Nedim Şener ‘Allah rızası için başını açar mısın?’
HABERİ PAYLAŞ

‘Allah rızası için başını açar mısın?’

Haberin Devamı

İnancı gereği başını örtmüş bir kadına, eşinin yanında “başını açması gerektiği” söylense o koca ne tepki verir? Böyle bir durumda verilecek karşılığı biliyorum. Ama konu Fetullahçı Terör Örgütü olunca cevap farklı oluyor. Günlerdir, FETÖ’cülere ait itiraf metinleri, iddianameler okuyorum.

Okuduklarım yalnızca bir örgüt belgeleri değil, insanlık trajedisi.

Düşünün 12-13 yaşında FETÖ’nün kucağına düşen erkek ve kız çocukları, birkaç yıl içinde “abi” ve “abla” adı verilen örgüt üyeleri tarafından ailesine, toplumuna, ülkesine hatta en temel insanlık değerlerine yabancılaştırılıyor.

Aslında “casusluk, ajanlık” gibi bireysel olarak işlenebilecek “vatana ihanet” suçunun örgütlü olarak nasıl işlenebildiğini anlamak istiyorsanız FETÖ’nün insan unsuruna ve kurduğu aile yapısına bakmak gerekli. Tüm şifreler orada var.

İtirafçı subaylar

İşte bir örnek; Kara Kuvvetleri Komutanı Yaşar Güler’in Koruma Müdürü Yüzbaşı Burak Akın itirafçı olmuş, kendi gibi FETÖ’cü subay Fuat Söylemez ile eşi Ayşe Söylemez’in adını vermişti. Ayşe ve Fuat Söylemez çifti de itirafçı oldu. Anlattıklarını normal insan aklı almaz.

Ortaokul yıllarından FETÖ’ye katılmışlar, o evden bu eve, o “abi”den bu “abi’ye, o “abla”dan bu “abla”ya devrolmuşlar. Yıllar geçmiş, örgüt karar vermiş, öğretmen Ayşe ve subay Fuat evlenmiş. Bu sefer de aile olarak devredilip durmuşlar. FETÖ’cü “abileri” yüzbaşı Fuat’ın kurmay subay olması istenmiş.

Ama bir sorun varmış, FETÖ içinde yetiştiği için eşi Ayşe’nin başı örtülüymüş. Devreye “Hami” kod adlı örgüt üyesi girmiş. Aile toplantısında Fuat Söylemez’in yanında, eşi Ayşe Söylemez’e başını açmasını söylemiş.

Fuat Söylemez ifadesinde bunu şöyle anlatıyor; “Hami kod adlı örgüt yöneticisi, eşime ve bana, aynı ortamda otururken eşimin neden açılması gerektiğini anlattı. Bulunduğum yer itibarıyla asker olmam sebebi ile başının kapalı olamayacağını, bunu Allah rızası için yaptığımızı, o yüzden modern kıyafet giyilmesi gerektiğini söyledi. Eşim ilk başta açılmak istemedi ancak sonradan başını açtı.”

Onurlu bir kadın ve erkek için ne kadar acı değil mi? Ama FETÖ'cüler için o kadar doğal ki.

En kanlısından, en canisinden, DEAŞ’ın da, PKK’nın da, YPG’nin de, DHKP-C’nin bir ideolojik temeli vardır, o temele aykırı olacak bazı şeyleri yapmazlar.

Ama bir FETÖ’cü erkek inancı gereği başını örtmüş bir kadına başını açması gerektiğini söyleyebiliyor. O kadın başını açıyor, eşi de sessiz kalıyor, neden?

Çünkü FETÖ üyesi olmak insanlıktan çıkmanın en düşük halidir de ondan.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder