Murat Gülderen Arkadaş kiraya gitti
HABERİ PAYLAŞ

Arkadaş kiraya gitti

Haberin Devamı

Sonunda bunu da gördük. İnternet bağımlılığı yüzünden arkadaşı olmayan milyonlarca genç için ‘kiralık arkadaş’ siteleri kurulmaya başlandı.

Olur ya bir gün sinemaya ya da maça gitmek isterse yalnız kalmasın diye…

Eskort ya da evlilik siteleriyle hiçbir alakası yok. Siteye üye oluyorsun, bölgendeki kişilerden birini seçiyorsun, saatlik 20-50 TL arasında ücretini ödeyince sana eşlik ediyor.

İşin güzel tarafı yalnızlığınızı burada kimse yüzünüze vurmuyor.

Hatta şansınıza entelektüel bilgi birikimi yüksek biri gelmişse vakit daha da keyifli geçiyor. Aslında sistem gelişmiş ülkelerde bir süredir deneniyordu ancak aktif olarak Türkiye’ye gelmesine şaşırmadım desem yalan olur. Demek ki ciddi bir ihtiyaç görüldü. Yeni nesil, bilgisayar başında büyüdüğü için arkadaşlık ve paylaşım nedir bilmiyor.

Yıllardır sokaklarda çocuk sesi yok. Uzmanlar, asosyalliğin hastalık derecesine ulaştığına dikkat çekiyor. Bu gençlere geleceği emanet edeceğiz ama internet ve dijital oyunların başından nasıl kaldıracağız gerçekten bilemiyorum.

Robotlar yuva yıkacak

Yapay zekaya sahip seks robotlarıyla ilgili çalışmalar neredeyse tamamlanmak üzere. Pazara sunulması an meselesi. İsteyene erkek, isteyene kadın…Peki gerekli mi? Tartışılabilir… Bu da bir yalnızlığın ürünü herhalde... Üreticilerin bu yöndeki en büyük bahanesi çok fazla talep aldıkları yönünde... Bu gibi araştırmalar kimlerle yapılıyor ve ne soruyorlar gerçekten merak ediyorum. Teni, gözleri, burnu, dudakları, memeleri, kulakları, kas yapıları, konuşma ve düşünme biçimleriyle gerçeğe en yakın insan halini alan bu robotlar, 10 yıl içinde evlilik müessesesini yok etme aşamasına gelebilir. Bana sorarsanız Türkiye’ye gelmesin derim.

‘Bu ne demek moody’s’

Türkiye’nin özellikle teknoloji ve enerji alanlarında yerli ürün hassasiyeti kritik önem taşıyor. Dışa bağımlılığı azaltmak ve bilgi gizliliğini korumak açısından atılan adımların her biri hayati katma değer sağlıyor.

Mobil üretimde yerli ürün kullanım zorunluluğu 1 Nisan 2018’e kadar en az yüzde 40, daha sonrası için yüzde 45 olacak. Tabi burada yazılım öne çıkıyor. Zaten donanımda icat edilecek pek bir şey almadı.

Whatsap’a, google’a meydan okuyan teknolojiler geliştirdik.

Milli e-posta için çalışmalar hızla sürüyor. 5G için büyük yol aldık ve pek çok gelişmiş ülkeden bile daha önce bu hizmeti sunma şansımız var. Büyüme ve ihracat rakamlarımız düzenli olarak artıyor.

Enflasyondaki çabamızın meyvelerini alıyoruz.

İstihdam seferberliğine tüm sanayici destek oluyor. Çiftçiye, esnafa, kadına, işverene sürekli yeni teşvikler geliyor. Ve bunlar bir ülkenin karşılaşabileceği en büyük zorlukları yaşamasına rağmen kısa sürede yapıldı. Peki böyle bir çabanın ardından Moody’s’in Türkiye’nin kredi notunu düşürmesi de ne demek oluyor?

Yorumu size bırakıyorum.

Yaşamın, mutluluğun, sevincin, bereketin kaynağı olan tüm kadınların bu özel gününü kutlarım...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder