Mustafa Bakacak Dijital göçebelerin yeni adresi Kuşadası olacak
HABERİ PAYLAŞ

Dijital göçebelerin yeni adresi Kuşadası olacak

Pandemiyle birlikte ortaya çıkan, mekâna bağlı kalmadan dijital ortamda çalışan ve ‘dijital göçebeler’ diye adlandırılan insanların sayısı 40 milyonu aştı. Aydın’da Kuşadası Belediyesi de bu yeni turizm anlayışından pay almak için hazırladığı ‘Kampinova’ projesinde çalışmalara 1 Şubat’ta başlıyor. Sevgi Plajı’ndaki 13 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilecek olan Kampinova’da eğitim, atölye, çadır, spor, sahne, gösteri, dinlenme, ortak çalışma alanları ve bungalov evler bulunacak. Kampinova’da aynı anda 260 kişi konaklayabilecek. Kampinova ile Kuşadası’nın farklı bir çekim merkezi daha kazanacağını ifade eden Belediye Başkanı Ömer Günel, açılış tarihini nisan olarak açıkladı.

Haberin Devamı

Dijital göçebelerin yeni adresi Kuşadası olacak

KADIKÖY’DE KALDIRIMLAR İŞGALDEN KURTARILIYOR

Büyük şehirlerde kaldırımlarda yürümek, işgaller nedeniyle gün geçtikçe zorlaşıyor. Bu soruna karşı ciddi adım İstanbul Kadıköy’de atıldı. İlk olarak scooter’lara yönelik sıkı tedbirler alan Kadıköy Belediye Başkanı Av. Şerdil Dara Odabaşı, yeni tedbirleri sosyal medya hesabından duyurdu. Buna göre, 1 Şubat’tan itibaren Kadıköy’de kaldırımlara park ederek yayaların yürümesini engelleyen kurye firmalarına, işletmelere ya da şahıslara ait motosikletlere izin verilmeyecek. Ayrıca bakkal, büfe, marketler başta olmak üzere işletmelere yayaların yürümesini engelleyecek şekilde kaldırımlara koydukları eşya ve araçları kaldırmaları için 1 Şubat’a kadar süre tanındı. Kaldırılmayan eşyalar, belediye ekipleri tarafından toplanacak.

Dijital göçebelerin yeni adresi Kuşadası olacak

KÂĞITHANE ASIRLIK MİRASINI GELECEĞE TAŞIYOR

İstanbul Kâğıthane’de, uzun ömürlü olduğu için sanatçıların tercih ettiği el yapımı kâğıt üretme geleneği yaşatılıyor. İsmini Bizans döneminde dere kenarında bulunan ve Osmanlı döneminde de çalışmaya devam eden kâğıt atölyelerinden alan Kâğıthane’de, altı asırlık bu gelenek yeni nesillere aktarılıyor. Kâğıthane Belediyesi’nin El Yapımı Kâğıt Atölyesi’nde selüloz içeren her türlü atık malzeme el yapımı kâğıda dönüştürülüyor. Daha çok okullardan gruplar halinde öğrencilerin geldiği atölyede, kâğıt yapımı uygulamalı anlatılıyor. Günün anısına üretilen kâğıdın üzerine resimleri basılıp hediye ediliyor.

Haberin Devamı

Dijital göçebelerin yeni adresi Kuşadası olacak

NİLÜFER’İN GELECEĞİ ATÖLYEDE TASARLANACAK

Her yıl bir tema belirleyerek o çerçevede çalışmalar yapan Nilüfer Belediyesi, ‘Tarım Yılı’, ‘Gıda Yılı’ ve ‘İklim Yılı’ temalarından sonra 2023’ü ‘İkinci Yüzyıl İçin Tasarım Yılı’ ilan etti. Halkevi binasının bir bölümü, Nilüfer Tasarım Atölyesi olarak düzenlendi. Bu atölyede gençler, çocuklar ve kadınlar buluşacak. Onların aracılığıyla sorunlar belirlenecek ve çözümler üretilecek. “Nilüfer’in geleceğini birlikte tasarlayıp sorunların çözümünde ortak hareket etmek istiyoruz” diyen Belediye Başkanı Turgay Erdem, ilçe sakinlerini atölyeye gelerek sürece katılmaya davet etti.

Dijital göçebelerin yeni adresi Kuşadası olacak

Sıradaki haber yükleniyor...
holder