Mesut Yar Eksenine 'baba'yı oturtmuş uçuyor!
HABERİ PAYLAŞ

Eksenine 'baba'yı oturtmuş uçuyor!

Haberin Devamı

Poyraz sorunlu, Ayşegül sorunlu, Sema sorunlu, Ünsal sorunlu, Zülfikar sorunlu, muhtemelen Baba Bahri de sorunlu. Hepsinin sorunu da babasıyla... “Poyraz Karayel” (Kanal D) belki de bu yüzden tek başına mafya değil hayattaki her baba anlamı taşıyan meselenin dizisi... Ben mesela henüz dört yaşımdayken kaybettiğim babamın eksikliğini bir ömür boyu cebimde taşıdım. Bu hikayedeki kurguda herkes cebinde babasına dair bir hayal kırıklığı ya da trajedi taşıyor... Kimi acımasızlaşmış bu iklim içinde kimisi de Bahri gibi herkesin babası olma sevdasında. (Kendi çocuklarına da olsa ya...) Bu “babasızlık” hali “Poyraz Karayel”i ciddi bir baba hikayesi yapıyor. Hepimizin cebinde taşıdığı eksiklikler vardır. Karakterimizi bu eksiklikler belirler... Ve neye dönüştüğümüzü görmek için “baba gibi” fon müzikleri eşliğinde bir “Poyraz Karayel” yüzleşmesine ihtiyacımız var diyorum bugünlerde... (Dizi bu hafta AB ve ABC1 izleyici gruplarında birinci oldu. Belli ki seyirci her bölümde kendine ait bir baba hattı buluyor!..)

[[HAFTAYA]]

Bizımla deyılsın diyor ve...

Tarz yarışmalarının vazgeçilmez jürisi İvana Sert’in oyunculukta da iddialı olduğunu halen vizyonda olan “Yapışık Kardeşler” isimli filmde görüyoruz. Peki İvana Sert’in şarkıcılıktaki iddiasını biliyor musunuz? Açıkçası ben de yeni duydum. Film için vizyona girdikten sonra yazılan rap formatında bir şarkıda mikrofon başına geçen İvana Sert; “Bizımla Deyılsın” isimli eserde dinleyeni resmen savuruyor... Elbet İvana’nın sesinden bir pop star çıkamaz ama star ışığını tarzıyla ortaya koyuyor. Ve o her “Bizımla Deyılsın” nakaratına bağlarken hem dinleyip hem de gülüyorsunuz. Kaçırmayın izleyin, dinleyin, gülün, eğlenin!

Finalde hep erkekler var!


“O Ses Türkiye” (TV8) yarışmasında final yine erkeklerin sesine kaldı. Hatta önceki akşam yayınlanan performanslarda neredeyse tüm yarışmacıların bir Ahmet Kaya şarkısı seslendirmesiyle yarışma “O Ses Ahmet Kaya” kıvamına geldi... Dikkat ettiniz mi başından beri yarışmayı kazanan bir kadın sesi yok. Açıkçası yarı finale kadar gelip ya sahnede ya da jürinin ağzında yarışma kariyerlerini kapatıyorlar. Bu erkek ağırlıklı mikrofon yarışmasının bir süre sonra özellikle kadın yarışmacı adaylarını yıldıracağını düşünüyorum... Ha, tersi olabilir de kadın adaylar hırs yaparsa, yemin ederim düellolarda nakavt daha şarkının ilk nakaratına varmadan gelir. Kadınları hafife almanın bedeli ağırdır, biliriz!

İsmail Abi değil İskender Baba!

Önceki gün yazdığımız FOX’ta yayına hazırlanan şov programı haberinde bir düzeltme ihtiyacı duyuyorum. Ali Atay’ın partneri olarak yazdığım Serkan Keskin projede yokmuş. Peki, kim var; İskender baba, yani Ahmet Mümtaz Taylan... “Beş Kardeş” (Kanal D) dizisine çağlayan gibi akan Serkan Keskin’i yeni rolünde, İskender Baba’yı da alternatif bir işte görmek güzel olacak inşallah deyip bitirelim!

Ses yarışmaları bitebilir!

Star TV’nin iddialı ses yarışması “Ve Kazanan” önümüzdeki haftalarda yayında olacak. Kenan Doğulu ve Şebnem Ferah’ın da jürisinde bulunduğu işin sunucusu da “Yedi Güzel Adam” dizisinde izlediğimiz Uraz Kaygılaroğlu oldu. Uraz’ı sunuculuğa çok yakıştırıyorum, bu işi de taşıyacaktır. Ama mesele bu değil... Son 10 yıldır dişe gelir bir şarkı üretemeyen, klasikler arasına iki elin parmak sayısını geçebilecek kadar bile şarkı sokamayan müzik piyasası bu türden yarışmalara illallah ettirmiş durumda... Neden derseniz; telif haklarındaki havada uçuşan fiyatlar yüzünden. Türkiye’de eserlerin belirlenmiş bir telif hakkı yok. Meslek örgütlerinin belirlediğinin dışında, gerçek sahipleri yitip gitmiş, eserlerin hakkı evlatlarına geçmiş birçok şarkı için varisler yayın hakkı karşılığı astronomik ücretler istiyor... Bu rakam kimi eserlerde 10 bin hatta 20 bin liraya kadar çıkıyor. Bir şarkı yarışmasında icra edilen eserler için ödenen paraları bölüm başına hesaplasak maliyet dünyanın hiçbir yerinde görülmeyecek rakamlara ulaşıyor... Bakın buraya yazıyorum. Yakında ekranda ses yarışması filan göremeyeceğiz. Bu başıbozukluk düzelmezse Ağır Ceza Mahkemeleri’nde yargılanacak bir sürü mağdur yapımcı olacak... “Benzemez Kimse Sana” (Star TV), “O Ses Türkiye” (TV8) gibi ışıltılı işler inceden ekrandan kaçacak! Elbette fikrin bir hakkı var, gasp edilemez. Ama o hak da hani tabiri caizse “gasp aracı olarak kullanılamaz, kullanılmamalı”. Haksız mıyım?

Küçük Ağa’da Güzel ve Çirkin!

Mehmet Turgut’un CNN Türk ekranında yayınlanan “Falan Filan” isimli programı için hazırladığı büyük sürprizleri bayılarak izliyorum... Mehmet Turgut son olarak “Küçük Ağa” (Kanal D) dizisinin ebeveyn karakterleri Birce Akalay ve Sarp Levendoğlu’nu efsane dizi “Güzel ve Çirkin” kılığında fotoğrafladı... Stüdyo çalışmasının her aşamasını yakından takip ettiğim bu sürpriz Mehmet’in daha önce dergi ve kimi programlar için hazırladığı farklı çalışmaların bir hayli önüne geçti... Kaçırmayın, bu akşam özellikle Sarp Levendoğlu’nun çirkin ama güzel yürekli bir aslan adama dönüşmesinin hikayesini ve sonucunu çok beğeneceksiniz!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder