Nedim Şener CHP'de ilk giden Sedefçi olacak gibi
HABERİ PAYLAŞ

CHP'de ilk giden Sedefçi olacak gibi

Haberin Devamı

Kemal Kılıçdaroğlu kurultay konuşmasında “Ben zenginleşmeyeceğim, çocuklarım zenginleşmeyecek” diyerek yolsuzluk konusundaki hassasiyetini gösterdi. Dün Kemal Kılıçdaroğlu ile beraberdik. Yolsuzluklar konusuna girdik.
Edirne Belediye Başkanı CHP’li Hamdi Sedefçi yolsuzluk nedeniyle 2 kez hapis cezasına çarptırıldı. Kılıçdaroğlu bu duruma sessiz kalmayacağını söylüyor.
Hamdi Sedefçi’nin cezalarını Yargıtay onaylarsa parti ile ilişkisinin kesileceğini belirtti. Böylece yolsuzluk konusunda ne kadar hassas olduğunu bir kez daha gösterdi. CHP’de politika yapanlara ve yapacaklara duyurulur.

Genel Başkan’ı örnek alın...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, mütevazı mal varlığını açıkladığına göre, partinin il ve ilçe örgüt yöneticileri, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, parti meclisi üyeleri ve milletvekilleri de mal varlıklarını açıklamalı. Temiz topluma ve iktidara aday olduğunu açıklayan CHP’ye yakışan budur.

Başbakan’a 1 hafta süre
Kemal Kılıçdaroğlu, İşsizlik Fonu’ndan 2.8 milyar TL’nin Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla usulsüz kullanıldığını iddia ediyor.
Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) için harcanması gereken bu paranın başka yerlerde harcandığını söylüyor. Bunu açıklaması için de Başbakan’a 1 hafta süre verdi.
“Eğer kendisi 2.8 milyar liranın nereye harcandığını açıklamazsa ben Güneydoğu’ya gidip açıklayacağım” dedi. Anlaşılan o ki, dosyalı günler geri gelecek.

‘Recep Bey’in sırrı
Kılıçdaroğlu'nun kurultay konuşmasında Başbakan'dan ‘Recep Bey’ diye söz etmesi çok tartışıldı. Kılıçdaroğlu, AK Parti tarafından eleştirilen bu hitabı bilinçli olarak seçtiğini söylüyor.
Gerekçesini şöyle açıklıyor; ‘Tayyip Bey’ hitabı bir mağduru çağrıştırıyor. Mağdur olan, baskı gören kişiyi anlatıyor, hatırlatıyor. Oysa aradan geçen yıllar içinde mağdur olan ‘Tayyip Bey’ gitti, yerine zenginleşen, havuzlu villada oturan, çocukları zengin olan ‘Recep Bey’ ortaya çıktı.
Ben de bu duruma vurgu yapmak için ‘Recep Bey’ diye hitap etmeyi seçtim. Bundan böyle de Başbakan olarak görev yaptığı yerler dışında kendisinden bahsederken hep ‘Recep Bey’ diyeceğim.

Önder Sav yine devrede!!!
Dün CHP Genel Merkezi’ne gittiğimde bir eksiklik dikkatimi çekti. Kemal Kılıçdaroğlu’nun 24 yıllık sekreteri ve son dönemdeki özel kalem müdürü Şükran Kütükçü yoktu. Özellikle Ankara’daki gazeteciler Şükran Kütükçü’yü çok iyi tanır. Şükran Kütükçü, Kılıçdaroğlu ile gazeteciler arasında köprü görevi yapan, görüşmeleri ayarlayan ve sorunlara çözüm üreten birisi olarak bilinir.
Şükran Kütükçü, CHP’de değil, Kılıçdaroğlu’nun TBMM’deki odasında görev yapacakmış. Duyduğuma göre; bu uygulamada CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ın etkisi var. Sav’ın önerisi üstüne Kılıçdaroğlu’nun sekretaryasını Deniz Baykal’ın özel kalem müdürü yönetecekmiş. Sistemi bildiği için...
CHP’nin 18 yıllık genel başkanı Baykal’ın gidişinde dahli olan Sav, Kılıçdaroğlu’nun 24 yıllık sekreterini de devre dışı bıraktı!!! Kulağıma geldiğine göre; Şükran Hanım küskün değil ama kırgınmış. Aynı Baykal gibi!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder