Nedim Şener Bu aşkla bu ülkeyi bölemezsiniz
HABERİ PAYLAŞ

Bu aşkla bu ülkeyi bölemezsiniz

Haberin Devamı

Teröristlerle mücadeleye giderken ailesine son mesajı, “Beklemesinler” olan, “Biz aşkı, vatan için canını verenlerden öğrendik” diyen kahramanlar varken bu ülkeyi dize getirmek, bölmek mümkün mü?

Evlatlarının bu kadar çıkarsız, karşılıksız, kanı ve canıyla aşkla sevdiği bir ülkenin bölünmesi mümkün mü?

Yurt sevgisini ve aşkı Afrin’de terör örgütü PKK’ye karşı başlatılan operasyonda şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özaltan’ın, “Biz aşkı, vatan için canını verinlerden öğrendik” sözünden daha güzel ne anlatabilir. Eşini ve 5 aylık kızını aşk ile sevdiği ülkesine emanet edip ülkesi için şehit oldu.

Maalesef dün de bir başka kahraman Üsteğmen Oğuz Kaan Usta şehit oldu. Ne o ne de diğer kahramanlar unutulmayacak

Sorumlu ABD

Bu kahramanların vebali Türkiye’ye sürekli “müttefikiz” deyip arkadan hançerleyen Amerika Birleşik Devletleri yöneticilerinin boynundadır. Türkiye terör örgütü PKK ile neredeyse 40 yıldır mücadele ediyor. Ama PKK tarihinde ilk kez bir toprak parçasında hem de Türkiye’nin neredeyse güney sınırı boyunca ilk kez alan kazandı. Bunu da Türkiye’nin sözde müttefiki ABD sayesinde gerçekleştirdi.

ABD’li yetkililer her ağzına açtıklarında “Türkiye’nin endişelerini anladıklarını” söyleyip öbür taraftan terör örgütüne binlerce TIR dolusu silah ve mühimmat veriyor. Bugün şehitlerimiz varsa, bunun sebebi ABD’nin terör örgütü PKK/YPG’ye verdiği silahlardır. En acısı bunu yaparken Türkiye’deki İncirlik Üssü’nü de kullanıyor.

İncirlik de gözden geçirilmeli

Önceki gün ABD Beyaz Saray Sözcüsü, ABD Dışileri Bakanlığı ve Savunma Bakanlığı Pentagon sözcülerinin daha önceki açıklamalarından “kopyala/yapıştır” yaptığı sözleri tekrarladı. Türkiye’den itidalli davranmalıymış, operasyonun bölgede halihazırdaki istikrarı bozmamalıymış, Türkiye söylemlerine dikkat etmeliymiş, operasyonun kapsam ve süresi sınırlı tutulmalıymış, insani yardımlar devam ettirilmeliymiş, IŞİD ile mücadeleye odaklanmalıymış.

10 bin kilometre uzaktan terör örgütünü maşa olarak kullanarak Suriye topraklarını bölme planı yap, eline tutuşturduğu silahlarlarla yanı başında “terör koridoru” oluştur. Sonra da terörle mücadele eden Türkiye’ye akıl ver. Üstüne bir de, “Türkiye’nin yanındayız” demezler mi?

Nasıl olur nasıl yapılır bilmem ama ABD’nin DEAŞ’le mücadele koalisyonu faaliyetleri adı altında Suriye’de terör örgütü PKK/YPG’ye lojistik destek verdiği Diyarbakır ve İncirlik Üssü’ndeki bu faaliyetler durdurulamaz mı?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder