Nedim Şener Bu kadar zor mu ülkenin yanında olmak
HABERİ PAYLAŞ

Bu kadar zor mu ülkenin yanında olmak

Haberin Devamı

Amerika Birleşik Devletleri Türkiye Büyükelçiliği’nin vize başvurularının askıya aldığını açıkladığı saatlarde sosyal medya üzerinden yapılan bazı yorumlar utanç vericiydi. Elbette Türkiye için değil kendileri açısından.

Yurtdışına kaçmış FETÖ’cülerle birlikte, hiç utanmadan, Türkiye’nin ekonomik krize gireceğini, Amerika’dan amborga yiyeceğini yazabildiler.

Kısa süreli de olsa doların artmasından ve borsanın düşmesinden ekonomik kriz analizi yapanı mı ararsın, Türkiye’nin “haydut devlet” damgası yiyeceğini söyleyeni mi? Hepsi bir anda devreye topa girdi.

Adını bile anmak istemediğim bazı kişilerin 15 Temmuz’dan bu yana hangi noktaya savrulduklarını göstermesi bakımından da anlamlıydı. Hiçbirine ama hiçbirine şaşırmadım.

Oysa ortada ABD Büyükelçiliği’nin hatta yönetiminin devlete kızıp halkı cezalandırma girişimi vardı. Ve bu öyle göründüğü gibi tek boyutlu değil.

Bu kararın hiç kuşkusuz Türkiye’nin Suriye’de giriştiği İdlib operasyonuyla da ilgisi var. Suriye’de kurduğu oyunu zora giren ABD, ebedi düşmanı Rusya’ya bile hiçbir zaman uygulamadığı “vizeyi askıya alma” yaptırımını Türkiye’ye karşı devreye sokuyordu.

Büyük çoğunluk eleştirdi

Vize uygulaması başlı başına zaten eleştirilmesi gereken bir konuyken, bunu tek taraflı askıya alma kararı Türkiye’deki herkes tarafından eleştirilmeliydi. Büyük çoğunluk da öyle yaptı. Ama bazıları ABD’nin Rusya’ya bile uygulamadığı yaptırımdaki sıradışılığı görmek yerine ülkesini suçlamayı seçti. Bu krizden siyasi rant peşinde koştu.

ABD Büyükelçiliğin’de görevli bir Türk’ün FETÖ’cülerle sıradışı ilişkisi elbette sorgulanacaktır.

Önceki gün ABD Büyükelçiliği’nin konuyla ilgili yaptığı açıklama bu anlamda daha dikkatli dille yazılmıştı. Türk vatandaşları ABD Büyükelçiliği kararı savunurken tutuklama sürecinin şeffaf olmadığına dair bir açıklama yaptı.

Vizeyi askıya alma kararının “yasaklama” anlamına gelmediğini, sürecin uzun sürmeyeceğini ama ne kadar devam edeceğinin kestirilemediğini bildirdi.

Elbette bu süreç uzun sürmeyecektir. Ama ben yine de, terör örgütü FETÖ’yü himaye eden, PKK/YPG’ye silah veren ABD’ye iki laf edemeyenlerin haline acıyorum; Ülkenizin yanında olmak bu kadar mı zor?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder