Nedim Şener ABD basınının PKK’lı kahramanı!
HABERİ PAYLAŞ

ABD basınının PKK’lı kahramanı!

Şimdi size dünyanın neresinde yazılırsa yazılsın suç olan bir cümle kuracağım: “Amerika, Pakistan’da düzenlediği saldırıda El Kaide liderini öldürdü. Ancak bu radikal İslamcı militan, İslam coğrafyasını tehdit eden güçlere karşı savaşanların gözünde bir kahramandı, çünkü onlara yardım etmiş, ilham vermişti.”

Böyle bir cümle dünyanın neresinde söylenirse söylensin, neresinde yazılırsa yazılsın asla gazetecilik değildir, başta da söylediğim gibi suçtur. Hem de terörü ve teröristi övme suçudur. El Kaide, başta Amerika’daki 11 Eylül saldırılarında olmak üzere dünyada binlerce masum insanı katleden bir terör örgütü, Usame Bin Ladin de teröristtir.

Haberin Devamı

NYT gazeteciliği!

Şimdi size Amerika’nın dünyaca ünlü New York Times gazetesinde, Türk Hava Kuvvetleri’nin Kuzey Irak'ta düzenlediği operasyonla öldürülen terör örgütü PKK'nın kilit isimlerinden İsmail Özden (Kod adı Mam Zeki Şengali) için yazılanö ifadeyi okuyalım; “Türkiye, Irak'a düzenlediği hava saldırısında PKK'lı lideri öldürdü. Ancak bu Kürt militan; DEAŞ tarafından tehdit edilen Kuzey Irak'taki Yezidiler için bir kahramandı, çünkü onlara yardım etmişti.” Dünyaya, demokrasi, hukuk, insan hakları, ifade özgürlüğü dersleri veren Amerika ve basının hali bu; eğer işine yarıyorsa bir terör örgütü ile bile müttefik olabilir. Amerikan yönetimi yeni “müttefiki” PKK’nın Suriye kanadı YPG’ye 5 bin TIR dolusu silah ve mühimmat verirken, Amerika’da basının dili de buna göre değişiyor. Amerika tarafından da “terör örgütü” olarak tanınan PKK basında bir anda terör örgütü olmaktan çıkıyor, öldürülen PKK yöneticisi ise “kahraman” ilan ediliyor.

Birkaç hafta önce Newsweek dergisi de PKK ile ilgili benzer bir tutum almış, yazının sonunu da aslında ABD yönetiminin kafasından geçen şu cümle ile bitirmişti; “Özgür dünya Erdoğan’a karşı ne kadar çabuk davranırsa, dünyamız o kadar güvende olacaktır. Türkiye dönüştürülmelidir.”

ABD+FETÖ+PKK

Türkiye’ye Rahip Brunson üzerinden baskı yapan, yaptırım üzerine yaptırım kararı alan Amerika, himaye ettiği Fetullahçı Terör Örgütü lideri Gülen ile ilgili en somut delillere sırtını dönüyor, gönderilen dosyaların kapağını bile açmıyor, terör örgütü PKK’yı destekliyor. Bu gelişmeleri yalnızca ABD Başkanı Trump’ın tutumuna bağlayanlar ciddi yanılgı içinde. Çünkü ABD yönetimi açık-kapalı tüm güçleriyle Türkiye’nin üzerine çullanacak. Evet artık, “stratejik ortak” Türkiye ABD için stratejik hedeftir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder