Mustafa Bakacak Ankara'da tarihi Samanpazarı'nın dönüşü
HABERİ PAYLAŞ

Ankara'da tarihi Samanpazarı'nın dönüşü

Şehirler meydanlarıyla anılır. Ankara’nın tarihi sembollerinden ve önemli meydanların biridir Samanpazarı. 1980’li yıllarda yapılan belediye binası ile tarihi meydan farklı bir görünüme bürünmüştü. Belediye binasının yıkılmasının ardından hazırlanan projeyle Ankara yeniden tarihi meydanına kavuşacak. 16 dönümlük alanda çalışmalar sürüyor. Proje kapsamında oturma, dinlenme ve yürüyüş alanları, yeşil alanlar, otopark ile kütüphane de yapılacak. Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı, “Tarihi dönüşüm” olarak nitelendirdiği projeyi bir an önce tamamlamak için yoğun bir şekilde çalışıyor.

Haberin Devamı

Ankarada tarihi Samanpazarının dönüşü

 

BELEDİYELER BİRLİĞİ’NDE BAYRAK DEĞİŞİMİ

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB), 1945’ten beri tüm belediye başkanlarını bir çatı altında bir araya getiren önemli kuruluş. TBB, Olağan Meclis Toplantısı’nı Ankara’da yaptı ve yeni başkanını oyladı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, TBB Başkanlığı’na seçildi. Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı Başkan Yardımcılığı ile Yönetim İçin Gelecek Paktı Elçiliği’ni de yapan Başkan Yılmaz, dünyada ülkelerin değil şehirlerin yarıştığını belirterek, “Demokrasi ve kalkınma yerelden başlıyor” dedi. Başkan Yılmaz, görevi Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin’den devraldı.

Ankarada tarihi Samanpazarının dönüşü

 

AZİZİYE’YE TERMAL AQUAPARK MÜJDESİ

Erzurum’un Aziziye ilçesi, şifalı yer altı su kaynaklarıyla Türkiye’nin termal alanları arasında yer alır. Aziziye Belediyesi, özel sektör işbirliğiyle geçen yıl Ilıca’da Doğu Anadolu Bölgesi’nin ilk kapalı termal eğlence merkezi olma özelliğine sahip tesisin temelini atmıştı. Kaplıcalar, aromaterapi havuzları, buhar banyoları, sauna, Türk hamamı ve aquapark havuzu gibi geniş hizmet yelpazesine sahip dev tesiste, konaklamak isteyenler için bungalov evler de bulunuyor. Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Termal Aquapark’ın haftaya cuma günü açılacağı müjdesini sosyal medyadan duyurdu.

Ankarada tarihi Samanpazarının dönüşü

 

BALIKESİR’DEN 6 BİN AĞACI KURTARACAK YATIRIM

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, çevreci yatırımlarıyla örnek olmaya devam ediyor. Belediyenin ek hizmet binalarının toplam 10 bin metrekarelik çatısına kurulan güneş enerji santrali (GES) devreye alındı. 800 hanenin tüketimine eşdeğer elektrik üretecek olan güneş enerji panelleriyle yıllık 6 milyon liralık tasarruf sağlanacak. Yılda 6 bine yakın ağacı kurtaracak GES, 1.5 ton karbon salımını engelleyerek Balıkesir’in karbon nötr olma hedefine de katkı sağlayacak.

Haberin Devamı

Ankarada tarihi Samanpazarının dönüşü

Sıradaki haber yükleniyor...
holder