Nedim Şener Amerika gibi müttefikin varsa düşmana ihtiyacın yok
HABERİ PAYLAŞ

Amerika gibi müttefikin varsa düşmana ihtiyacın yok

Haberin Devamı

CIA (Amerikan Merkezi İstihbarat Teşkilatı) eski Başkanı John Brennan, 2016 yılında Suriye ve Irak'ın bölünme ihtimaline dikkati çekerek şunları söylemişti;

"Suriye ve Irak'ın yeniden bir araya getirilip getirilemeyeceğini bilmiyorum. Her iki ülkede de adil bir şekilde yönetecek merkezi hükümet oluşturulabilir mi emin değilim. Merkezi hükümet ve özerk bölgelerden oluşan federal bir yapı olabilir. Bu tabii ki önümüzdeki 3-4 yıl içinde neler olur, ona bağlı."

Söyleyen CIA Başkanı olunca bu sözler bir “analiz” değil bir plan anlamına gelir. Brennan’ın söylediği gibi 3-4 yıl beklemeye gerek kalmadı, bu sözlerin üzerinden bir yıl geçtikten sonra Suriye’nin bölünme planı uygulamaya sokuldu.

Brennan’ın Obama döneminde CIA Başkanı olduğu dikkate alınırsa Suriye’yi bölme planının şu andaki Başkan Trump’ın iradesinin üzerinde bir karar olduğu daha net anlaşılır.

Teröristlerle işbirliği

ABD bu planı terör örgütü PKK’nın uzantılarıyla gerçekleştiriyor. Nasıl ki, Rakka’dan terör örgütü IŞİD’in silahlı üyelerinin çıkışına göz yumduysa, bölme planında PKK’nın Suriye kolu PYD/YPG’nin büyük bölümünü oluşturduğu SDG’yi “taşeron” olarak kullanıyor.

Amerikalıların bunun için açıklaması da gayet net; PKK unsurlarını kullandıkları sürece tek bir ABD askeri ölmüyor. Böylece terör örgütü PKK’yı kullanarak Suriye topraklarında kendisine alan açıyor. Şu ana kadar 5 bine yakın TIR dolusu silah gönderen ABD, Türkiye’nin 600 kilometrelik sınır hattı boyunca bir terör devleti kurma yolunda adım adım ilerliyor.

İsrail’in güvenliği

Bunların tek amacı var; “İsrail’in güvenliği” İsrail’in güvenliğine tehdit olarak görülen ülke ise İran. ABD Trump tarafından açıklanan son Ulusal Güvenlik Strateji Belgesi'nde İran için “terör destekçisi devlet” tanımını kullandı. İran’daki son halk ayaklanmasını açıktan destekleyen ABD, İsrail’in güvenliği amacıyla İran’daki rejimi yıkmak için her yolu deneyecek. İşte belki de Suriye’de PKK kontrolündeki bölge İran’a yönelik saldırı için üs olarak kullanılacak.

Yoksa 13 tane hava üssüne neden ihtiyaç duysun. Türkiye’nin güvenliğine açık tehdit olan PKK kontrolündeki bölgede sınır güvenlik gücü adı altında 30 bin kişilik bir grup oluşturmaktan geri durmuyor. PKK güdümündeki terör bölgesiyle sınırı olan kim? Türkiye. Türkiye eninde sonunda PKK uzantılarıyla çatışmaya girecek tabi arkasındaki ABD ile savaşacak.

Sözün kısası, terör örgütü PKK ile işbirliği yapan, FETÖ’yü kollayan ABD gibi müttefikin varsa düşmana ihtiyacın yoktur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder