Mesut Yar Dert başta çare sonda!
HABERİ PAYLAŞ

Dert başta çare sonda!

Haberin Devamı

“Paramparça”da (Star TV) Keriman (korkunç görümce) hariç hemen her kişilik paramparça olmuş durumda. Bir kötülüğün birkaç ayrı karakterde vücut bulan halini izlemeye de bayılmıyoruz değil hani... Geçtiğimiz gün dizi yine tüm rakiplerini açık ara geride bırakarak “daha kaç parçaya ayrılabiliriz?” sorusuna yanıt arayan seyircinin göz bebeği olmuş... Bunu koyalım bir kenara. Trajedilerin seri şekilde işlendiği dizide ebeveyn ve çocuklar arasındaki iletişim köprüsündeki kopukluklar da sıklıkla resmediliyor. “Paramparça” izleyende “nerede yanlış yapıyoruz?” duygusu uyandıran bir iş... Tam da burada dizinin hemen ardından yayınlanan “Süper Dadı”nın tanıtımları devreye giriyor... Dizinin içinde yayınlanan tanıtımlar demin saydığımız sorulara yanıt verebilecek nitelikte. “Paramparça”nın hemen ardından yayına giren “Süper Dadı”yı giderek önemsiyorum. İzlediğimiz, izlemeye bayıldığımız toplu yanlışların nerede başlayıp nereye uzandığının film şeridi gibi... Kısacası sevgili okur; dert dizide, derman da hemen dizinin bitiminde!

[[HAFTAYA]]

BU AY HER ŞEY VİZYONDA!

Belli oldu ki Show TV mart ayını sinema filmleriyle kazanmaya çalışacak, art arda iki film birden yayınlanan o ünlü sinema salonları gibi... Açıkçası bir filmin bir diziye oranla ekranda yakalayabildiği efekt çok daha tatmin edici. Bir hafta arayla da yayınlasanız bir şekilde yaklaşık rakamlarda kitleye ulaşabiliyor... Bir de kanalların izleyiciye göre film yayınlama modası başladı. Son yayınladığı “Aşk Yeniden” isimli dizisi fena halde sevilen FOX önceki akşam “Kedi Özledi” tarzında romantik komedi filmleriyle “aynı kitleyi yakalar mıyım?” denemesi yaptı. Yakalayamadı ama o kitleyi bırakmak niyetinde değil. O ekranda mart ayı içinde bolca romantik film izleyeceğimiz garanti... Kanal D ise güçlü bir Türk Sineması paketiyle bu topa girmeye hazırlanıyor. Filmlerde en iyi reytingi alabilen iki kanaldan biri olduğu için sanırım!

Kara Kutu’da ne var?

Yakında Kanal D’de iddialı bir siyasi gerilim dizisi başlıyor. Belki tanıtımlarını görmüşsünüzdür. “Kara Kutu” ismiyle hayatımıza girecek ve “Kurtlar Vadisi Pusu” yapımcılarının imzasını taşıyor... Bir MİT görevlisinin Kuzey Irak’ta uğradığı bir silahlı saldırı sonucunda hafızasını kaybetmesiyle gelişen olaylar adamın benliğinin peşinde koşarken yaşadığı birçok travmayı da hikayeye dahil ederek büyüyor... Açıkçası daha önce “Kurtlar Vadisi Pusu” ekibinin imzasını taşıyan etkili işler olmuştu ama ömürleri Vadi’nin onda biri kadar süremedi. Bakalım bu kez bu klişe bozulabilecek mi? Bunun yanı sıra dizinin hangi gün yayınlanacağı konusunda net bir karar çıkmış değil ama bildiğim kadarıyla salı akşamlarına sıcak bakılıyor... Hepsini bir kenara koyun bu yıl Kanal D’de beş tane mafya ve aksiyon dizisi yayınlanıyor. Bu toplam dizi sayısının üçte ikisi demektir. Hayırdır inşallah!

Şubat böyle geçti gitti!

Şubat ayının rüzgarı bitmeden haber mecralarındaki karnelerini dağıtalım hemen. Araştırma Interpress’ten geldi. Virgülüne dokunmadan kim ne kadar haber mecrası yakalamış görelim... Ana akım kanallarda atv şubat ayının en çok bahsedileni olmuş. Onu Star TV ve Kanal D takip etmiş. Toplam sayısı 9’u bulan aktüel kanalların bahsedilme sıralamasında dördüncülüğü Show TV, beşinciliği ise FOX almış... Haber kanallarının en çok haber olabileni CNN Türk görünüyor. Diğer sıralama ikiden beşe; CNBC-e, NTV, A Haber ve TRT Haber olarak çıkmış. Tematik kanallarda ise haber üstünlüğü Disney Channel’da. Bir çocuk kanalı çok farklı konularda yayın yapan tematik kanalları geride bırakmış. Sıralamanın devamıysa şöyle; ikinci sırada NTV Spor, üçüncü TRT Spor, dördüncü e2, beşinci ise TRT Türk kanalı... Bu listelerin reyting karnelerindeki durumu ise bir hayli farklı çıkıyor. Söz konusu reyting cihazları olunca mesela çok bahsedilen olmak çok izlenen olmak anlamına gelmiyor!

Zorba Olma Kanka Ol!

Çocuklara yönelik bir animasyon kanalı olan Cartoon Network şu günlerde çocuklara “Zorba Olma Kanka Ol” şeklinde öğütlerde bulunuyor... Bilim adamlarına göre zorbalık ya da şiddet ruhu çocuk yaşlarda başlayan bir eğilim. Bu durumda çocukların ilgi gösterdikleri mecralardan alacakları telkinleri önemsemek gerekiyor... İşte buradan hareketle Cartoon Network’ün sevilen kahramanları; Gumball, Clarence, Steven Universe, Jake ve Finn, Rigby; çocuklara zorbalığın yanlış olduğunu anlatırken, sevecen Clarence “Arkadaşlar birbirlerine hep yardım ederler” diyerek arkadaşlığın ve yardımlaşmanın önemini vurguluyor. Enerjik ve korkusuz Gumball ise “Kavga etmek yanlıştır” mesajıyla zorbalığa karşı geliyor. Mesajlar harika ama bakalım bizim çocuklar bu mesajı doğru anlayabilecekler mi? Malum iş ekranla bitmiyor, bunun bir de pratik hayatı var!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder