Mesut Yar Kuzey kime çekmiş?
HABERİ PAYLAŞ

Kuzey kime çekmiş?

“Kuzey Güney”de (Kanal D) hakikaten takıldığım bir ayrıntı var; “Tekinoğlu Ailesi’nin birbirine 180 derece zıt olan iki erkek çocuğu mimikleri anneden mi babadan mı almış?”... Bu ayrıntı üzerine dikkatle izlediğim bölümlerden anladığım kadarıyla Kuzey Tekinoğlu gerek mimikleri gerekse tarzıyla baba Sami Tekinoğlu’nun tıpkı kopyası... İşin ilginci dizinin başlarında hiç dikkat çekmeyen bu benzerlik şimdi alenen ortada. Sanırım iki karaktere de can veren oyuncular birbirleriyle güçlü bir etkileşim halinde... Aynı benzerlik ne Güney karakterinde ne de anne Handan Hanım da görülemiyor. Sanırım izledikçe dikkatinizi çekecektir, bakalım siz ne diyeceksiniz?

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

GÖRMEZDEN GELMEMELİ...

“Öyle Bir Geçer Zaman ki” (Kanal D) dizisinde son zamanlarda sıklıkla çıkan bir alt yazı beni hakikaten duygulandırıyor... Biliyorum aslında yazıda duyurulan uygulama uzun bir süredir var. Ama yine de “dizinin görme ve işitme engelli vatandaşlarımız için uyarlanmış haline kanalın internet sitesinden ulaşabilirsiniz” duyurusu içtenlikli bir kamu hizmetini vurguluyor... Bu dünya üzerinde hepimiz potansiyel engellileriz. Aramızdaki engelli dostlarımızı görmezden gelmek benim için kendimizi de görmezden geldiğimiz anlamına çıkıyor. Görmezden gelmeyen herkese selam ediyorum. Bravo!

İstifa edecektim ki...


Önceki akşam uydu kanalları arasında dolaşırken Kanal D logosunun altında “Muhteşem Yüzyıl” (Star TV) isimli diziye rastladım. “Bu transferi nasıl da kaçırırım?” diyerek istifa mektubumu kaleme almıştım ki alt yazıları görünce dizinin Kanal D’nin Romanya’da başa oynayan aynı adlı kanalında yayınlandığına aydım... Anlayacağınız Show TV’nin bir zaman, Star TV’nin ise bir süreden beri ekmeğini yediği dizinin sınırlar ötesindeki ekmeğini de Kanal D afiyetle tüketiyor... Ne denir ki, ürettiğimiz değerler kendi sınırlarımızın dışında da “değer” haline gelmiştir artık; hayırlısı olsun!

Kaç kişi TRT 1 der?

TRT 1 kanalının yılbaşı tanıtımlarında sokaktaki adama mikrofon uzatarak “Hangi kanalı izleyeceksiniz?” sorusuna gelen yanıtlar yayınlanıyor... Sokaktaki adam söz birliği etmişçesine “TRT 1” diyerek yanıtı veriyor. Ama bana göre orada samimi gelmeyen bir ayrıntı var... TV izleyicisi söz konusu TRT olunca bana göre “Yılbaşında TRT izleyeceğim” der. Çünkü markanın beyindeki telaffuzu budur... Bu tanıtımda özellikle “TRT 1” diyenlerin soru soran tarafından yönlendirdiği hissiyatı çok belli oluyor. Ne yalan söyleyeyim!

AMAN DİYEYİM!


Kaynana Semra önceki gün ansızın ekranda belirdi. Semra Yücel isimli vatandaşımızı kim ya da kimler hatırlar bilmiyorum? Ama Saba Tümer unutmamıştı belli ki... Sohbetin bir yerinde Kaynana Semra, Saba Tümer’e (Show TV) “yeniden ekrana dönmek istediğini” söyledi. Bir dönem sokaktaki adamın dilinden düşmeyen bir ekran figürü olarak bir kenara atılmak ağırına gitmişti sanırım... Yine de intihar ederek şöhretin üstünde yarattığı travmanın kurbanı olan oğlunun acısının bu kararını engelleyebileceğini düşündüm içimden. Bilmiyorum ne olacak? Anlık şöhret, ömürlük bir acının üstüne örtü çekecek mi? Sanmıyorum ama...

Hep Teo olarak mı kalacak?

“Sakarya Fırat” (TRT 1) isimli dizi yönetmen koltuğunu Veli Çelik devraldıktan sonra hakikaten aksiyon ve heyecan dozunu ikiyle çarptı... Bu normal, Veli cebinde gerçek bir aksiyon vizörü taşır. Konumuz bu değil ama. Dizi hoş bir jest yaparak giriş jeneriğinde hangi oyuncunun hangi karakteri canlandırdığını uzun uzadıya resmediyor... Ama iş Ertan Saban’ın oynadığı Teo karakterine gelince karakterin adı var ama oyuncusunun ismi ekranda görünmüyor... Ertan’dan bir Teo yaratma konusunda senarist de, yönetmen de, yapımcı da başarılı ama bilmiyorum Ertan Saban profesyonel yaşamına Teo olarak devam etme kararlılığında mı? Açıkçası kendi adıma hiç emin değilim!

Dizi yarışma doğurur mu?

Bilerek ya da bilmeyerek dizinin içinden bir format çıkıyor. “Alemin Kıralı” isimli atv dizisinde önceki akşam Şafak Sezer ve Oya Başar’ın canlandırdığı damat-kaynana karakterleri “İç güveysinden Hallice” isimli bir yarışmaya katılıyorlar... Durum gösteriyor ki sahne başladığı anda sadece bu kurgu yarışmanın seyircileri değil, ekranın karşısındaki biz izleyiciler de bir hayli eğleniyoruz... Damat ile kaynanayı aynı takımda yarıştıracak bu formatın dizinin içinden çıkarılıp bağımsız bir yarışma haline getirilmesi durumunda çok izleneceğini düşünüyorum... Hazır dizilerin birçoğu yerini yarışma formatlarına bırakırken. Bu alternatif iş tutar mı tutar vallahi!

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder