Nedim Şener Adaletsizlik unutulmayacak
HABERİ PAYLAŞ

Adaletsizlik unutulmayacak

Haberin Devamı

Dün bir dönem resmen kapandı. Balyoz davasında yeniden yargılama yapan mahkeme tüm sanıkların beraatına karar verdi. Suçlamaya konu olan delillerin sahte olduğuna hükmetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan “Kandırıldık” diyerek Balyoz Davası’nın hukuksuzluklarındaki suç ortaklığından kurtulma yolunu seçmişti. Bu suç ortaklığının bir de ikinci ayağı var. Sahte delilleri hazırlayan ve bunları servis edenler.

Cemaatin savcısıyla, polisiyle, hakimiyle, gazetecisiyle imza attığı bu hukuksuzluk asla unutulmayacak.

Dün karar çıkar çıkmaz suç ortağı gazetecilerin tepkileri nasıl bir kirliliğin içinde olduklarını gösteriyor.

İşin ilginci bu davanın sahte delillerle oluşturulduğunu en iyi onlar biliyorlardı. Cemaatçilerin beraat kararı üzerine verdikleri tepki, gün gelip işledikleri suçun hesabının onlardan sorulacağı korkusundan kaynaklanıyor.

Sahtecilere suç duyurusu


Nitekim mahkeme sahte delilleri hazırlayanlarla ilgili suç duyurusunda bulundu. Şimdi sıra bu suç delillerini üreten ve bunları servise koyanlara geldi. Bu konuda açılmış bir soruşturma ileriki günlerde sürpriz gelişmeleri de ortaya çıkarabilir.

Mahkeme verdiği kararda yıllarca hapis yatan sanıkların tazminat davası açabileceklerine hükmetmiş.

Kararın insanın içini en çok acıtan kısmı da bu.

Kaybolan hayatlar

Balyoz operasyonunda kendisini tutuklamaya gelen polislerin arasında kafasına kurşun sıkan Yarbay Ali Tatar’ın hayatı nasıl tazmin edilecek?

Peki hapiste hayatını kaybeden Murat Özdenalp’in ailesine tazminat olarak ne verilecek?

Hapiste kaybolan yıllar, sağlığını yitiren aileler, korkulu rüyalar gören çocukların kayıplarını kim, nasıl karşılayacak? Biten mesleki hayatlar, peşinden koşulan hayaller ne olacak?

Artık herkes biliyor, yalnızca Balyoz’da değil birçok davada sahte deliller tek tek ortaya çıkacak. Ve bu adaletsiz düzeni bu hukuksuzluklar yıkacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder