Mesut Yar Bir taraf hakkımız daha var mı?
HABERİ PAYLAŞ

Bir taraf hakkımız daha var mı?

CNN TÜRK ekranında yayınlanan “Dört bir Taraf”ta seçim sonrasından itibaren yaşanılan nezaket hali önceki gece ansızın ortadan kalkıverdi... Taraflarımız belli; Nagehan Alçı programın diğer yorumcusu Nazlı Ilıcak’a ağır yüklendi. Nazlı Ilıcak da sazı eline aldı ve iş aşıklar atışmasına döndü... Her iki yorumcunun da kimi zaman gözlerinden çıkan ateşi düşündüğümde bende gece boyunca birazdan ciddi bir kavgaya girişecekleri hissi oluştu... Yine iki küs olarak stüdyodan ayrıldılar. Yine ve sanırım bir sonraki programda hiçbir şey olmamış gibi devam edecekler. Bu bizde alışkanlık oldu... Alışkanlıkların rutine dönmesini sevmem. Sanırım programa yeni bir tarafın eklenmesi şart oldu. Bu potansiyeli de önceki akşam “Aykırı Sorular”a (CNN TÜRK) katılan POSTA Gazetesi yazarı Nedim Şener’de gördüm... İki hanımefendiye de muhalif olan Nedim Şener, bir başka taraf olarak katılırsa orada paratoner olarak enerjiyi kendine toplayıp bir nevi işin sigortası olacak... Bilmem kanalın yöneticileri böyle bir topraklama haline nasıl bakar? Ben potansiyeli gördüm vallahi...

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Kumanda manyağı olmayalım da!

Atv yeni gülmecesi “Dur Durabilirsen”i bu gece yayına sokuyor. Anladığım kadarıyla artık haftanın neredeyse her gecesinde sahneler arasında karşılıklı bir kapışma yaşanacak... Gönül ister ki bu türden bir rekabet tiyatro salonları için de geçerli olsun ama ne mümkün? Belki de bu yüzden birçok oyuncu bu performansları “tiyatroya bir katkı” olarak görmüyor, kabul etmiyor... Biz de meselenin orasında değiliz zaten. Ekranda gülücük ne kadar artarsa toplumsal moral o denli düzelir hevesi içindeyiz. O yüzden bu yeni işe hoş geldin diyoruz... Ve fakat bu işin çivisi de çıktı bir yandan. Performanslar yüksek reyting toplayınca hemen her kanal sahne üzerinde tiyatro gibi yapan TV işlerine soyundu... Yaklaşan örnek de TRT ekranından. İşin sahibi Birol Güven olacak. Şimdiden Ceyhun Fersoy ve “Seksenler”in (TRT 1) genç yetenekleri takıma girmiş bile... Bu hızla giderse bu tip programlar bir şekilde aynı saatte ayrı ekranlarda denk gelecek.

Haberin Devamı


Tacı küçük ağa taktı!

Türkiye güzeli salı akşamı Star TV’de seçildi. Doğrusunu söylemek gerekirse reytinglere bakınca bu işlerin eskisi kadar takip edilmediği ortaya çıkıyor... Ama kanalla doğup, geleneksel hale gelen bu tarz organizasyonların “itibar adına” devam ettirilmesinde yarar var diye düşünüyorum... Amina Gülşe isimli genç kızımızın ipi göğüslediği yarışmada gözlerim beni yanıltmadıysa yarışmacı gençlerde ciddi estetik müdahale izleri gördüm... Ne yalan söyleyeyim, hani ortak kabul görür güzellik çıtası da yarışmanın ilk senelerinin bir hayli altında kalmıştı. Demek iklimimiz bu sene güzel yapmadı... Belki de bu yüzden açık ara gecenin birincisi olan “Küçük Ağa” (Kanal D) güzellik tacını taktı. Ya da şöyle söyleyeyim “Miss Turkey” bildiğiniz “Küçük Ağa” çıktı azizim!

Umarım enerjiyi işe verirler!

Teşekkür almak için değil, işimiz olduğu için eleştiriyoruz. Teşekkür etmek zorunda oldukları için değil, nezaketen de bir teşekkür bekliyoruz mesele ettiklerimizden... Sanırım TV eleştirmeninin kaderi durduk yere birden çok düşman edinmektir. Bu kadroyu sağ olsun, ortalama izlenme sağlığı için eleştirdiğimiz yapımcılar sıklıkla doldurur oldu... Geçenlerde ismini vermeyeceğim bir dizinin yapımcısı bendenize üslup öğretmeye kalkmış. Ben de müsaadenizle kendisini bildiği için şahsı nezdinde sektörün bu nezaket yoksunu tiplerine topyekûn bir çıkma yapayım istedim... “TV eleştirmenlerine kafayı takacağınıza TV izleyicisinin beğenisini yükseltmeye çalışın. Yükselen her çıta sizi izlerken harcadığımız heyecanı da yükseltir... Hem işimiz daha zevkli olur hem de bize fazladan iş çıkarmamış olursunuz.” Üstü mü; kalsın. Ya da işinize saklayın!

Haberin Devamı

Ruhumuza ayna tutacaktır!

FOX yeni bir diziye başlıyor. Her yeni iş yeni de bir heyecan demek. Ama “Ruhumuzun Aynası” isimli bu yeni dizinin en sıkı tarafı “karşıtlıklar üzerine nefis hikayeler çıkaran” bir ekibin (Müge Turalı/Mehmet N. Karaca) elinden çıkması... Hikaye karşıtlıklar üzerinden bütüne varan bir mahalle komedisi aslında. İşi aile bazına indirirsek; yapımcının daha önceki işinin “1 Erkek 1 Kadın” isimli fenomen olduğunu not düşerek, “bu iş yürür” diyebiliriz... Başrollerinde Tuba Ünsal, Filiz Ahmet, Ayşen Gruda, Engin Alkan, Suzan Aksoy, Murat Akkoyunlu ve Haktan Pak gibi sıkı oyuncuların olduğu gerçeğini de ekleyerek üzerine uzun ömürlü olması pek muhtemel bu yeni diziye buradan “hoş geldin” çakıyoruz!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder