Mesut Yar Bezdirir mi acaba?
HABERİ PAYLAŞ

Bezdirir mi acaba?

Haberin Devamı

24 saat içinde üç kez aynı diziyi izlemek ister misiniz? Ortalama insan zekasının kabul etmeyeceği bir teklif bu. Ama oluyor. Yaz aylarındaki “Doktorlar” (Show TV) çılgınlığının bir benzeri “Leyla ile Mecnun”da yaşanır oldu. Pazartesi üç tur diziye denk geldim. Akşamüstü, akşam ve gece yarısı olmak üzere üç kez. Sabah bakamadım TRT1’e belki o saatlerde de vardır yayını. Demek istediğim bir dizi tutulabilir. Hatta öyle ki kült haline gelebilir. Kaldı ki o yolda yürüyen bir diziden bahsediyoruz. Ama tek başına yayın akışını doldurmak? Bunun bizdeki yanıtı bir süre sonra sıkıcı hale gelmesidir her şeyin. Çünkü ekranda olanları çabuk öğütürüz. “Leyla ile Mecnun” bu anlamda biraz sakınılmalı diyorum!
[[HAFTAYA]]

Bu sınavdan kim geçer?


Bak şimdi, iki gündür hararetle bu geceyi bekliyorum. “Kuzey Güney” dizisinin (Kanal D) yeni bölüm tanıtımlarını izleyenler yine bir trafik kazasına şahit oldular. Bilmeyenler için hatırlatalım, Güney’in kullandığı arabayla çarptığı bir yaya ölür. Kuzey, ağabeyinin suçunu üstlenerek onun yerine hapis yatar. Hikaye bundan sonraki hesaplaşma üzerine gelişir. Bu gece gelinen noktada yine benzer bir kaza var. Ama sanırım bu kez direksiyonda Kuzey bulunuyor. Dejavu der eloğlu bu durum için. Bense bir direnç testi diyorum. Bakalım bu kez kim başarıyla geçecek o testten. Akşamı iple çekiyorum!

Yeni yaşları kutlu olsun

Fox TV beş yaşına girdi. TNT de dört yaşına. Her iki kanalda kısa sayılmayacak bir süredir hayatımızda. Fox’un ilk zamanlarını hatırlıyorum. TGRT izlerinden kurtulması bir hayli zaman almıştı. Türkiye TV pazarında hangi açığı dolduracağına karar vermesi filan derken iki yıl bocaladı. Sonrası ilginç bir yükseliş trendidir. Mesela şimdi günlük diziler deyince akla gelen ilk TV kanalı oldu. Haber deyince mutlaka ilk üç kanalın içinde yer alıyor. Programları iç bayan cinsten değil. Yürüyor artık Fox gemisi... TNT ise ilk iki yılını daha çok şifreli kanallardan alışık olduğumuz yabancı içerikle idrak ederken, son iki sezondur radikal bir kararla yerli işlere yöneldi. Ciddi paralar harcandı ve şimdi ağırlıklı olarak magazin kanalı havasında. O radikal karar alınırken düşünülen şey bu fotoğraf mıydı, kestiremiyorum? Ama şu kadarını söyleyeyim ki bu fotoğraf bile kendisine baktırıyor. Diziler tutmayabilir, büyük prodüksiyonlar batabilir, ama küçük ve zeki içeriklerle izleyiciyi kendine bağlamayı becerebilir bir TV kanalı. TNT 4. yaşında tam da bu yolda. Her iki kanala da nice yıllara diyorum...

Suni teneffüs doğruydu!

“Arka Sokaklar”da (Kanal D) vurulan adamın ağzına önce peçete yerleştirip sonra suni teneffüs yapıyor eleman. Arkadaşlardan biri itiraz ediyor; öyle suni teneffüs olmazmış. Tam tersine, neredeyse bütün ilk yardım kurslarında uygulanan bir gerçektir bu. Hem hijyeni hem de güvenliği sağlar. Bilmediğimiz şeyleri garipsemek ve reddetmek yerine, “acaba bir gerçekliği var mıdır?” diye düşünsek, uzaya çıkma olasılığımız komedi dizilerine malzeme olmazdı sanıyorum.

Ivana Sert yaşlı mı?

“Bugün Ne Giysem” isimli yarışmada (Show TV) modacı Hakan Akkaya ile Ivana Sert’in aralarındaki tatlı ama sert rekabet kimi zaman dokundurmanın bir adım daha ilerisine geçiyor. Önceki gün Hakan, Ivana’ya resmen “yaşlısın” dedi. Ekrandan tanıdığım haliyle Ivana’dan sert bir yanıt beklerken küçük bir sessizlik geldi. Sanırım şaka olarak algıladı. O değil de jüride bulunan Uğurkan Erez’in balans ustasını andıran hali ne olacak sevgili okur? Kendinden önceki jüri üyelerinin dilleri dikiş iğnesi gibiydi. Şimdi Erez’i böyle mülayim görünce Hakan ve Ivana’nın atışmaları keşke biraz daha sertleşse diye düşünüyor insan. Ne yapalım, o sertliğe insanları bizzat içeriği alıştırdı programın. Yoksunluk çekiyoruz olmayınca.

GALAKSİNİN TURİST REHBERİ

Gülhan Şen’in sunduğu “Gülhan’ın Galaksisi” tv8 kanalındaki yolculuğuna devam ediyor. Gülhan, fanlarıyla birlikte oluşturduğu küçük gruplarla gezmeye başladı dünyayı. Daha doğrusu kendisi mihmandarlık yapıyor, yanındaki grup da bildiğin turist gibi takılıyor. İlk gezi rotası Lübnan’a doğruydu. Ama bildiğim kadarıyla Küba’dan Uzakdoğu’ya kadar çok geniş bir coğrafyayı da içerecek bu turlar. Sanırım bir işte uzmanlaşmak ek gelirlerin de kapısını açıyor bir süre sonra. Gülhan Şen yakında olası şirketiyle pazarda söz sahibi olabilecek kapasiteye ulaşırsa şaşırmayacağım vallahi. Hakkıdır çünkü!

Zaman Ruhsar’da donmuş!


“Canım Benim” Fox TV’de yayınlanmaya başladı. Başrollerinde Salih Kalyon ve Ruhsar Öcal var. “Ruhsar” dizisini hatırlarsınız yıllar önce. Ruhsar Öcal’dan ismini alırdı dizi. Kaç yıl geçti aradan bilemiyorum? Ama gördüğüm bir şey var ki yıllar Ruhsar’a hiçbir şey yapamamış. Salih Ağabey desen 1000 yıldır aynı sanki. Gümüş rengi saçlarıyla karşımızda hep. Şimdi ikisi 30 yıldır evli bir çiftin gündelik hayatını anlatarak güldürüyorlar izleyiciyi. Ve şu kadarını söyleyeyim daha ilk haftalarından hiç de fena gitmiyor reytingleri. Hayırlı olsun!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder