Mesut Yar Kampanyayla bir sezon daha uzar mı?
HABERİ PAYLAŞ

Kampanyayla bir sezon daha uzar mı?

Haberin Devamı

“Kara Para Aşk” dizisi (atv) 50. bölümde bitiyor. Haziran başı gibi yani. Bu tarihi biraz da dizinin bu yıl aldığı reyting oranları belirledi. Bana göre hikaye bir hayli damarlı olduğu için sona gelindiğini düşünmüyorum… İzleyicileri de öyle düşünüyor. Bir de üstelik mevcut dizi severler arasında en tutkulu ekip Kara Para Aşk izleyicileri. Ayrıca çok da aktifler… Şu sıralarda sosyal medyada imza kampanyası başlattılar. Bir sezon daha şans istiyorlar dizilerine. Açıkçası haksız da değiller. Maçlar, saat değişimi filan derken hikayeden kopan bir kitle var. Bu kitleyi tekrar diziye çekmek zor değil… Belki bu imza kampanyası işin eksenini değiştirir ve belki TV tarihinde ilk kez bir iş kampanya sayesinde uzar. Sonuçta müşteri velinimettir ve ekseriyetle haklıdır!

[[HAFTAYA]]

Kral Çıplak!

Okan Bayülgen ciddi bir habercilik gerçekleştirdi hafta sonu yayınlanan “Dada Dandinista” isimli (Star TV) şovunda… Giderek gerileyen Türk popüler müzik sektörünün işi resmen emek hırsızlığına döktüğünü yerli ve yabancı klipleri karşılaştırarak resmetti… Gösterilen kliplerin hepsi bizim popüler şarkıcıların klipleriydi. Ama yabancı kliplerin çoğu da artık kültler arasına giren video çalışmalarıydı… Açıkçası stüdyodaki müzisyenler topu yönetmenlerin üstüne attı ama yaptıkları da alenen suç ortaklığıydı. Okan resmen bir dönem yayınladığı o programın adı gibi “Kral Çıplak” dedi… Risk alabilen bir şovmen olarak TV tarihimize yeniden “helal olsun” kadrosundan girmiş oldu. Bu arada yeni yaşına da giren Okan’a gülümsemesi bol bir ömür dileyelim!

Dizi erimesini takdimimdir!

İnterpress yeni veriler gönderdi. Sağ olsun Deniz Bağcı bir kaşif gibi çalışıyor. İstatistikler sağlam ve gerçekler de ayan beyan ortada bu araştırmalarda… Bakın bu sezonun başında toplam 83 diziyle giriş yapmış ekrana yerli dizi sektörü. Bu an itibarıyla 37 tanesi aramızdan ayrılmış… Geçtiğimiz sene bu ay sora eren dizi sayısı 29 taneymiş. Yani fazladan bir 8 dizilik kayıp var geçtiğimiz sezona göre. Buna “dizi erimesi” diyoruz… Halen yayında olan 76 dizinin 51 tanesi geçen sezon ve bu sezondan devam eden işler. Kalan 25 tanesi çoktan tarih olmuş ama tekrarlarıyla hala ekranda karşımıza dikiliyor… Genel toplamda acayip bir dizi sirkülasyonu olduğunu görüyoruz. Ama rakamlar yani girişimler çoğaldıkça hüsranlar da çoğalıyor. Yapımcıların dikkatine sunulur!

Program içinde program var!


“Söylemezsem Olmaz” Beyaz TV’de yayınlanan en sağlam işlerden biri. Sabah magazin kuşakları arasında tercih edilen iki işten biri aynı zamanda… Oya Aydoğan, Pakize Suda ve Sinan Özedincik üçlüsünün sunduğu programda son birkaç haftadır çok sağlam magazin bülteni yapılıyor. Tartışma demiyorum bakınız; bülten çıkıyor. Program içinde program yani… Özel bir kadroya hazırlatılan haberler her gün dumanı üstünde geliyor ekrana. Böylece genel olarak gazete manşetlerinden koparak kendi gündemini belirleyen işler çıkıyor programda… Sanırım son dönemde verilen bütün TV ödüllerini bu programın toplaması sürpriz değil. Ekip çalışıyor, izleyici görüyor. Bravo diyelim!

Ertem dengeyi bulmasa…


Beyaz TV’den girmişken geçtiğimiz Pazar akşamı yayınlanan “Beyaz Futbol” programına dokunmadan geçmeyelim… Açıkçası eğer Ertem Şener gibi bir denge adamı olmasa programın nereye yuvarlanacağını kestirmek gerçekten zor… Bakın mesela tartışmacılar Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal’ı lakabıyla yani “Arap İsmail” olarak telaffuz edip sözde bir aşağılama modeli çıkarıyorlar ortaya… Ertem sıklıkla, “Bahsettiğiniz adam büyük bir kulübün teknik patronu ve soyadı var. Sıfat da nesi?” diyerek uyarıyor tartışmacıları. Buna rağmen sıfatı dilinden düşürmüyor yorumcular… Ertem, başkası adına utandığını belli ediyor ama mesele sadece bu değil ki; gülerek izlediğimiz bu programda bu türden gerilimler hiç de şık durmuyor. Üstelik limiti de yok, küstahlık gibi tanımlanıyor izleyici nezdinde… Kerli ferli adamlara işini öğretecek değiliz. Bir “mağdur” Beşiktaşlı olarak rakibimin teknik patronuna lakap üzerinden aşağılama girişimini kabul edemem ama!

Milat iyi iş ama…


TRT bildiğiniz üzere kamu kanalı. Yeni dizileri arasında Milat isimli bir istihbarat işi var. Yani kamu kanalında MİT ve başka istihbarat birimlerinin savaşını konu alan bir dizi olacak… Açıkçası işin içeriğinin kuvvetli olduğu söyleniyor. Ama ne bileyim iş kamu kanalında yayınlanma meselesiyse ister istemez siyasi bir lisan çıkacak ortaya… Devlet, devletin istihbarat biriminin dizisini yayınlarken ne kadar samimi olabilir, sınırları nereye kadar taşır; emin değilim. Proje doğru olsa da adreste sıkıntı var bana göre. Dilerim haksız çıkarım da son dönemde yaprak dökümü gibi savrulup giden istihbarat dizilerine bir yenisi daha katılmaz!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder