Mesut Yar Bir yatırım biçimi!
HABERİ PAYLAŞ

Bir yatırım biçimi!

Yaz aylarında ekranlar daha çok tekrar dizi ve eğlence programlarına teslim olacak. Kanalların yaz için kesenin ağzını ekstra açacağını düşünmüyorum. Genellikle ucuz yapımlar ve saat doldurmaya yönelik girişimler olacak gibi geliyor bana... Zaten her yeni program duyurusunda inceden bir “ekonomik yaz ekranı” kokusu burnuma geliyor. Bir tanesi hariç. Duyduğum kadarıyla FOX internet fenomeni olarak hayatımıza girip Okan Bayülgen şovlarında yıldızı parlayan, ardından “Babam Sınıfta Kaldı” dizisi ve kişisel şovlarıyla kitle yapan Ali Biçim’e çok ciddi bir yatırım yapıyor... İlk 13 bölümü banttan yayınlanacak olan “Ali Biçim Show”, beklenen reytingi aldığı takdirde gelecek yıl “Beyaz Show”un (Kanal D) karşısına ya da cumartesi gecelerine konuşlanacak... Ali’yle tanışma ve çalışma fırsatım oldu. Normalden farklı bir zekası var. Gençliğin damarını iyi yakalamış bir zihne sahip. Bu zihin açıklığı devam ederse FOX kendi tarihinde ilk kez pazara bir şovmen kazandırmış olacak... Her ne kadar Serhat Kılıç fenomenini gözden ve kanaldan kaçırıp yıllar önce ciddi bir talihsizlik yaşamış olsalar da bu kez yoğurdu üfleyerek yiyorlar... Merak içindeyim, “Ali Biçim fark yaratabilecek mi?” diye!

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Artist de kalmadı yahu!

İzlediğim kadarıyla oyunlar boyunca yağış almayan “Survivor” (Star TV) adası önceki akşam yağmur bereketi yaşadı. Ama gözyaşı yağmuru... Yarışmacılar aileleriyle görüntülü iletişime geçtiler. Ve o andan itibaren adada ağır bir dram havası esti... Bu kadar çetin şartlarda insanın duyguları kendini olması gerekenin misline katlıyor. Tolga Karel’in çocuğuyla girdiği diyalogdaki performansı oyunculuğundaki performansının katbekat üstündeydi... Belki de bu yüzden Tolga elendi. Bu kadar özlem, sürekli sakatlık hali, yalnızlaştırma operasyonu, bıyık altından konuşmalar filan derken İstanbul’a vizeyi kaptı... Açıkçası yarışmada dereceye girer diye düşünmüştüm ama olmadı. Bir de adanın artisti kalmadı. Yani gerçek manada. Yoksa her türlü artistlik gırla...

Hayırlı kandiller...

Haberin Devamı

Bu gece mübarek Berat Kandili’ni hep birlikte idrak edeceğiz. Bir hayli hayırlı bir gece olduğunu söylemeye gerek yok... Sanırım bu yüzden daha önce kandil yayınlarını gece yarılarına öteleyen kanalların hepsi hassasiyetle yayın akışını değiştirdiler... Kandil vesilesiyle önümüzdeki Ramazan ayında ekranda kimler olacak diye de bir bakış atalım dilerseniz. Atv ekranı yine Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’na emanet. Kanal D ekranında geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Serdar Tuncer olacak. Show TV ve Star TV, Prof. Dr. Mustafa Karataş ile temas halinde... TRT ekranında Fatih Çıtlak ismi geçiyor ama kurumun hangi kanalında yayınlanacağını öğrenemedim. Kanal 7’de ise Ömer Döngeloğlu hoca program yapmaya devam edecek... Şimdilik Ramazan ekranı gelişmeleri bunlar. Ama biz bugünü atlamayalım. Tüm okurlarıma ve inananlara hayırlı kandiller dilerim!

Gözler tetikteydi...

“Karadayı” (atv) dizisi önceki akşam ekranda ince bir “Dila Hanım” havası estirdi. Hani Mahir ile Feride’nin dansı yıllar öncesinin Kadir İnanır-Türkan Şoray ikilisinin dansını aratmadı... Arada bir yerden bir el uzanıp tuttuğu tabancayı ateşleyecek, Mahir alnının çatına yediği kurşuna rağmen zeybeğine devam edip Feride karaciğerine yediği kurşuna inat darbukanın ritmine uymaktan ödün vermeyecek gibi geldi... Neyse ki ne el uzandı, ne tetik çekildi. Ama sezon finalinin fragmanında gördüğümüz Mahir Kara tipi finalin düğün havasında değil, yine başka bir Yeşilçam kültü “Bodrum Hakimi” kıvamında gerçekleşeceğinin ipucunu verdi. Sadece ayakkabılarından anladığım kadarıyla Mahir Kara önümüzdeki sezon artık Karadayı değil Kabadayı olarak anılacak. Demişti, dersiniz!

Haberin Devamı

Her şey gençlikte güzel...

“Çılgın Dershane Üniversitede” isimli yeni gençlik dizisi gösterdi ki zamanlama iyi hesaplanırsa ekranda gençlik dizilerinin önü çok da kapalı değil... İlk bölümünden kanalın alışıldık dizilerinden daha yüksek reyting alabilen dizi, sinemada yaptığı gişeyi Show TV’ye aratmadı... Zaten kanalda ciddi bir gençlik dizisi eğilimi başladı. “Pis Yedili”nin yaz aylarına saklanan sekiz bölümü haftalar boyunca ekranda kalacak. Dizi ekibi dağıldı. Muhteşem bir sonuç çıkarsalar bile yeniden toplanma durumları yok... Ama şu sıralar reklam aslanın ağzında. Kanal yönetimi ekibi yeniden toparlamaktan çok mevcutla para kazanmanın derdinde olacaktır... Show TV, “Çılgın Dershane Üniversitede” ve “Pis Yedili” ile serin bir yaz geçireceğe benziyor. Dilerim yanılmam...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder