Nedim Şener FETÖ - BND ilişkisi
HABERİ PAYLAŞ

FETÖ - BND ilişkisi

Haberin Devamı

Ne büyük tesadüf ki, hafta sonu art arda yaptıkları açıklamalarla Amerikan ve Alman istihbarat yetkilileri, 15 Temmuz darbe girişinin arkasında Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) olmadığını söylediler.

Cumartesi günü Der Spiegel dergisinde Alman Dış İstihbarat kuruluşu BND’nın Başkanı Bruno Kahl’ın sözleri yayınlandı. Kahl,“Darbenin arkasında gerçekten Gülen mi var?” sorusuna “Türkiye farklı seviyelerde bizi bu konuda ikna etmeye çalıştı. Ancak bu şu ana kadar mümkün olmadı” cevabını verdi.

BND Başkanı Kahl FETÖ’nün bir terör örgütü olup olmadığı sorusuna ise,“Gülen Hareketi dini ve seküler eğitim veren sivil bir yapı” dedi.

ABD kanıt görmemiş!

Pazar günü de ABD’nin Meclis İstihbarat Şefi Devin Nunes bir televizyon programında, “Gülen’in (darbeye) karıştığına dair herhangi bir kanıt görmedim. Eğer karışmışsa bu tabi ki farklı bir durum.”

Her ikisini de ciddiye almaya gerek yok. Sadece mahkemelerde verilen ve basına yansıyan ifadeleri okusalar yeter. İddianameler ise itiraflardan geçilmiyor. Alman ve ABD’li istihbaratçıların açıklamaları FETÖ’nün darbenin arkasında olmadığını değil tam tersine olduğunu gösterir. Ayrıca Almanya ve ABD’nin darbeci FETÖ örgütünün arkasında durduğunun ispatıdır.

BND iddianamede

FETÖ ile Alman istihbarat kuruluşu BND arasında ilişki olup olmadığını merak edenler, 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili 2 bin 581 sayfalık Çatı İddianamesi’nin 318’inci sayfasını okuyabilir.

Şunlar yazıyor; “FETÖ’nin sözcüsü konumundaki Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkan Yardımcısı Cemal Uşak, Almanya’nın İstanbul Başkonsolosluğu’nda görevli BND (Alman İstihbarat Servisi) Temsilcisi Edward Ehrenheim ve yardımcısı Jörg Birkenbeul ile 15.01.2014 tarihinde İstanbul’daki bir restoranda görüşme yapmıştır.

Bu görüşmede şüpheli Cemal Uşak, Türkiye’nin içinde bulunduğu siyasi ve ekonomik durumuna ilişkin muhatabına açıklamalarda bulunmuştur. Edward Ehrenheim'in ise Cemal Uşak’a; “17 Aralık Operasyonu, Türkiye'den Suriye'ye giden yardımı MİT'in mi, Emniyet'in mi organize ettiğini, seçimler sonrasında Türkiye'de nelerin yaşanacağı” hususlarında sorular yöneltmiştir...”

Yani BND Başkanı Kahl’a FETÖ’nün sivil toplum kuruluşu olup olmadığını öğrenmesi için arşivlerine bakmasını öneririm.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder