Nedim Şener Ben de ikna olmadım Herr Kahl
HABERİ PAYLAŞ

Ben de ikna olmadım Herr Kahl

Haberin Devamı

15 Temmuz darbe girişiminden önce olduğu gibi sonrasında da Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerine kucak açan, onlara sığınma sağlayan Almanya’nın bu darbenin arkasında olmadığına bir türlü kendimi ikna edemiyorum. Tıpkı, Amerikan istihbarat kuruluşu CIA elemanlarının referans mektubu ile terörist Gülen’i Pensilvanya’da ağırlamaya devam eden Amerika Birleşik Devletleri gibi. “Türkiye’nin müttefiki Almanya ve ABD, Türkiye’de FETÖ’cülerle darbe planlayıp hükümeti devirmeye mi çalıştı?” bir gazeteci olarak bu soru kafamı karıştırıp duruyor. “ABD ve Almanya biz müttefikiz, Türkiye’deki demokrasiye saygılıyız” dese de bir gazeteci olarak bir türlü ikna olamıyorum.

Darbenin arkasındaki FETÖ

Alman Dış İstihbarat kuruluşu BND’nın Başkanı Bruno Kahl’ın Der Spiegel dergisindeki sözleri kafamı iyice karıştırdı. “Darbenin arkasında gerçekten Gülen mi var?” sorusuna “Türkiye farklı seviyelerde bizi bu konuda ikna etmeye çalıştı. Ancak bu şu ana kadar mümkün olmadı” diye cevap vermiş.

BND Başkanı Kahl, FETÖ’nün bir terör örgütü olup olmadığı sorusuna ise, “Gülen Hareketi dini ve seküler eğitim veren sivil bir yapı. Bunlar Erdoğan güçleri ile onlarca yıl birlikte çalışan etüt merkezleri, eğitim kurumları gibi yapılar” demiş. Mesajı net; “Bize göre FETÖ terör örgütü değil, 15 Temmuz darbesinin arkasında değil.”

Operasyon çekiyor

Gerçi tersini söylese ne olur? Almanya terör örgütü listesinde olan kanlı terör örgütü PKK’nın faaliyetlerine bile seyirci kalıyor. BND Başkanı aklı sıra operasyon çekiyor. Eski bir Maliye Bakanlığı çalışanı olduğu için de eline yüzüne bulaştırıyor.

Daha kötüsü röportaj verdiği Der Spiegel’i okumuyor. 17/25 Aralık operasyonlarından sonra Der Spiegel’de 6 Ocak 2014 günü Maximilian Popp imzalı yazıda, “İslami imam Fethullah Gülen hükümete meydan okuyor. (Devlet içinde) çok etkili müritlerinin, Başbakan Erdoğan’ı devirmek için harekete geçtikleri görülüyor” satırlarını okurdu, 15 Temmuz’un da bunun devamı olduğunu görürdü.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder