Mesut Yar Soru aynı; Fatmagül'ün Suçu Ne?
HABERİ PAYLAŞ

Soru aynı; Fatmagül'ün Suçu Ne?

Fatmagül’ün Suçu Ne (Kanal D) sezon finaliyle ekrana geldiğinde “Hangi meseleyi nereye bağlayarak gelecek sezona kadar bekletecek acaba?” dedim içimden... Ama neredeyse tipik bir sezon finali çıktı ortaya. Mesela tecavüzcüler serbest bırakıldı. Bu demektir ki bir sezon daha adalet arayacağız... Mesela Vural öldü (?). Kerim içeri girince yukarıdaki durum iyice netleşti. Tekrar edelim; bu demektir ki bir sezon daha adalet arayacağız... Ama bir yandan adalet de yerini buldu. İlk kez Beren Saat ağlama sahnelerinde insanın içini kaldırmadan ağladı. Bu demektir ki yeni sezona kadar kendisini özleyeceğiz. Ve son olarak yeni sezona kadar ağzımıza dolanan şu meşum soru hiç değişmeyecek; sahi Fatmagül’ün suçu nedir dostlar?

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Yapar mısınız bir kıyak?

Bu sezon bazı diziler yeniden çekilerek hayatımıza girdi. Çocuklar Duymasın mesela. Bana göre yeniden çekilmiş hali eskisine oranla çok daha şık oldu. Bu iyi fotoğraftan hareketle acaba ben de bir iki dizinin yeni bölümlerinin çekilmesini rica edebilir miyim? Yeditepe İstanbul, Hayat Bilgisi, Süper Baba, Bir İstanbul Masalı, Aliye, Bizimkiler, Asi ve Ferhunde Hanımlar ilk aklıma gelenler oldu bakın.

Fondaki müzikleri özledik

Bir okur dert yanıyor. “RTÜK yasakladığından beri haberlerin arka fonunda müzik yok. Gerçi efektler kullanarak haberin heyecanını vermeye dikkat ediyor kanallar. Ama yine de biz duygusal milletiz Mesut Bey. Bu haliyle haber izlemek inanın çok yavan kalıyor” Gülüyorum içimden. Haberlerin, hele de aksiyon haberlerinin liste başı müziği olan Karayip Korsanları’nın özleneceği hiç aklıma gelmemişti... Ya da izleyicinin dizi izler gibi haber izlemek isteyeceği. Ne diyelim; zevkler ve renkler meselesi.

Helin’i kesmeden devam

Show TV’nin yaz boyunca yayınlayacağı magazin kuşağı Yaz Sürprizi’ne programın ismiyle müsemma biri daha katıldı... Helin Avşar bir gazetede yaptığı haftalık röportajlarını bu kez günlük olarak kamera karşısına geçip yapacak. Helin’in yaptığı işlerin montajsız yayınlanmasını istiyorum ben. Ne çekilmişse hiç kırpılmadan. Biliyorum ki bu haliyle çok ciddi sürprizler çıkaracaktır ortaya. Helin Avşar’ın doğal hali hakikaten izlenmeyecek gibi değil. Benden önermesi. Reyting orada neredeyse göz önünde saklı duruyor çünkü...

Haberin Devamı

Bu kez türküsüz olsun!

Türkçe Olimpiyatları’nın başlamasıyla bütün haber bültenleri meseleye odaklandı. Az buz bir şey değil aslında. Neredeyse dünyanın bütün ülkelerinden gelen çocukların Türkçe konuşmaya çabalıyor oluşu gururumuzu okşuyor. Ama ne bileyim, olimpiyatlarda ter döken yavruların haber bültenlerine çıkarılıp şarkı, türkü söyletilerek filan resmedilmesi fazla magazinci işi gibi geliyor bana... Asıl meselenin, yani bu olimpiyatların yapılış amacının ne olduğunu anlatmadan işin magaziniyle ilgilenmekten bu yıl olsun vazgeçer miyiz acaba?

TRT’nin ruhu değişir...

Yerden Yüksek absürt espriler kullanılan ama önemli miktarda bir izleyiciyi yakalayan komedi dizisi olarak TRT ekranlarında boy verip serpildi. Önceki akşam da sezon finali yapıldı. Bu demektir ki gelecek sezon da TRT ekranında komedi dizilerindeki yeni trendin temsilcisi olan iki dizi tam kadro devam edecek... Biri Yerden Yüksek, öbürü Leyla ile Mecnun. Sıradanlaşmış kamu yayıncılığının dışında parıldayan bu dizilerin devam ediyor oluşu umutlandırıyor beni. Hem içerdikleri sosyal mesajlar (ki kamu ekranında alışık değiliz böyle muhalifliklere) hem de kullandıkları dil açısından TRT için yeni bir izleyici kitlesine çekim alanı yaratıyorlar çünkü.

Haberin Devamı

Dizileri çok da özleyemeyeceğiz

TRT1’de yayınlanan Dizikolik, alışık olduğumuz dizi magazinlerinden çok farklı. Birincisi kamu televizyonlarında kanal ayırt etmeden hemen tüm televizyonların işleri analiz ediliyor... İkincisi sunucu Sevim Gözay, yıllarca beğenerek izlediğim Cosmopolis’teki “meraklı” tarzını hiç terk etmediği için program hafif bir izle-geç işi olmaktan çıkıyor. Neyse.

Bildiğim kadarıyla yaz ayları boyunca devam edecek Dizikolik. Tüm diziler final ya da sezon finali filan yaparken ekranda en çok neyi inceleyeceğini merak ediyordum ben de... Onun yanıtı Sevim Gözay’dan geliyor. “Sadece diziler değil, onlara hayat veren isimler de önemli. Hepsiyle çok farklı röportajlar yapacağız.” Anlaşılan uzun yaz tatili boyunca uzun kış günlerinde hepimizi eve bağlayan dizilerin dedikodusunu yapmaya devam edeceğiz. Bir nebze olsun hasretimiz azalır diyelim...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder