Mesut Yar Şekersiz muhallebi gibi!
HABERİ PAYLAŞ

Şekersiz muhallebi gibi!

Bana göre haftanın bomba gelişmesi “O Hayat Benim”in (FOX) asıl karakteri olan Nuran’ı canlandıran oyuncu Yeşim Ceren Bozoğlu’nun diziden ayrılması oldu... Yeşim Ceren’i iyi tanırım. Öyle durduk yerde parlayan biri değildir. Ama ilkelerinden taviz verdiğini de görmedim henüz... Bu işin patron ile çalışan ilişkisini ilgilendiren bölümüne hiç karışmıyorum. Takdir iki tarafındır elbette... Ama ne bileyim; Nuran olmadan “O Hayat Benim” şekersiz muhallebiye benzer. Yine yenir ama tadı bir şeye benzemez!

[[HAFTAYA]]

O haber merkezleri oraya yakıştı!

100’üncü yılında Çanakkale Zaferi unutulmadı. Haberciler haber merkezlerini kente taşıdı. Sabah yayınları, ana haberler, gün boyu belgeseller filan derken tarihimizi dizilerin cenderesinden çıkarıp gerçeğin masasına koyma imkanı bulduk... Çanakkale Muharebeleri denizden karaya doğru yapılan iki büyük savaştan biri. Diğeri de 4 bin yıl kadar önce aynı coğrafyada yapılan Truva Savaşı... Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethettiğinde bölgeye gidip “Hektor’un öcünü aldık” dediği söyleniyor. Bunu halen Truva kazısını yapan ekipten Doç. Dr. Rüstem Aslan da doğrulamıştı. Bu arada Hektor, Truvalıların prensi ve kahramanca savaşırken Yunan savaşçısı Ahileus (Aşil) tarafından katledilmiş tarihsel bir kişilik... Yıllar sonra Cumhuriyet kurulduğunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk bölgede Çanakkale Zaferi’ni kastederek Fatih’in sözlerinin bir benzerini sarf ediyor... Kadim toprakların üzerinde şehit kanlarıyla ayakta durduğumuzu hiç unutmamalıyız. Filmler, diziler filan işin fantezisi. Gerçek olan bir şey var ki, o da tarihin kendisi. Bu gerçeği en gerçek haliyle hatırlatan kim varsa bin yaşasın!

Haberin Devamı

Kafa karıştıran bir eleme!

Ahmet Dursun sağlık problemi nedeniyle “Survivor” (TV8) adasından gönderildi. İşin ilginç tarafı yarışmacılar adaya gitmeden önce ciddi bir kontrolden geçiyorlar. Yani Acun Ilıcalı risk seven bir adam değil... Sonuç itibarıyla sağlık bu; üzerinden atıp tutmak bize yakışmaz. Ama kazalardan çok aniden ortaya çıkan bu tip sağlık durumları biraz kafa karıştırır... Ahmet Dursun’un gidişinin yarışma içeriğinden çok kişisel bir sorundan olduğunu düşünüyorum... Zaten bildiğim kadarıyla yarışmaya da son dakika dahil edilmişti. Neyse. Şimdiden geçmiş olsun, sorun her neyse artık!

İlk versiyonu unutarak izleyin!


“Ayrılsak da Beraberiz” (TV8) yıllar sonra aynı yapımcının ve senaristin yani Birol Güven’in eliyle ekrana döndü... Yenilenmiş kadrosuyla genç kuşağın pek de hatırlamadığı bu diziyi dikkatle izledim. Dizinin ilk versiyonunu izleyenler için karakterleri yerine oturtmak kolay olmadı. Ama bir Mete Horozoğlu, bir Bülent Şakrak, bir Suzan Kardeş performansını görmek bile bana makul geldi... Bu diziyi hafızanızı sıfırlayarak izlerseniz seveceğiniz birkaç yanı var. En önemlisi de süresi. Yıllardır “Yerli dizi yersiz uzun” diye isyan edenleri mutlu edecek bir süresi var en azından. Reklamlarıyla birlikte 60 dakika. Daha ne olsun?

Racon’dan Poyraz Karayel çıktı!

“Racon Ailem İçin” (atv) isimli dizi ikinci bölümünde deyim yerindeyse reytinglerde çakıldı! Dizinin aldığı son derece düşük reytingin nedenlerini iyi analiz etmek lazım... Oysa bir Mehmet Aslantuğ isminin bile izleyiciyi toplayacağına fevkalade inanıyordum. Üstelik Mehmet Aslantuğ inceden kilo almış ve yaşlanmış o babacan tavrıyla ekranda alışmadığımız bir profil çıkarıyordu... Ve fakat bir tuhaf karşılaştırma durumu ortaya çıktı. Karakterler şimdilerde reytingin zirvesinde olan “Poyraz Karayel”i (Kanal D) aşırı derecede andırıyordu... Babacan bir kabadayı, asi oğlu, babasından utandığı için aileden kopan kız çocuğu filan derken aklıma hemen Bahri Baba, Ayşegül ve Poyraz geliverdi... Dizinin içerik olarak benzerliği tartışılır ama karakterlerin bu benzer yapısı “Racon Ailem İçin”in kalesine fazladan bir gol atmış oldu. Ve sanırım seyirci o golü çok net gördü!

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder