Nedim Şener Amerika bütçesinden teröre yardım
HABERİ PAYLAŞ

Amerika bütçesinden teröre yardım

Haberin Devamı

CIA (Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı) internet sayfasındaki ülke profilleri bölümünde Suriye ile ilgili kısımda ilginç bir değişiklik yaptı. Suriye’deki terör örgütleri arasında PKK’ya yer veren CIA, Amerikan yönetimi sözcülerinin aksine PYD’yi de terör örgütü PKK’nın Suriye’deki kanadı olarak şöyle tarif etti:

“PKK’nın Suriye kolu Suriye Kürtleri Demokratik Birliği Partisi’ni (PYD) Salih Müslim yönetiyor; Suriye’deki militanların çoğunluğu, İran, Türkiye ve Irak’tan Kürtlerle Suriye’deki Kürtlerden oluşuyor.”

PKK maşadır

PKK/PYD’nin terör örgütü olup olmadığı konusunda ne CIA’in görüşüne ne Pentagon’un, ne ABD Dışişleri Bakanlığı’nın ne Beyaz Saray’ın ne de Beyaz Saray Basın ofisine bile söz geçiremeyen ABD Başkanı Trump’ın görüşüne ihtiyaç var. Çünkü Türkiye’nin yaşadığı bir gerçek var ki, PKK/PYD, Türk-Kürt ayrımı yapmadan siviller dahil herkese kıyan bir terör örgütüdür.

Elbette, aynı zamanda ABD yönetiminin kullandığı bir maşadır. Ama CIA’in açıklaması bir açıdan önemlidir. Hatırlanacağı gibi Amerika’nın 2018 yılı savunma bütçesi çıkarılırken, PKK’nın Suriye kolu YPG’nin ana omurgasını oluşturduğu SDG’ye (Suriye Demokratik Güçleri) 500 milyon dolarlık yardım öngörüldü.

Yardım SDG adı altında yapılacak olmasına rağmen bunun PYD’ye gideceği açık. Çünkü SDG’nin neredeyse tamamının terör örgütü PYD üyelerinden oluştuğunu en iyi Amerikalılar biliyor.

İşte o silahlar

Peki ABD bütçesinden yani Amerikan halkının vergilerinden SDG/PYD/PKK’ya hangi silahlar verilecek: 12 bin adet AK-47 Kalaşnikof otomatik tüfek, 6 bin PKM makineli tüfek, 3 bin 500 DShK ağır makineli tüfek, 3 bin adet RPG-7 roketatar, bin adet Türkiye’de PKK’lıların üzerinde yakalanan AT-4 veya SPS-9 sofistike anti-tank füzesi, 80 adet 60 mm, 80 adet 82 mm ve 75 adet 120 mm havan topu. Ayrıca, bu silahlarda kullanılacak mühimmatlara ise 157.6 milyon dolar ayrıldı.

ABD Başkanı Trump’ın daha önce “Artık PYD’ye silah vermeyeceğiz” demesine rağmen ABD’li bürokratlar bunu yalanlamış, hatta hemen arkasından kamyon dolusu silah ve mühimmat ayrıca zırhlı araçlar göndermişti. Ama şimdi CIA’in internet sitesinde yayınladığı bir metin var.

Burada PYD’nin PKK’nın Suriye kanadı olduğu açıkça yazıyor. Yani ABD bu saatten sonra PYD’ye vereceği her bir silahın terör örgütü PKK’ya gittiğini itiraf etmiş oluyor.

Bundan sonrası vergileriyle terörün finanse edildiği Amerikan halkının, bu kararı veren Amerikan siyasetçilerinin, sivil ve askeri görevlilerinin ve Amerikan yargısının bileceği iş.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder