Mesut Yar Sezonun ilk karesi
HABERİ PAYLAŞ

Sezonun ilk karesi

Önce yıkılmaz kaleden başlayalım. Şu bir gerçek ki 13 yıldır hiç kimse “Arka Sokaklar”ın (Kanal D) sur duvarından tuğla bile çekemedi.

Sezonun ilk karesi

Durum yine aynı. Rıza Baba ve ekibi yine ekranın tüm sokaklarına hakim. Bunun yanında yeni sezona giren ya da yayın hayatına başlayan diziler arasındaki reyting savaşında bu hafta kim ne yaptı özet geçelim. “Sen Anlat Karadeniz” (atv) geçen sezon toplam izleyici grubunda rakiplerini açık ara geride bırakmıştı. Haftanın en iyi girişi de yine bu diziden geldi.

Toplam izleyici grubunda 14 reytinge yaklaşan bir rakamı yakaladı...

Haberin Devamı

İkinci sırada sezona önceki döneme göre daha iyi başlayan “Çukur” (Show TV) var. Toplam izleyici grubunda yayınlandığı akşamda birinci oldu. Reytingi 8-9 bandında oynadı... Üçüncülük pazartesinin önemli işlerinden “Söz”ün (Star TV) oldu. Reyting listesine 7 ila 8 bandında bir giriş yaptı. Dördüncü ve beşinci sırayı aynı kanalın iki dizisi “Avlu” ve “İstanbullu Gelin” aldı. Altıncı sırada “Aşk ve Mavi” (atv) yer alırken, yayınlandığı akşam AB grubunda birinci olan “Ufak Tefek Cinayetler” yedinciliğe ve TV8’in yeni dizisi “Kızım” ise sekizinciliğe oturdu!

USTALARA SAYGI LÜTFEN!

“Ulan İstanbul” (Kanal D) dizisinin “pencere önü çiçeği” diyebileceğimiz Servet Abi karakterine hayat veren Zihni Göktay ustayla lafladık... Tiyatroda 55 yılı devirmiş. Bu yıl iki oyunla İstanbul Şehir Tiyatroları’nın sahnesinde yine. Maşallah. Ama bir serzenişi var... Dizi iklimini çok sevmesine rağmen akıllara gelmeyişi. Hayıflanmıyor sadece serzenişte bulunuyor...

Sezonun ilk karesi

“Üstadım şimdi hangi kanaldasınız?” minvalindeki sorulardan bıkmış. Hepsine ortak yanıtı “Süveyş Kanalı’ndayım” oluyormuş. “Nasıl söyleyeyim ki, telefonum hiç çalmıyor?” diyen Zihni ağabeyimizi tez elden bir dizide görmek istiyoruz. Net!

İKİ GENÇ AKTÖR ÜZERİNE...

Vizyondaki “Organik Aşk” filminde başrol oynayan Mustafa Mert Koç son dönemin en hızlı yükselen aktörlerinden biri oldu. Genç kardeşimiz “Yeter” dizisinde dikkat çekmişti. Önümüzdeki günlerde Türkiye’nin en büyük yapım şirketinin bünyesinde yeni dizisine başlıyor. Ve görünen o ki bu kez zengin ve şımarık bir çocuğu oynamayacak... Hazır bu hatta girmişken iki haftadır dikkat çeken bir “kötüden” bahsetmek istiyorum. O da zengin ve şımarık bir genç. “Bir Deli Rüzgar” isimli FOX dizisinde o genci yani Atakan’ı oynayan Orkun Ok bana hakikaten başarılı geldi... Ana karakterlerde sorun yok ama yan karakterlerin de doğru kurulması işin hafife alınmadığının göstergesi. Gençler yolunuz açık olsun!

Haberin Devamı

İTİRAZIM VAR

“Çağla ile Yeni Bir Gün” (FOX) son derece başarılı bir başlangıç yapmıştı ama saati değişti ve deyim yerindeyse daha işin başından bir çelme yemiş oldu...

Sezonun ilk karesi

Planlama konusunda sıklıkla kafası karışan meslektaşlar var. Bu kafa karışıklığı yolunda giden bir işi rakamsal olarak zayıf düşürebiliyor işte...

BİR RİCA

Yarın sabah 07.00’de rast gelir de Star TV’de beni görürseniz şaşırmayın. Bundan böyle hafta içi hep o saatte karşınızda olacağım. “Mesut Yar ile Bugün” için “işin rast gitsin” temenninizi alıram!

KADRO 35 KİŞİ OLMUŞ BİLE

Haberin Devamı

Ahmet Kural ile Murat Cemcir’i ekranda yeniden bir araya getirecek dizide işler hızlanmış. Ana kadro 35 kişiye varmış bile... Hepsi de birbirinden değerli hepsi de ikilinin daha önceki işlerinde tam kadro sırıtmayan sağlam oyuncular. Kimler olduğunu az çok anladınız...

Sezonun ilk karesi

Burak Satıbol, Şinasi Yurtsever, Ayhan Taş, Sadi Celil Cengiz benim duyduğum isimler. Başka isimler için senarist/yönetmen Selçuk Aydemir’in kemik kadrosuna göz atmak yeterli. Neyse, yeniden güldürecek bir iş çok yakında ekranda olacak. Gülmeyi özleyenlere duyurulur!

NAVİGASYON GİBİ MAŞALLAH

Küçücük bir kızın eline koca bavulu ve adres yazılı kağıdı alıp toplu taşımaları kullanarak tanımadığı bir adamı arayıp bulması, yetmedi bir de kartvizite bakıp veterineri bulması biraz saçma değil mi? Bu kız çocuğu İstanbul toplu taşıma ağını nasıl bu kadar başarılı kullanıyor?

Hadi onu kullandı, bir kez gördüğü yolları bile tarif edebiliyor... Siz kızı “akıllı bir afacan yapacağız” derken, bildiğin “yolların fatihi” yapmışsınız. Nerdeyse kız sırtına “Bizi yollar değil, yıllar yıprattı” diye yazı asacak! (Teşekkürler Nalan Arslan)

Sıradaki haber yükleniyor...
holder