Mesut Yar Modern posta güvercinleri
HABERİ PAYLAŞ

Modern posta güvercinleri

Haberin Devamı

Dizilerdeki tabloya bakınca zannedersiniz ki Türkiye’de her evde bir hizmetkar bulunuyor. Dokuz yatak odalı evlerde hizmetlilerin girip çıkmadığı bir delik yok... Mesela Adını Sen Koy (TRT 1) dizisindeki hizmetli Nazan neredeyse Ömer ve Zehra’nın yatak odasından çıkmıyor. İşin ilginç tarafı Ömer ve Zehra yataktayken bile... Kötü niyetli Alev’in ajanı olarak gördüğümüz bu hanımefendi aynı zamanda bir nevi modern ulak... Ha, diğer dizilerde de hizmetliler posta güvercini gibi çalışıyorlar. Dizi tarihinde hepsi “yüzsüzlükte sınır tanımayan” karakterler. Nasıl iş anlamadım!

ARAFTA KALDIK

Vatanım Sensin (Kanal D) dizisinin özellikle ikinci bölümünden itibaren aldığı mesafe kayda geçecek türden. Aynı bölümde adamımızın hem hain hem vatansever hem de ajan olduğunu öğrenerek izleyici olarak hız rekoru kırıyoruz... Bir şekilde hem pozitif hem de negatif anlamda vicdana dokunan dizide bazı karakterlerin tarihteki adıyla bazılarının ise değiştirilmiş isimlerle (Hasan Basri gibi) karşımıza çıkması kafaları karıştırıyor... Dizinin girişinde karakterlerin hayal mahsulü olduğu notu düşülmüş ama pratikte hayalle gerçek arasında gidip geliyoruz işte! Ve yazmazsak eksik kalır; Halit Ergenç oynamıyor, yaşıyor be azizim.

Allah kurtarsın!

Beni Affet (Star TV) dizisinde talihsiz kızımız Bahar, bu kez gönülsüz evlilik yaptığı Demir karakterinin cinsel istismarına uğradı... Bahar kardeşimiz ekranda istismar durumunun sıradanlaştığı neredeyse yegane karakter oldu. Sevdiğinin, sevmediğinin, sevip de kavuşamadığının, kavuşup da sevmediğinin seri şekilde istismarına uğrayan Bahar karakteri artık benim için ne yazık ki dizi tarihinde müstesna bir yere sahiptir. Allah kurtarsın demekten başka da elden gelen bir şey yoktur, net!

Göç sonrası durum!

Günü değişen dizilerde durum ne? Bu soru önemli çünkü geride bıraktığımız hafta diziler hafta sonuna doğru neredeyse kavimler göçü yaşadı... Hafta içinde kendilerini hayatta tutacak oksijeni bulamayanların çoğu hafta sonunda öngörülerin tersine uçurum kenarındayken tutunacak dalı buldu... Mesela Aşk Laftan Anlamaz (Show TV) cumartesi gecesi gibi karışık bir gecede kendine yaşam alanı yarattı... Mesela Bodrum Masalı (Kanal D) pazar akşamı gibi az reytingle çok iş yapılan bir yerde “direneceğinin” ipucunu verdi. Bu hafta cumartesiye taşınacak olan “Yüksek Sosyete” (Star TV) için de bir umut doğdu açıkçası... Bu arada hayatımıza yeni giren iki dizi Altınsoylar (Kanal D) kendine ortalama, Aşk ve Mavi (atv) ortalamanın üstünde izleyici buldu. Onlara da ekmek çıktı kısacası. Allah bereketini arttırsın!

BİR BELGESELİN DÜŞÜNDÜRDÜĞÜ

Bugün yapılacak Amerika başkanlık seçiminden önce pazar akşamı NTV’de yayınlanan ortaya karışık “Amerika’nın Adayları” belgeselini dikkatle izledim... Açıkçası belgeselde kullanılan dil her iki adaya da aynı mesafede duruyordu. Kimi zaman acımasızca eleştirilen adayların hem siyasi hem de insani taraflarının derinlemesine analizi de dudak ısırtacak cinstendi. İzledikten sonra bende oluşan duygu çok netti; “‘Diğerleri’ seçeneği yok mu?”... Sonuç ne olursa olsun ortaya çıkanın tüm dünya için biraz sorunlu olacağını söyleyebilirim. Hatta o belgeselden sonra “eminim”!

Sen de vur Brutus!

İhanet sarmalı içinde bulunan Kemal karakterinin, dizinin (Kara Sevda/Star TV) en sıkı içten pazarlıklı karakterlerinden Asu’ya “Benim için tek gerçek sensin” demesini hayretle karşılıyorum sevgili okur... Dizide adamımıza ihanet etmeyen kişi sayısı bir elin parmak sayısından az. Buna rağmen yediği ihanet hançerleriyle Sezar’ı aratmayan Kemal’in bu Brutus tutkusu tarihe geçecek cinstendir, benden söylemesi!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder