Nedim Şener 55 yıllık hukukçunun isyanı
HABERİ PAYLAŞ

55 yıllık hukukçunun isyanı

Bazen tarihini hatırlamakta zorlansanız da hiç unutmadığınız olaylar vardır. Beyin unutmak ister ama isimleri duyunca yeniden hatırlarsınız. İşte “İlhan Cihaner” ismi bende öyle bir çağrışım yapar. Bazıları onu sadece CHP milletvekili olarak bilir. Oysa adını her duyduğumda benim aklıma, Erzincan Başsavcılığı’ndaki makam odasında iki koluna yapışmış, o iki çakal FETÖ üyesi polis ile karşısında gevrek gevrek sırıtan FETÖ üyesi savcı Osman Şanal gelir. 2010 yılında FETÖ’nün karanlık yüzünü görmüş, Erzincan’dan soruşturma başlatmıştı. Ama sahte ihbar ve sahte delil, FETÖ üyesi yalancı gizli tanık savcı Bayram Bozkurt’un ifadesiyle, FETÖ üyesi savcı Osman Şanal tarafından zor kullanarak gözaltına alınmıştı. FETÖ’nün kumpasıyla makamında yaka paça gözaltına alınmasına dair görüntü ve iktidarın buna sessiz sedasız kalması ve bazı üyelerinin de desteklemesi benim için devletin bitişinin fotoğrafıydı. Cihaner’e ve daha nicelerine yapılan “komplolara” sessiz kalan, destekleyen AKP, günü geldi işbirliği yaptığı FETÖ’nün “ihanetini” yaşadı. Ama bedeli halk ödedi.

Haberin Devamı

Kazan: 55 yılda görmedim

Devran döndü, Cihaner’e komplo kuran savcılar yakalandı birisi itirafçı da oldu. Şimdi onlar yargılanıyor. Bu davalarda Cihaner’in avukatlığını deneyimli hukukçu Turgut Kazan yapıyor. Bana telefon açtı, “FETÖ yazıyorsun da olayın bu yönüyle hiç ilgilenmiyorsun” diye sitem etti. “Nedir bana yazın…” dedim. Şu olayı paylaştı; “… 55 yıllık meslek yaşamımda hiç görmediğim, kural dışı bir yargılama yapılıyor. Örneğin, Erzincan Ağır Ceza Mahkemesi, savcı (gizli tanık EFE) Bayram Bozkurt’u, İlhan Cihaner’in Erzincan’daki avukatlarına bile haber vermeden ara celse açıp yokluğumuzda dinledi. Ve HSK bu yapılan doğrudur dedi. 17 Mayıs’ta Ankara’da, inanılmaz bir örnek daha yaşadık. Mahkeme Başkanı’nın talimatıyla bize verilen tensip zaptında, duruşmanın 17 Mayıs’ta yapılacağı yazılıydı. 3 Mayıs’ta dilekçe sunduk. 4 Mayıs’ta Başkan’la konuştuk. Ama, Ankara’ya gidince, tensip zaptının değiştirilerek, duruşmanın 9 Mayıs’ta yapıldığını öğrendik. Böylece, anlı-şanlı Osman Şanal bizim yokluğumuzda dinlenerek, soru sorulması önlenmiş oldu.”

Haberin Devamı

Peki Mahkeme neden İlhan Cihaner’in avukatlarına haber vermeden, hatta duruşma tarihini öne çekerek FETÖ’cü savcıların ifadelerini alıyor. Turgut Kazan’ın iddiası şu;” FETÖ’cü savcıların AKP’deki FETÖ’cüleri açıklamasından çok korkulduğu için...”

Aklıma bile getirmek istemiyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder