Nedim Şener FETÖ ile mücadele zayıfladı derken...
HABERİ PAYLAŞ

FETÖ ile mücadele zayıfladı derken...

Ortak düşmana karşı savaşta el birliği yapmak varken, iktidar-muhalefet arasında siyasi kavgaya dönüşen Fetullahçı Terör Örgütü ile mücadele iktidar içi kavgaya dönüştüğü bugünlerde Emniyet Genel Müdürlüğü’nde ilginç bir atama gerçekleşti. Kim olduğunu anlatmadan, FETÖ ile mücadeledeki olumsuz durumu kısaca özetleyeyim; bir süredir kamuoyunda şöyle bir algı oluştu;

Yargıda, bürokraside, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde ve Emniyet’te FETÖ ile mücadele eden ne kadar önemli isim varsa, kimi emekliye sevk ediliyor, kimi ilgisiz görevlere atanıyor, kimi de terfi ettirilerek etkisiz hale getiriliyor. Yargıda ise sayısı çok az olan kişilerin de tasfiye edilmesine yönelik hedef göstermeler devam ediyor. Bu gidiş benim için şaşırtıcı değil, 15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden 1 yıl geçtikten sonra bu tablo belirmeye başladı. FETÖ ile mücadelede organizasyonsuzluk, strateji ve hedeflerin net belirlenmemiş olması bunlara yol açtı. Tabii tüm kurumlarda varlığını koruyan FETÖ’nün kripto elemanları da bu mücadelenin etkisizleştirilmesinde rol oynadı.

Haberin Devamı

Sürgün, dava, ceza

Tüm bu tartışmaların zirveye çıktığı bugünlerde Emniyet Genel Müdürlüğü’nde yapılan bir atama dikkatimi çekti. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi (KOM) Başkanlığı’na Mahmut Çorumlu getirildi. Çorumlu son olarak Kırıkkale Emniyet Müdürü olarak görev yapıyordu. Ataması çok fazla dikkat çekmedi. Ama basın arşivini tarayınca, Çorumlu’nun Emniyet içerisinde sıradan bir isim olmadığı anlaşılır. Emniyet içerisinde, “Fetullahçı” yapılanmaya karşı ilk mücadele edenlerden bir isim.

1999 yılında Ankara Emniyet Müdürü Cevdet Saral’ın ekibi tarafından hazırlanan 500 kişilik ‘Fetullahçı polisler’ listesinin hazırlanmasında emeği geçenlerden. Elbette bu mücadelenin ‘mükafatını’ da almış!!! “Telekulak Çetesi” diye DGM’de yargılanmalardan sürgünlere, hapis ve yüzlerce tazminat davasından meslekten defalarca ihraca kadar ne kadar bedel varsa ödetmişler. 17/25 Aralık operasyonundan sonra da FETÖ ile mücadelede ilk başvurulan isimlerden olmuş. KOM Başkan Yardımcısı olarak oluşturduğu ekiple dairedeki tüm FETÖ’cüleri tek tek temizlemiş, hatta iki şubeyi de kapatmış.

Haberin Devamı

15 Temmuz darbe girişimi sonrası, Emniyet İstihbarat Dairesi’nin yarısı FETÖ üyesi çıkarken, KOM’dan tek bir isim bile çıkmamış. Çünkü Mahmut Çorumlu ve ekibi, 17/25 Aralık 2013 ile 15 Temmuz 2016 arası dönemde KOM’u, FETÖ’cülerden tamamen temizlemiş. İşte böyle bir isim şimdi KOM Daire Başkanı olarak atandı. FETÖ ile mücadele yerine siyasi kavganın aldığı bu ortamda Çorumlu gibi bir ismin KOM’a atanması, elbette FETÖ’cüler için ‘kötü’ bir haber. Ancak, Türkiye adına ‘iyi’ demek için beklemek gerek. Neyi mi? Önüne engel çıkarılıp çıkarılmayacağını…

Sıradaki haber yükleniyor...
holder