Mesut Yar Bırakın faili meçhul kalsın!
HABERİ PAYLAŞ

Bırakın faili meçhul kalsın!

Haberin Devamı

Ve Ferhat öldü. Daha doğrusu şimdilik öyle biliyoruz. “Kuzey Güney”de (Kanal D) geçtiğimiz sezondan bugüne kadar “karanlık tarafa” damgasını vuran karakter öldürüldü... Ama Ferhat aramızdan ilginç bir soruyla gitti; “Ferhat’ı kim öldürdü?”. Eğer dizinin yeni sezon fragmanlarını hatırlayan varsa Cemre kızımızın hapishaneye düştüğünü anımsar. Bu durumda elimizdeki birinci dereceden şüpheli Cemre oluyor...

İyi de bu adamı Kuzey Tekinoğlu başta olmak üzere “temizlemek” isteyen bir düzine karakter daha vardı. Onların da bu cinayette parmağı olabilir mi? Sorular ve sorular. İyisi mi meselenin Agatha Christie romanlarındaki gibi “katilin uşak olduğunun ortaya çıkması” gibi klişe bir sona bağlanmaması için senaristlere ricada bulunalım; “bırakın faili meçhul kalsın”. En azından Türk usulü klişe olsun yani!

[[HAFTAYA]]

BİRİ KAPINIZI ÇALACAK...


Kanal D yeni ve sokaklarda geçecek bir yarışmanın hazırlığına girdi. TV ile ilgili olanlar “Şans Kapıyı Çalınca” isimli yarışma formatını hatırlar... Sunucu evinizin kapısını çalar, içeri girer ve size sorular sorar. Bilirseniz talih kuşu resmen evinize pislemiş olur. Hazırlıkları tamamlanan yarışmanın formatı da buna benzer bir takım güzellikler barındırıyor... Kadir Çöpdemir ile görüşülmüş olmasına rağmen hâlâ sunucusu bulanabilmiş değil. Bu sorun da giderilirse Kanal D bu yıl izleyiciye sevdirdiği aksiyonlu yarışmalara bir yenisini daha eklemiş olacak. Hadi hayırlısı...

FİRUZE ÖLMEZ BACIM!


Şimdi “Muhteşem Yüzyıl”da (Star TV) Firuze Sultan’ı astılar ya, onu öyle ilmik boynunda kuyruğu titretirken görünce içim acıdı vallahi... Sicimli infazlarda genelde insan ilmeğe binen vücut ağırlığıyla boynu kırılarak ölür. Mevcut Firuze’nin ağırlığına bakacak olursak vallahi bu mümkün değil... Hani Hürrem desen, iki saniyede kalır oracıkta ama dedim ya, Firuze için zor o iş. Bu durumda hanımefendinin boğularak ölmesi beklenmelidir. Ama o da zor... Malum bizim dizilerde “durun” diyerek sahneye ortasından dalacak bir zat mutlaka bulunur. Yani mesele yeğen “Firuze’nin ölmesi değil, infazı kimin durduracağıdır”!

Bir el atar artık!

Star TV’de 16 yıl yönetmenlik yapan Özlem Aktaş önceki gün itibarıyla Kanaltürk’e program müdürü olarak transfer oldu... Özlem çok samimi bir kardeşim ve çok da iyi bir televizyoncudur. Dolayısıyla gittiği yere bilgelik taşıyacağından zerre kuşkum yoktur. Bu yüzden hayırlı olsun diyorum... Bir de ricam var Özlem’den. Şu mevcut programlara el atsa da reyting tabloları yeni kanalı yüzünden paramparça olmuş bir halde çıkmasa. Şaka bir yana gereğini Özlem’den önce kanalın üst yönetimi yapacaktır sanırım!

Emniyet kilidi ne iş?


“Sakarya Fırat” (TRT 1), “Şefkat Tepe” (STV), “Kurtlar Vadisi Pusu” (atv). Sanırım bu üç dizi ekranda en çok mermi harcanan dizilerin başında geliyor. Hepsinin ortak özelliği çatışmalarda silahların yakından görülebilmesi... Bunun üzerinden gidersek, ağırlıklı olarak bilgisayar efektleriyle yapılan atış sahnelerinde silahların emniyet mandallarını kapalı olarak görüyoruz. Yani ateş etme niteliği olmayan silahlar seri şekilde kurşun sıkabiliyor... Küçük bir ayrıntı ama inanın işten biraz anlayan birileri varsa bu resim gülmekten kırıyor. İyisi mi sanat yönetmenlerine uyarımızı geçelim; açınız efendim emniyetleri de mecazi olarak da “kuru sıkı atmamış” olun!

KANIT YOLA ÇIKTI GELİYOR!

Müjdeli haber geldi. “Kanıt” (Kanal D) dizisi önümüzdeki pazartesi günü aynı gün ve saatinde ekranda yerini alıyor... Sezona gecikmeli başladığı için izler/okur olarak “acaba yayından kaldırıldı mı?” minvalinde bir merak içindeydik. Neyse ki durum farklıymış... Sanırım formatına minik dokunuşlar eklenerek dizi için ekim ayında ortaya çıkacak genel izlenme tablosu beklenmiş. Tablo uygun çıkınca da “Kanıt” yayına konmuş... Uzatmayalım, ekranların yarı belgesel niteliği taşıyan bu tek polisiye dramasının müptelasının bol olduğunu biliyorum. Dolayısıyla topyekûn hoş geldin diyoruz “Kanıt”a...

Kim bu patatesler?

Oyuncu Levent Üzümcü önceki gece “Burada Laf Çok” isimli programıma konuk oldu. Levent Üzümcü, CNN Türk kanalında yayınlanan programda “Patates gibi duran oyuncular iyi para kazanıyor, iyi oyuncular ise şanslıysa para kazanabiliyor” diye çok konuşulacak bir açıklama yaptı... Levent’i “Avrupa Yakası”nda seven, “Abim” isimli filmiyle de baş tacı eden biriyim. Eğer bir oyuncudan bahsedeceksek hakikaten “çuvalın dışındakiler” arasında olur... Ama ben “çuvalın içindekileri” merak ediyorum. Yani “patates gibi durup” milyonlarca lirayı “onun sevgilisi, bunun torpillisi” olarak cukka eden oyuncuları... Levent isim vermedi, bari siz verin. Kim olabilir bu oyuncular!..

Sıradaki haber yükleniyor...
holder