor oluşu ayın en ilginç ilklerinden oldu... Peki Nihat bu yetkinliğe sahip mi? Dini anlamda iyi bir eğitimden geçtiğini biliyorum. 2006 yılında yaptığımız bir röportajda gösterdiği ilmi performansını bir kısmını bile ekrana taşısa Flash TV ekranı en çok konuşulan kanallar arasına girer. Hayırlısı...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder