Murat Gülderen Kadınlara özel ücretsiz eğitim
HABERİ PAYLAŞ

Kadınlara özel ücretsiz eğitim

‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ öncesi pek çok kuruluş, teknolojide kadın istihdamını artırmak için bu yıla özel ücretsiz eğitim programlarını ve projelerini tek tek açıklamaya başladı. E-ticaretten sosyal girişimciliğe, kriz yönetiminden bilgi güvenliğine kadar dijital dönüşümün her alanına dokunan bu faaliyetler sonunda sertifika da veriliyor. Yerli ve yabancı pek çok teknoloji devinin de takip ettiği programlar, istihdam kapılarını ardına kadar açıyor.

E-TİCARET

Ticimax, 8 Mart’ta kadın girişimcilere ücretsiz e-ticaret eğitimi verecek. İnternetten ürün satmak isteyen her kadına açık olan eğitimlerin sonunda başarılı olanlara e-ticaret paketi (online satış yapma yazılımı) hediye edilecek ve girişimlerine destek olunacak. Konu başlıkları ‘E-ticarete başlarken dikkat edilmesi gerekenler’, ‘kurulum ve yönetimi’ ve ‘Pazarlama Yöntemleri’ olarak belirlendi. Eğitime, ‘ticimax.com/egitim/ 8-mart-dunya-kadinlar-gunune-ozel-e-ticaretegitimi/’ adresinden kayıt olunuyor.

Haberin Devamı

Kadınlara özel ücretsiz eğitim

BİLGİ GÜVENLİĞİ

Kadınların ekonomik ve sosyal konumunu güçlendirmek, girişimlerinin önünü açmak ve ülke ekonomisine daha fazla katkı sunmalarını sağlamak amacıyla kurulan İşte Kadın Derneği, bilgi güvenliğinden kişisel verilerin korunmasına, müşteri odaklı satışlardan sosyal medya ilişkilerine kadar pek çok alanda online eğitimler düzenliyor.

Kadınlara özel ücretsiz eğitim

YAZILIMCI VE ANALİST

Teknolojide Kadın Derneği (Wtech) bu ay 250 genç kadına daha eğitim vermeyi hedefliyor. Eğitimler, fen, teknoloji, mühendislik, matematik alanlarında eğitim gören ve bu alanlarda iş arayan tüm gençlere açık olacak. Eğitim başlıkları ise ‘mobilyazılım’, ‘test mühendisliği’, ‘IOS mobil yazılım uzmanlığı’, ‘iş analisti’, ‘e-ticaret uzmanı’, ‘siber güvenlikte mavi takım uzmanı’ ve ‘robotik süreç otomasyonu’ olarak belirlendi. Başvurular wtechplatform.com’dan yapılıyor.

Kadınlara özel ücretsiz eğitim

CNC-SANAYİ

Ücretsiz eğitimleriyle kadınların imalat sanayisindeki yerini büyütmeye çalışan Tezmaksan, ‘CNC işleme’, ‘robot ve robot programlama’, ‘makine’, ‘modern kesici takım teknolojisi’, ‘alarm kodu kodlama’, ‘kontrol ünitesi kullanımı’ ve ‘kodlama’ eğitimleri veriyor. Eğitimler pandemi nedeniyle şimdilik online’a taşındı. Dersler sonunda katılımcılara iş bulma süreçlerinde de etkin rol oynayan kuruluşta başvurular, tezmaksanakademi.com’dan yapılıyor.

Haberin Devamı

Kadınlara özel ücretsiz eğitim

A’DAN Z’YE MESLEK

Tarım, aile, kişisel gelişim, sağlık, hobi ve mesleki eğitimlerin yanı sıra girişimcilik, finans, inovasyon ve dijitalleşme gibi konularda da uzman akademisyenlerden eğitim alma fırsatı sunan Migros Kadın Akademisi’ne MigrosTV üzerinden erişilebiliyor. Migros’un hedefi 1 milyon kadına ulaşmak.

Kadınlara özel ücretsiz eğitim

KRİZ YÖNETİMİ

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER), pandemiden olumsuz etkilenen girişimcilere destek vermek için ‘Kriz Dönemlerinde Dayanıklılık ve Süreklilik’ eğitimleri hazırladı. Bu kapsamda ‘işimizi sürdürebilmek’, ‘e-ticaret hukuku’, ‘krizde dijital pazarlama, ‘kredi başvurusunda nelere dikkat edilmeli’ gibi başlıklar altında toplanan eğitim videolarına kagiderpusula.org adresinden ulaşılabilir.

Kadınlara özel ücretsiz eğitim

TEKNO TURU

  • Özel nanoteknolojisi sayesinde bakterilerin yüzde 99’unu yok eden yerli telefon kılıfı ‘BAST’ 99 TL’den satışa çıktı. bast Kurucu Ortağı Kubilay Kuzey Okumuş, “Kılıflar, bakterilerin genetiğine müdahale ederek büyümesini ve çoğalmasını engelliyor. Mikroplarla temastan sonra hemen çalışmaya başlıyor ve sadece 4 saat içinde yüzde 99.9’a varan hijyen sağlıyor” dedi.
  • Oyun geliştiricisi MY.GAMES, dünya çapında 100 milyondan fazla kayıtlı oyuncuya sahip Warface’in Türkiye sunucularını resmi olarak açtığını duyurdu. Yeni sunucuyla Türk oyuncular için daha iyi bir bağlantı, çevrimiçi performans, kısa bekleme süresi ve sorunsuz eşleştirme sağlanması hedefleniyor.
  • EPSON, artırılmış gerçeklik gözlükleri Moverio BT-40 ve BT-40S’i tanıttı. Telefon, tablet ve dizüstü bilgisayar ile uyumlu olan gözlükler Full HD çözünürlük sunuyor. Her iki model de bağlı oldukları cihazlardaki görüntüyü geniş bir ekran gibi şeffaf bir gözlük camına yansıtıyor.

HAFTANIN OLAYI

Haberin Devamı

ETKİLİ KONUŞMA CİHAZI

Yerli teknoloji devi Sunny, topluluk önünde yapılan konuşmaları daha etkileyici hale getirmek amacıyla mikrofon ve prompter teknolojisini bir araya getiren ‘SeeTalk’ isimli cihazını duyurdu. Özel kumandası ile sayfalar arasında dolaşmaya da imkan veren cihaz ile yazının boyutu ve okuma hızı göz konforuna göre ayarlanabiliyor. Wi-Fi ve bluetooth bağlantısına sahip cihaz özellikle, etkinlik konuşmaları, performans sanatları, stand-up, talk show ve youtuber’lar için geliştirildi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder