Mesut Yar Oyuncuların adresleri belli!
HABERİ PAYLAŞ

Oyuncuların adresleri belli!

Bu yıl daha doğrusu son zamanlarda TV sektöründe giderek eğilim halini alan bir durum var. Kanalların dizi işiyle uğraşan kendi yapım şirketleri ve bazı büyük yapım şirketleri oyuncuları kadrolarına alarak aynı isimleri bir şekilde kanatları altına alıyorlar... Mesela Ay Yapım, mesela Tims, mesela TMC, mesela Erler Film, mesela Mint Yapım gibi şirketlerin zımni bir anlaşmayla Katolik nikahı yaptığı oyuncular var. Bir dizi bittiğinde aynı yüzleri bir diğerinde görüyoruz... Kıvanç Tatlıtuğ’u başka bir şirketin işinde izlemek, Zeki Alasya’yı farklı bir logo altında izlemek bana göre olanaksız... Dizi sektörünün majör şirketleri kurumsallaşırken kadrosundaki isimleri de hüviyetin üstündeki fotoğraf haline getiriyor artık... Bu yüzden son günlerde gazetelerde sıklıkla yer alan “üç yıllık anlaşma imzaladı” gibi sansasyonel haberleri anlattığım mesele içinde değerlendirmek gerekiyor...

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Hangi oyuncu ücret rekoru kırdı!..

Eğer hakikaten canınız sıkılıyor ve gülmek istiyorsanız yeni sezonda aktör ve aktrislerin dizilerden alacakları ücretler hakkında yapılan haberleri alt alta koyup okuyabilirsiniz... Mesela son olarak Nurgül Yeşilçay’ın bölüm başı 140 bin liraya anlaştığı yeni dizisi medya kulislerinde konuşuluyordu... Üşenmedim birkaç yapımcı ve hatta TV yöneticisi dostumu aradım. Bu yılın fiyat skalasının ne olduğunu hakikaten merak ediyordum çünkü. Oyuncuların ederi böyle yüzbinlik rakamlara ulaşabilmiş miydi? Yanıtı kısa ve net vereyim; hayır! Bu yıl isim vermeden telaffuz edeceğim, benim diyen oyuncu dizi başına en fazla 85 bin lira kazanacak. O da zaten tutmuş ve üçüncü sezonunu sürdüren bir dizinin başrol oyuncusu. (Bu arada Özcan Deniz’in de yeni başlayacağı dizisiyle bu rakama ulaştığı netleşmiş; laf aramızda.) Bunun dışında kafa rollerdeki oyuncular bölüm başı 20 ila 60 bin lira arası kazanacaklar. İkinci kast olarak nitelenen oyuncular ise dizilerden 5 ila 20 bin lira alacaklar... Üçüncü kast ve karakter oyuncuları ortalama 5 bin lira, bölümlük oyuncular ise 2 bin 500 ile 750 TL arasında kazanarak yaşamaya çalışacaklar... Nurgül Yeşilçay’a gelince; sevgili kaşe kulisçileri o rakam üzerinden yüzde elliden fazla bir indirim yapar mısınız lütfen?

Haberin Devamı

Herkes işinin başında!

Kabul etmek gerekir ki cumhurbaşkanlığı seçimleri dolayısıyla ana akım kanalların haber bültenlerine ciddi bir soluk geldi... Fatih Portakal’ın dönüşü, Nazlı Çelik’in işinin başına geçmesi, Serdar Cebe’nin “yettim gari” demesi ve Habertürk havuzunun gücünü de arkasına alan Ece Üner’in hem sunucu hem de yönetici olarak önemli bir sınavdan geçtiğinin havasını yansıtması izleyiciyi keyiflendiren gelişmeler oldu... Önümüzdeki birkaç hafta boyunca cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin öncesi, şimdisi ve sonrasını hep ilk haber olarak izleyeceğiz. Yaz ataletinden kurtulan haber merkezlerinin çabuk toparlanmış oluşu hakikaten hem önemli hem de keyifli oldu; ne dersiniz?

Çok haber çok reyting mi?

Temmuz ayında en çok hangi dizi konuşulmuş merak ediyor musunuz? İnterpress isimli medya takip şirketi rakamlarla ilk üç sırayı mail kutuma göndermiş... Buna göre temmuz ayında gazetelerin hemen her sayfasına haber olan birinci dizi atv kanalında yayınlanan “Diğer Yarım” olmuş. Haber sayısına göre ikinci sırayı “Güzel Köylü” isimli Star TV dizisi almış. Üçüncülük koltuğunda ise Kanal D’nin reyting ve tekrar rekortmeni dizisi “Ulan İstanbul” bulunuyor... Dizilerin reyting performansını değerlendirip bu habere bir ek yapalım. Buna göre en fazla birincilik “Ulan İstanbul” isimli diziye ait. Onu “Güzel Köylü” takip ediyor. Haberde birinci reytingde üçüncü olan dizi ise “Diğer Yarım”. Kısacası haber olmak her zaman çok izlenmek anlamına gelmiyor sevgili okur!

Haberin Devamı

Günlük dizi olsaydı?

“Muhteşem Yüzyıl” bir günlük dizi olarak çekilmiş olsaydı nasıl bir izlenme alırdı acaba? Bu sorunun yanıtını Show TV malum dizinin tekrarlarını günlük olarak yayınlamaya başladığında almış olduk... Vallahi dizi tekrarlarını yabana atmamak lazım. Bazı diziler yeni bölümlerinden çok daha yüksek izlenme alabiliyorlar. Buradan bakınca “Muhteşem Yüzyıl” yaz ekranında “ortalama bir günlük dizi” performansı çıkarıyor... Ama bu bile yeniden atağa kalkan Show TV için soluklanmak anlamına geliyor. Dizinin tekrarlarını Show ekranında izlemek istemeyenlere de bir tüyo; dizi uydudaki Ortadoğu kanallarında bir bölümden diğerine savruluyor hâlâ...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder