Nedim Şener Aldanabilirsin ama aldatma. Hata yapabilirsin ama ihanet etme
HABERİ PAYLAŞ

Aldanabilirsin ama aldatma. Hata yapabilirsin ama ihanet etme

Erken seçim kararı alınır alınmaz ilk tartışma konularından birisi FETÖ (Fetullahçı Terör Örgütü) oldu. Benim için hiç şaşırtıcı değildi. O günlerde de şunu söylemiştim; siyasetçiler birbirini suçlamak için FETÖ’yü kullanacaklar, kazançlı çıkacak yine FETÖ olacak...

Özellikle 15 Temmuz sonrası gördüklerim bir daha tekrar ediliyordu.

Kitleleri aldatmak için karşı tarafı suçlayıp ellerini yıkama yerine, herkesin FETÖ’ye karşı ortak mücadele içinde olmasını çok önemsedim.

Ama olmadı, burası Türkiye.

Bana gülünç gelen bu konuda söylenen ve çok küçük bir çabayla hatta yalnızca bir mantıklı soruyla ortaya çıkarılabilecek yalanların kitlelerce günlerce tartışılması. Dedim ya burası Türkiye; tek başına söyleyecek sözü olmayan bir koronun parçası oluyor.

Haberin Devamı

Oysa yalnızca Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kurulan FETÖ Darbe Araştırma Komisyonu raporunu okuma zahmetinde bulunulsa, FETÖ’nün hangi siyasetçi zamanında hangi aşamaya ulaştığını görecekler. Rapor FETÖ’nün gelişme aşamalarını şöyle anlatıyor.

-1970 öncesi örgütün kuruluş aşaması,

-1970’ler örgütün temellerinin atılması,

-1980-1983 Yılları (Sıkıyönetim Dönemi: Tedbir Dönemi),

-1983-1989 Yılları (Özal Dönemi: Kitleselleşme ve Siyasete Nüfuz Dönemi),

-1990’lı Yıllar (Koalisyonlar Dönemi: Şirketleşme ve Yurtdışına Açılma Dönemi),

- 2000’li Yıllar (Paralel Devlet Aşaması)

‘Bizim zamanımızda büyüdü’

Rapor AKP dönemini şöyle anlatıyor; “Kurulduğundan beri her zaman iktidarın, güçlünün ve kazananın yanında saf tutmaya çalışan FETÖ, bu dönemde de 2002 genel seçimlerinden tartışmasız bir zaferle çıkan AK Parti’ye yakın bir görüntü vermeye özen göstermiştir. Örgütün otuz yıllık çalışmaları neticesinde eriştiği güç sayesinde 2000’li yılların bu döneminde önceki dönemlere kıyasla daha muktedir olduğu değerlendirilmektedir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu durumu geçen gün şöyle özetledi; “FETÖ'nün bizim zamanımızda büyüdüğü iddiasını reddetmem, ihanet şebekesiymiş."

FETÖ yalnızca iktidarla işbirliği yapmaz muhalefeti de kullanır. O yüzden diğer terör örgütlerinden ayrılır. İlişki kurmadığı kimse kalmaz, 17/25 Aralık 2013’ten sonra CHP’nin kullandığı muhalefet araçlarının tamamı FETÖ kaynaklı soruşturmalardı. Dün de İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, FETÖ lideri ile görüşmesini anlatırken, “1997 yılında MHP’li Celal Adan’ın Gülen ile görüştürdüğünü açıkladı.”

Haberin Devamı

Hep şunu söylüyorum tüm siyasiler bir şekilde FETÖ ile temas etmiş. O yüzden birbirinizle değil FETÖ ile mücadele edin.

Kısaca söyleyeyim; hata yapabilirsiniz, ihanet etmeyin, aldanabilirsiniz ama aldatmayın….

Sıradaki haber yükleniyor...
holder