Nedim Şener ‘Bekle ve al’ taktiği
HABERİ PAYLAŞ

‘Bekle ve al’ taktiği

Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki Fetullahçı Terör Örgütü mensupları ile örgütteki yöneticileri “sivil mahrem imamların” 2012 yılından itibaren sistematik şekilde haberleşmek için kullandığı ankesörlü hat operasyonlarında yeni bir boyuta geçildi. Buna “Bekle ve al” yöntemi de denilebilir.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra 2016 yılı Kasım ayında itiraflarla ortaya çıkan ve 2017 yılı Mart ayından itibaren operasyona dönüşen ankesörlü hat konusundaki incelemeler sonucunda TSK içerisinde 15 bine yakın yeni isim belirlendi. Özellikle 4 bin isim belirleyen İstanbul Cumhuriyet Savcılığı ile 8 bine yakın isim belirleyen Ankara Cumhuriyet savcılıkları her hafta yüzlerce kişiyi gözaltına alıyor. Her operasyon sonrası hep şu soru gündeme geliyor; “Madem bu kadar isim belirlendi neden hepsi birden alınmıyor?”

Haberin Devamı

Savcılıkların buna verdiği cevap,“4 günlük gözaltı süresi içinde binlerce kişiyi sorgulamak, savunmalarını almak mahkemeye sevk etmek mümkün değil” oluyor.

Bir nedeninin de “Bekle ve al” taktiği olduğunu pazartesi günü Ankara’da yapılan son operasyon olduğunu öğrendim.

KKK’da kaldı 1.700

Hafta başında yapılan operasyonda Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 1 albay, 9 yüzbaşı, 90 üsteğmen olmak üzere toplam 100 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların 99'unun muvazzaf ve aktif görevde olduğu açıklandı. İşte “Bekle ve al” taktiği bu noktada devreye giriyor. Soruşturma konusu kişiler muvazzaf yani karargah ve birliklerde görev yaptığı için geçici görevden uzaklaştırılan, görevden alınan ya da emekli olanlardan faklı bir yöntem izleniyor. Verilen bilgiyi göre, bu pazartesi günü gözaltına alınan 99 kişinin isim listesi ekim ayından beri Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın elinde. Savcılık ve Emniyet ile yapılan görüşmeler sonucunda görevi başında olanlar, görev yerleri değiştirilmeden pasife alınarak bu sürede takip ediliyor. Karargah ve birliklerde görev yapan muvazzaf subayların bu süre içinde görüştüğü kişiler, yakın ilişki çevresi tespit ediliyor. Sivil imamlarla görüşmeleri izleniyor. Öyle ki, listede ismi olan ve aynı yerde görev yapanların öğlen yemeklere beraber çıktıkları bile tespit edilebiliyor. Böylece ankesörlü hat ile görüştüğü tespit edilenlerin örgüt bağlantısı daha da delillendirilmiş oluyor.

Haberin Devamı

Bu operasyon öncesi Kara Kuvvetleri’nde listede 1.800 isim vardı, 100’ü gözaltına alındı kaldı 1.700 isim. “Bekle ve al” yöntemiyle bakalım onlardan hangi delillere ulaşılacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder