Nedim Şener ABD’nin sinsi ve kirli planı
HABERİ PAYLAŞ

ABD’nin sinsi ve kirli planı

Haberin Devamı

Amerikan yönetimi Obama döneminden beri Suriye’yi parçalama planı uyguluyor. Birbirlerinden nefret etseler de, rakip görünseler de Trump ile Obama gibilerin üzerinde anlaştıkları şey, emperyalist çıkarlarıdır.

Birinin parti adının “Demokrat” diğerinin “Cumhuriyetçi” olması sizi aldatmasın. Terör örgütü PKK/YPG ise kullandığı bir araç sadece. Tıpkı Sovyetler Birliği’ne karşı zamanında kullandığı Usame Bin Ladin ve El Kaide gibi.

Suriye’yi bölme planı

“Terör Örgütü DEAŞ ile mücadele” ise sadece bahane, tıpkı “Irak’ta elinde kimyasal silah olan Saddam, El Kaide ile işbirliği yapıyor” yalanı gibi. Amerika bir yeri işgal etmeye kafaya koymuşsa ona uygun bir yalanı bulur; kimsenin inanmasını da beklemez. Sadece işbirliği ve itaat ister.

Bir zamanlar, “Suriye’nin toprak bütünlüğünü” savunduğu yalanını söyleyen Amerika artık niyetini gizlemiyor. Başkenti Washington’da Dışişleri Bakanlığı’nda, İngiliz, Fransız, Ürdün ve Suudi Arabistanlı yetkililerle açık açık Suriye’nin bülünmesini konuşabiliyor. ABD Dışişleri Başkan yardımcısı David Satterfield, 11 Ocak günü Washington’da yapılan toplantıda, DEAŞ’a karşı mücadelenin barışıyla sonuçlandığını söyledikten sonra, ABD’nin bundan sonra da bölgede kalmaya karar verdiğini söylüyor.

Hatta Suriye konusunda kendisinden önceki yönetimi eleştiren Trump’ın da yıllık 4 milyar dolara mal olacak bu plana onay verdiğini anlatıyor. Görüşmede beş aşamalı planı da anlatmış; Suriye’yi bölmek, Türkiye’yi denetim altına almak, Suriye muhalefetini etki altına almak, Rusya-İran-Türkiye’nin yürüttüğü Soçi sürecini sabote etmek, BM’yi ABD amaçları doğrultusunda yönlendirmek.

‘Müttefikiz’ yalanı

Yani Türkiye’ye her dakika “müttefikimiz” deyip duran Amerika, bir yandan terör örgütü PKK/YPG’ye milyarlarca dolarlık silah veriyor diğer yandan açıktan açığa Suriye’yi bölme planı yapıyor, kimlerle Fransa ve İngiltere, Ürdün ve S.Arabistan ile. Ama ilginç bir şey oluyor, bu toplantı ve Amerika’nın sinsi planı İngilizler tarafından sızdırılıyor.

Toplantıya katılanlardan İngiltere Dışişleri Bakanlığı Suriye Masası Başkanı Hugh Clary’ın toplantıyla ilgili olarak 12 Ocak’ta İngiltere’ye geçtiği notlar basında yer aldı.

Belli ki bu sinsi plan İngiltere’nin çıkarlarına aykırı. Nitekim, daha önce de terör örgütü DEAŞ militanlarının, Amerikan gözetiminde terör örgütü PKK/YPG ile anlaşama yaparak Rakka’dan çıkışına ilişkin görüntüler de bir İngiliz haber ajansı tarafından dünyaya duyrulmuştu.

Biz başından beri biliyoruz ama iyi ki İngilizler sızdırıyor da dünya ABD’nin Suriye’deki kirli ve sinsi planlarını öğreniyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder