Mesut Yar Star da günlük dizi işine girdi!
HABERİ PAYLAŞ

Star da günlük dizi işine girdi!

Günlük diziler yeni eğilimimiz oldu. Bu işin kaymağını uzun bir süredir Fox TV yiyordu. Deniz Yıldızı, Unutma Beni derken geçenlerde Derin Sular adlı yeni bir diziye daha başladı. Üstelik gece yarısı ve hafta içi her gün yayınlanıyor dizi. Bu ilginç hareket Fox TV’nin gece haberlerinin yayından kalkmasına neden oldu gördüğüm kadarıyla. Geçen hafta boyunca diziden sonra ana haber tekrarı yayınlandı kanalda... Neyse, mevzua dönelim. Günlük dizi işinden kaçış olmadığını anlayan Star TV de girdi bu topa.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Önümüzdeki haftadan itibaren Cennetin Sırları diye günlük bir dizi başlayacak kanalda... Günlük işler diğerlerine oranla çok daha ucuza geliyor. Çünkü genelde bilinmeyen oyuncular tarafından üstlenen rollerin bedeli maaş olarak ödeniyor. Aylık yani. Aynı şekilde tüm giderler de ay üzerinden hesaplanıyor... Belli ki artık dizilerde tutumluluk dönemi başlamıştır. Ne kadar az para, o kadar çok reyting de işin cabasıdır!

Benim Behzat Ç. maceram!

“Behzat Ç. ekibine mi dahil oldun?” diye sordu bir arkadaşım. “Hayırdır?” dedim, ister istemez. “Henüz oynamadım ama her an olabilir” diye de ekledim... “O değil” dedi dostum. “Geçen senin Uyan Türkiye, ‘Bilmem ne firmasının sunduğu Behzat Ç.’yi izlediniz’ diye bitti” demez mi üstüne? Ben fark etmemiştim ama bir hayli mutlu oldum bu küçük yanlışlıktan. Yapımcı teklif etmedi ama kanal beni çoktan Behzat Ç. ürünü haline getirdi, daha ne isteyebilirim ki?

Kaldırın o müzikleri...

Komedi dizilerinde dikkatimi çeken bir ayrıntı var. Hemen her sahnenin alt fonuna müzik konmaya başladı. Bu, meseleye hareket katıyor olabilir ama mizahın vuruculuğunu öldürüyor... Bu anlamda işi en tasarruflu kullanan Avrupa Yakası’ydı aklımda kaldığı kadar. Yabancı komedilerin çoğunda olduğu gibi, sahneden bir sonraki sahneye geçişte birkaç notalık ara melodi kullanıyorlardı... Oysa şimdi yayında olan hemen tüm komedi dizilerinde sahneler baştan aşağıya müzikle dolduruluyor... Hadi kahkaha efektlerine bir yere kadar dayanıyoruz ama bu özensiz müzik seçkisine “Yeter yahu” diyorum!

Haberin Devamı

GECEKONDU NE OLACAK?

Dostça ayrılmak diye bir kavram var. Bizim TV dünyasında pek duymanız mümkün olmayan bir şey. Star TV ile Gecekondu dostluğu böyle bir temenniyle nadasa alındı... 31 bölüm boyunca farklı bir şey arayan kitlelerin sevgilisi olmuştu Gecekondu isimli format. Kimi zaman hepimizi içine alarak, kimi zaman bazılarımızı oyuncu yaparak filan devam etmişti yoluna... Dalyan ve Durdu karakterleri kişisel unutulmazlarımız arasında yerini aldı. Ama bazen yapan da yaptığı işten bunalıyor... Gecekondu ekibi Star TV yönetimiyle bu duygular içinde oturduğu masadan el sıkışarak kalktı. Baharda aynı ekibin müthiş farklı bir projesinde görüşmek üzere ilişkiyi nadasa aldı... Belki en geç yaza diyelim. Dalyan ve Durdu başka isimlerle yine ekranımızı şenlendirecek. Ve muhtemelen kapılarının zilindeki isim yine Star TV olacak. Hayırlısı...

Yepyeni hareketler bunlar...

BKM Mutfak ekibi yeniden işbaşında. Bu köşenin müdavimleri haberleri ilk elden almak için dikkatle okurlar buradaki her yazıyı... Bu yüzden herkesten önce haberdar olurlar TV sektöründeki gelişmelerden. İki hafta önce BKM Mutfak ekibinin seçmelerle yenilendiğini not düşmüştüm... Öyle ki, Belçim Erdoğan’ın da seçici olduğu bir kurulun tercihlerine göre belirlenen yeni oyuncular Mutfak’ta demlenip ekrana sürülecekti. Öyle de oldu... Dikkatli gözler Kanal D ekranında dönmeye başlayan “Yakında” duyurusunu görmüştür mutlaka. Dolayısıyla yeni jenerasyon Çok Güzel Hareketler Bunlar’ın başlayacağını da anlamıştır. Diyeceğim şu ki; “Bizi izlemeye devam edin”. Mutlaka haberdar olacaksınız ekranda ne var ve ne var olacaksa...

Haberin Devamı

Peki ya İzmir’in kızları?

Çok güldüm gerçekten. Bir izleyicim cumartesi yayınlanan İzmir Çetesi’ni kastederek; “Mesut ağabey, İzmir’in her fırsatta dile getirilen güzel kızlarına neden rastlamadık dizide?” diye sormuş... “Eh be birader” dedim okuyunca maili. Daha oraya gelene kadar boyozdan başlayıp çipuradan devam eden, cibezden başlayıp enginarla biten mutfak ayrıntıları var... Göztepe ile Karşıyaka arasındaki bitmeyen gerilim var. İzmir’in her daim esen meltemi, hiçbir rüzgarda eğilmeyen siyasi duruşu var... İş kızlara gelene kadar gözün aradığı çok daha öncelikli ayrıntılar bunlar. Sabır biraz, sıra istediğin ayrıntılara da gelir elbet!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder