Mesut Yar Niyet neydi akıbet ne oldu?
HABERİ PAYLAŞ

Niyet neydi akıbet ne oldu?

Haberin Devamı

TRT’nin komedyen İsmail Baki’yi “Stadyum” programında kullanacağını ilk bu köşede duyurmuştuk. İsmail bunun için özellikle Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun taklidine yoğunlaşmıştı... İsmail Baki önceki akşam Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım olarak ekrana geldi. Ve olaylı Fenerbahçe-Trabzonspor derbisi sonrasında mizah yapmaya çalıştı. Fikir hoş olsa da zamanlama o denli yanlıştı ki hem program hem kanal hem de kendisi zor durumda kaldı... Meselenin Türkçesi şu; bizim ülkemizde artık mizahın kırmızı çizgileri var. Ve bu çizgiler en çok mizah üreten kaynakların yani siyaset ve sporun üzerinden geçiyor... Bunun dışında hangi konuda yaygaraya bağlarsan, izleniyorsun. Yeter ki zülfü yare dokunma!

[[HAFTAYA]]

Biri bu hattan çıkmalı!


“Medcezir” ve “Benim Hâlâ Umudum Var” (Star TV) isimli iki dizide de anne karakterinin geçmişinde cinayetten ötürü sabıka kaydı bulunuyor... Kısacası hikayenin anne tarafının sicili karanlık. Sicil böyle olunca evladını korumak isteyen annelerin karanlık yüzleri ekranda ağır basıyor. Oysaki durum biraz da mecburiyetten... O değil de biri uyarlama diğeri de kısmen uyarlama sayılabilecek ve aynı kanalda yayınlanan iki dizideki bu ayrıntı ortaklığı fazlasıyla göze batıyor... Yani “Bütün diziler birbirine benziyor” diyen içerik eleştirmenlerine iyi malzeme veriyorlar. Hangi dizi bu toptan önce çıkacak bilmiyorum ama elini çabuk tutsa iyi olur, benden söylemesi!

Saatler ve hayal kırıklıkları...

Simge Fıstıkoğlu’nun Show TV’de sunduğu sabah haberleri bir hayli kısaldı. Programın hemen arkasında başlayan yeni sağlık programı için yer açıldı... Sabah haberlerinde en sıcak saatler 08.00 ile 09.30 arası yaşandığına göre Show TV’nin sabah haberlerinde bir iddiası kalmadı. Açıkçası Simge’ye yazık oldu... Bir gelişme de aynı kanalın “Kelime Oyunu” isimli yarışmasıyla ilgili. Yayın saati itibarıyla karşısındaki çizgi filmlerle rekabete giren yarışmanın reytingleri gözle görülür şekilde düştü... En uzun soluklu ekran yarışmalarından biri olan “Kelime Oyunu”nun doğup üne kavuştuğu kanal olan Bloomberg HT’ye dönmesi kuvvetli bir ihtimal olarak görülüyor... Doğrusunu söylemek gerekirse yarışmanın efsane sunucusu Ali İhsan Varol da bunu açık yüreklilikle istiyor, benden hatırlatması!

Acun bir dokundu...

“3 Adam” (Star TV) ismiyle yeni sezonda Acun Ilıcalı’ya teslim edilen “3+1” isimli şov programı cumartesi ekranında çok ciddi bir fenomen haline geldi... “Çok Güzel Hareketler Bunlar” serisinin yüz akı olan üç kafadar İbrahim, Oğuzhan ve Eser önceki akşam yanlarına Murat Boz’u da alınca efsane bir program çıkardı... Ekranın genç yeteneklere ve söylediklerine ihtiyacı olduğu ortadaydı. Şimdi kanıtlanmış da oldu. Bunun yanında artık nasıl bir el varsa, Acun Ilıcalı’nın elinin değmesi TV işlerinde uçuşa geçmeye yetiyor... Başka bir şirketten alınıp Acun’un şirketine verilen “3 Adam” bunun son örneği. Sadece Acun’un iş yaptığı isimleri bile ekrana getirse “3 Adam”ın yıl sonuna kadar en çok izlenen şov programı olması garantidir artık...

Belgesel bir şartla izleniyor!


“Küçük Gelin”in reytinglerdeki başarısı görülmeyecek gibi değil. Samanyolu televizyonunun yüz akı oldu desek yeridir. Toplam izleyici grubunda pazar gecesini resmen sallıyor... Buna rağmen AB grubunda çok yüksek bir izleyicisi yok ama fark etmiyor. Reyting ölçümlerinde yüzde yirmiyi bile ifade etmeyen AB grubu eskisi kadar reklam verenin gözdesi değil zaten... Neyse. Önceki gece diziden sonra setinin öyküsünü gündeme getiren “Küçük Gelin Belgeseli” yayınlandı. Şu kadarını söyleyeyim, neredeyse dizi kadar izlendi... Yarım saate yakın bir süresi olan belgeselin pazar reyting savaşlarının ortasında dile getirilebilir bir başarı yakalaması sosyolojik olarak “gerçekten belgesel izliyoruz” tespitine neden olur mu bilemem. Bildiğim bir şey var ki; dizilerin belgesellerinin de artık diziler kadar izlendiğidir!

Radar koymak şart!

“Fatih” (Kanal D) dizisinin yönetmeni koltuğunu bıraktı. “Huzur Sokağı” (atv) dizisinin yönetmen koltuğunda da değişiklik yaşandı. “İntikam” (Kanal D) dizisi de artık yeni bir senariste emanet... “Çocuklar Duymasın”ın (FOX) ana karakterlerinden Duygu diziden ayrıldı. “Yalan Dünya”nın (Kanal D) ana karakterlerinden Açılay, dünyaya açılıp gitti. “Babam Sınıfta Kaldı” (FOX) dizisinin saati kısaldı. Ve bir sürü dizi gün değiştirdi... Bu kadar gelişme sadece bir hafta içinde yaşandığına göre dizi dünyasına hız kontrolü uygulaması getirmek şart değil mi sevgili okur? Vallahi radar bile bu tuhaf hıza yetişmez ya, neyse!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder