Murat Gülderen 2020 hedeflerini tutturma rehberi
HABERİ PAYLAŞ

2020 hedeflerini tutturma rehberi

Milyonlarca kişi yeni yıla hayatını biraz daha düzene sokmak için pek çok hedefle birlikte girdi. Araştırmalara göre bu hedeflerin başında ‘içki ve sigarayı bırakmak’, ‘sağlıklı beslenerek kilo vermek’, ‘aktif spor yapmak’, ‘yabancı dil öğrenmek’, ‘seyahat etmek’ ve ‘evlenmek’ geliyor.

Özetle hayatımıza dokunan her şeyi daha iyi yapmayı planladığımız bu dönemde size destek olacak önemli mobil uygulamaları bu haftaki yazımızda bir araya getirdik.

STRESSİZ YAŞAM

Headspace uygulaması, gün içinde sadece birkaç dakikalık kullanım ile etkili bir gece dinlenmesi sağlayarak sağlık ve mutluluğunuza katkı yapmayı hedefliyor. Uygulama içerisinde, 10 dakikalık rehberli oturumlar bulunuyor. Ayrıca 9 ayrı dilde sunulan Meditasyon uygulaması da stres, endişe, nefes, motivasyon, öfke gibi pek çok konuda rehberli meditasyon pratiği sağlıyor.

Haberin Devamı

SİGARAYI BIRAKIN

Quit Genious, sigarayla birlikte alkol ve düzensiz yaşamla ilgili kullanıcılarına günde 5’er dakikalık terapiler sunuyor. Bunu hem sesli hem görüntülü hem de çeşitli egzersizlerle gerçekleştiriyor. Bu yazılım kötü alışkanlıkları bıraktırsa da kullanıcıyı sürekli kontrol ediyor. Başlanmak istenmediğinden emin olunacak çeşitli sistemler de kullanıyor.

2020 hedeflerini tutturma rehberi

DİLİ GELİŞTİRİN

Busuu uygulaması, aralarında İngilizce, Almanca, İspanyolca ve Fransızca’nın da olduğu 12 farklı dili günde 10 dakikalık çalışmalarla öğretiyor. Platformdaki 100 milyonun üzerindeki kişiyle pratik yapmayı, yazmayı ve okumayı sağlayan uygulamaya ücretsiz olarak kaydolabiliyorsunuz. Dersleri telefonunuza indirerek internet olmadan da çalışabilirsiniz.

2020 hedeflerini tutturma rehberi

HIZLI KALORİ YAKIN

Hızlı kalori yakmak istiyorsanız Nike Training Club uygulamasını kullanabilirsin. Bu uygulama, karın kaslarını, kolları, omuzları, kalça kaslarını ve bacakları çalıştıran 190’dan fazla ücretsiz kuvvet, dayanıklılık, yoga ve hareket kabiliyeti antrenmanına erişim sunuyor.

2020 hedeflerini tutturma rehberi

GEZİ PROGRAMI

Verimli seyahat etmeyi planlayanlar için Trivago, gezi planlamanızı tek bir platformda topluyor. Trivago ile otel alternatiflerini karşılaştırarak size en uygun şartlara sahip olanı bulabilirsiniz. Seyahatinizde size Piri- Sesli Seyahat Rehberi de arkadaş olabilir. Ayrıca Türkiye içindeki kamp yerlerini keşfetmek isterseniz Kampp ugulamasını da kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

ABUR CUBUR YOK

Daha sağlıklı yemek yemek için abur cubur alışkanlığından kurtulmak isteyenlere Kitchen Stories önerilebilir. Kısıtlı zamanlarda pratik tarifler sunan bu uygulama besin değerlerini de bire bir söylüyor.

2020 hedeflerini tutturma rehberi

PARAYI SAVURMAYIN

Hedefiniz kontrollü para harcamak yani bütçenizi düzene sokmak ise Defter, GiderimVar gibi pekçok uygulama size yardımcı olabilir. Bu platformlar sayesinde bireysel ve ticari bütçelerinizde gelir gider takibi yapabilir, faturalarınızdan anlık haberdar olabilir ve finansal tablolarınızı kolaylıkla görebilirsiniz.

2020 hedeflerini tutturma rehberi

SEVGİLİNİZ Mİ YOK?

Türkiye’de 10 kişiden 3’ü yeni biriyle tanışmak için online ortamları tercih ediyor. Sevgili bulmakta zorluk çekenlerdenseniz bu alandaki en popüler uygulamalar olan Tinder, Bermuda, Bloom, Badoo, Skout, Meetme gibi platformlardan birini kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

2020 hedeflerini tutturma rehberi

HAFTANIN OLAYI

KATLANABİLİR TELEFON GELDİ

Samsung, dikine katlanabilir akıllı telefonu Galaxy Z Flip’i 13.499 TL’den satışa sundu. Camı katlandığında avuca sığan 6.7 inçlik ekranlı telefonun, serbest modda ekranı otomatik olarak dörder inçlik iki kısma ayrılıyor. Üst ekranda YouTube izlenirken alt ekranda başka videolar aranabiliyor, açıklamalar okunabiliyor.

Açmadan bile aramalara yanıt verilebilen cihaz 8GM RAM, 256 GB dahili depolama alanına sahip. Telefonun arkada ultra geniş açılı 2 kamerası ön tarafta ise 10 MP çözünürlüğünde f/2.4 diyaframlı kamerası yer alıyor.

2020 hedeflerini tutturma rehberi

Sıradaki haber yükleniyor...
holder