Murat Gülderen Instagram için estetik
HABERİ PAYLAŞ

Instagram için estetik

Sırf Instagram’da güzel çıkmak için Türkiye’de ve Avrupa’da estetik yaptıranların oranı son 3 yılda yüzde 100’e yakın arttı. İnanamayacaksınız ama operasyon yaşı 15’e kadar düşmüş. Öyle ki artık burnu, elmacık kemiği, dudağı, memeyi, kalçayı değiştirmek trend haline gelmiş.

Bu merak dijital gelişimle birlikte erkeklerde de yaygınlaşmaya başladı. Çocuklarına bu aileler nasıl müsaade ediyor bilemiyorum ama benim asıl anlamadığım olay şu: Zaten bir yere gittiğiniz yok. Telefona, bilgisayara gömülüp kalmışsınız. Sırf like’lanmak uğruna neden bu eziyeti kendinize yapıyorsunuz ki? Ayrıca onlarca güzelleştirme uygulaması var. Çek selfini yap gerekli filtrelemelerini, ver ışık ayarını bitsin gitsin… He rahatsızlığınız vardır ya da sürekli insan içindesinizdir ve bu yönde pek çok kişi size tavsiyelerde bulunuyordur o ayrı… Ama sosyal medya için bıçak altına yatmak pek akıl işi gelmiyor. Lütfen ya…

Haberin Devamı

ÇOCUKLAR TEHLİKELİ

İstatistiklere göre geçen yıl Türkiye’de aile içi iletişim kopukluğu, fiziksel ve psikolojik şiddet, sosyal medya etkileri gibi nedenlerle 108 binden fazla çocuk suça sürüklenmiş.

Bir başka değişle bu çocuklar kendi istekleri dışında illegal işlere yönlendirilmiş. Gerçekten ciddi bir rakam. Bu tür davalara bakan Avukat Cevat Kazma’ya yorumunu sorduğumda şoka uğradım. “Sanal karakterleri rol model alıyorlar” dedi.

Çocuk, internet ya da dijital oyun bağımlısı olduğu için sosyalleşemiyor ve o karakterler artık ona gerçekmiş gibi geliyor. Korkunç bir şey. Fiziksel ve zihinsel olarak gelişme evresindeki çocuklar, hayatı ve yaşam biçimlerini bu evrede karşılaştıkları içeriklerle anlamlandırabiliyor.

Yaralama, hırsızlık, dolandırıcılık, uyuşturucu maalesef çocukların en çok suçlandığı konular arasında yer alıyor.

Sadece Diyarbakır’da suça sürüklenen çocuk sayısı bir yılda yüzde 118,7 oranında artarak 3 bin 14’e ulaşmış. Bu sorun tabiî ki sadece Türkiye’nin değil.

Dünya bu sıkıntının en aza inmesi için sürekli yeni projeler geliştiriyor. Ancak asıl önemlisi aile. Sahip olun çocuklarınıza… Yani geleceğimize.

Haberin Devamı

TIPTA DEVRİM

MIT’den bir grup bilim insanı uzaktan kablosuz olarak insan vücudunun içini tarayabilecek GPS geliştirdi. ReMix adlı cihaz, tümörlerin vücut içindeki etkilerini, damar yollarını ve fiziksel aktiviteleri inceleyebiliyor. Yani tıpkı uydudan bakar gibi…

Cihazın kullanılması için hastaya tablet veriliyor. GPS ile bağlantılı olan bu tablet, kısa süre içinde verileri bilgisayara aktarıyor.

Bu ne demek hastalık nerede olursa olsun bıçak altına yatmadan, radyasyona maruz kalmadan tespitinde maksimum hız demek. Bir de kanserli hücreleri oracıkta uzaktan yok edecek cihazlar geliştirilse…

Sıradaki haber yükleniyor...
holder