Mesut Yar Bir Boris kaç istihbarat örgütü eder?
HABERİ PAYLAŞ

Bir Boris kaç istihbarat örgütü eder?

“Filinta” (TRT 1) dizisinde İstanbul’a casus olarak gelen Avrupa’nın en ünlü şarkıcısı Anita ve beraberindeki kadınlar, Osmanlı-Rus savaşı çıkarmaya çalışıyorlardı... Boris ağabeyimiz Anita’nın bir casus olduğunu zaten biliyordu ve planını bizzat kendisinden öğrendi...

[[HAFTAYA]]

Ayrıca sarayın içinde de Boris için çalışan bir paşa var. Kentte ya da devlet içinde olacakları adama üflüyor da üflüyor. Boris’in elinde kendi döneminin en stratejik Ortadoğu haritaları filan da var... Şimdi bu adam kentte fink atan bütün casusları ve eylemlerini en ufak ayrıntısına kadar önceden haber alıyor ve duruşunu buna göre belirliyorsa, olayları olduktan sonra çözebilen Osmanlı polis teşkilatının başarılı olduğunu söylemek mümkün mü? Bunu daha önce de yazmıştım; Filinta Mustafa ve arkadaşları sonuç odaklı olarak başarılı gözükse de olaylar gerçekleşirken başka dünyada yaşıyorlarmış gibiler... Eh o zaman “Osmanlı istihbaratı bir Boris etmemiş kardeşim” desek çok da abartmış sayılmayız, bu kadar “abartılı” olan bitene bakınca...

Haberin Devamı

Dizilerdeki CD furyasına dikiz!

Hadi bugün de CD günü olsun. Dizilerdeki CD piyasasını (!) birlikte ele alalım. Benim gözüme çarpanlar aşağıda. Ekleme yapabilirsiniz de... “Kaderimin Yazıldığı Gün”de (Star TV) Defne’nin Maksut’la işbirliği içinde olduğunu belgeleyen CD, Kıymet’in elindeydi... “Poyraz Karayel”de (Kanal D) Sadreddin’in karşı taraftan bir adamı vahşice öldürdüğü görüntülerin olduğu CD, Bahri Baba’nın masasındaydı... “O Hayat Benim”de (FOX) Ateş’in anne ve babasının katilinin gerçek azmettiricisinin Edibe Atahan olduğunun itiraf edildiği CD, Ateş ve Mehmet Emir Atahan’ın elindeydi... “Beni Affet”te (Star TV) Berat’ın Bahar’a tecavüz ettiğini itiraf ettiği CD, Cesur’un elindeydi... “Bedel”de (atv) Vedat’ı saplantılı bir şekilde seven Nazan’ın yatakta çekilen çıplak görüntüleri yine bir CD içinde ve Nazan da onun peşinde... “Kara Para Aşk”ta (atv) polis Ömer’in ağabeyi Hüseyin’in kirli çamaşırlarını ortaya dökecek görüntüler de bir USB (hafıza kartı) içindeydi ve Hüseyin onun peşindeydi. Yani kısacası dizilerimizin kahramanları bu aralar hep bir CD ya da USB peşinde koşup duruyorlar. Sanırım teknoloji geliştikçe konular aynılaşıyor. Ne tuhaf!

Haberin Devamı

Ayşegül'ü kim korur?

“Poyraz Karayel”de (Kanal D) İstanbul’un en ünlü mafya babasının kızının evinin önünde ne bir koruma var ne de giriş katındaki evin pencereleri önünde sıradan bir demir parmaklık... Bir de her daim açık o perdeler ki Ayşegül de çoğunlukla pencerenin hemen dibindeki kanepede yatıyor... Vallahi dizide görüyoruz; hırlısı var hırsızı var. “Her türlü saldırıya açığım, buyurun evime gelin” davetiyesi saydıklarımdan daha net harflerle yazılabilir mi sahi? Bana göre tuhaf bir durum. O perdeler açık vermeyen dizinin verdiği en büyük açıktır. Kısacası örtün gitsin!

CEYHUN YILMAZ GÖZ ÖNÜNDE OLMALI!

Ekranlarda söz ustası yetiştirmek kolay değil. Bir Ceyhun Yılmaz kolay yetişmiyor mesela. Ceyhun, popüler ekranlardan uzak tematik ağırlıklı kanallarda sohbet programı yapıyor. Samimiyetle söyleyeyim ki bin yılın söz ustalarından çok daha komik ve meselesini izahta hiç zorlanmıyor... İzlerken aldığım lezzeti, konuk ettiğim zaman da alıyorum. Yıllar öncesinde ince bir keşifle radyo kanalının birinde bulduğum bu sempatik adamın hâlâ büyük kanallardan birinde program yapmıyor oluşu kendi tercihiyse üzülürüm... Yöneticilerin tercihiyse, şaşırmam. Çünkü birçoğu TV izlemiyor, izleyici ne istiyor bilmiyor!

Haberin Devamı

Takılın ekran dışında!

Bugün pazar. Dizilerden sıkılırsanız filan vurun kendinizi sinemaya. Kaçırmamanız gereken bir dolu film vizyona girdi. Mesela bir “Yeni Dünya”. Erkan Petekkaya ve Şükran Ovalı bildiğin döktürüyorlar. Perdede çok sıkı bir ikili olmuşlar... Farklı yönetmen Ömer Faruk Sorak imzalı “8 Saniye” kaçırılacak film değil. Ömer Faruk Sorak yine yeni bir şeyler denemiş. Rüyalarını kontrol edebilen bir genç kadın üzerinden felsefenin dibine vuruyor... Yok, ben sinemaya gitmeyeyim, alayım bir DVD evde takılayım kafasındaysanız, Ata Demirer’in “Eyyvah Eyvah” üçlemesi gün boyunca derdinizi çıkarıp atacaktır içinizden. Daha ne olsun; iyi pazarlar!

Dizilerin final defteri

“Ulan İstanbul” (Kanal D); internette yayınlanan dizi yeterli ilgiyi görmezse iki hafta sonra final yapacak. “Sevdam Alabora” (atv); çok uğraşıldı, günü filan değişti ama son bölümü önümüzdeki hafta yayınlanacak... “Küçük Ağa” (Kanal D); giderek düşen reytingleri şimdilik gününden edecek gibi görünüyor. Ama bu rakamlar devam ederse bu dizi de ay sonunu çıkaramayacak... Final potasına girenler ve girmek üzere olanlar şimdilik bu kadar. Dilerim bu kadarla da kalır!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder