Nedim Şener Darbeci Er
HABERİ PAYLAŞ

Darbeci Er

15 Temmuz akşamı Fatih Sultan Mehmet Köprüsü üzerindeki bir otomobilin içinden cep telefonuyla çekilmiş bir kayıt var; bilmiyorum dikkatinizi çekti mi? Hani şu, bir er otomobilin içindekilere, “Sıkıyönetim oldu abi ordu devlete el koydu. Tayyip yok, güneşli günler bizi bekliyor. İyi geceler” dediği kaydı.

Belki izlemeyen vardır.

Sözünü ettiğim konuşma 15 Temmuz Fatih Sultan Mehmet Köprüsü üzerinde saat 22.27’de gerçekleşiyor.

Bir süredir bu görüntünün, o konuşmaları yapanların kim olduğunun ve rütbesinin peşine düştüm.

Haberin Devamı

Nihayet aradığım cevabı Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ile ilgili darbe davası dosyasından ulaştım.

Öğrendiklerime şaşırmadım desem yalan olur. Çünkü ben “Sıkıyönetim oldu abi ordu devlete el koydu. Tayyip yok, güneşli günler bizi bekliyor. İyi geceler” şeklindeki konuşmayı yapanın rütbeli bir FETÖ’cü olduğunu düşünüyordum. Oysa o bir er çıktı.

Olayı hatırlatayım; 15 Temmuz akşamı askerlerin köprü üzerinde olduğunu gören yurttaşlar araçlarını yavaşlatır. Darbeciler ise trafik akışını hızlandırmak için araçlara yaklaşıp, evlerine gitmelerini söyler.

İşte tam o sırada saat 22.27’de bir grup er yolda duran araçların yanına gelir.

Araç içerisindekiler ise endişeyle ne olduğunu sorar.

Bu arada cep telefonu kayıttadır. (Görüntüler bu linkte; https://www.youtube.com/watch?v=C JX5paWy2zA )

O şimdi tek tutuklu!

Araca yaklaşan darbeci er, kaydın 18’inci saniyesinde “Abi sıkı denetim var lütfen evinize gidin çıkmayın” diye konuşur.

Araç içerisindeki erkek şahıs “Efendim” diye sorması üzerine yine aynı er tekrar eder; “Sıkı denetim var darbe var evinize gidin çıkmayın.”

Erkek şahıs da “Tamam, tamam abi” diye cevaplar. Görüntünün 33. saniyesinde ise araç içerisindeki bir şahıs “Bu ne usta ya? Ne bu ne ne oluyor şimdi? Anlamadım” diye şaşkınlığını belli eder.

Darbeci er cevap olarak “Sıkıyönetim oldu abi ordu devlete el koydu. Tayyip yok, güneşli günler bizi bekliyor. İyi geceler” diye karşılık verir.

Uzun süre kimliğini merak ettiğim kişinin kim olduğu Fatih Sultan Mehmet Köprüsü davasında ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Yapılan ses analizleri ve raporlarla o kişinin askerlik görevini Er olarak yapan Gökhan Bolu olduğu tespit edildi. Öğrendim ki, FSM köprüsü davasında tüm rütbeli darbeci askerlere cezalar verilirken, toplam 46 er’in yargılaması ise 29. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediyor.

46 er içinde yalnızca “Sıkıyönetim oldu abi ordu devlete el koydu. Tayyip yok güneşli günler bizi bekliyor. İyi geceler” diye konuşan Gökhan Bolu tutuklu.

Boğaziçi Köprüsü davasında erlere beraat kararı verilmesinden sonra bu konuya eğilmek gerektiğini düşünüyorum. Her er darbeci olmadığı gibi her er masum da olmayabiliyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder