Nedim Şener FETÖ’cünün bu inkarı itirafıdır!
HABERİ PAYLAŞ

FETÖ’cünün bu inkarı itirafıdır!

Beşi de 16 Temmuz sabahı 15 Temmuz darbe girişiminin merkezi olan Akıncı Üssü yakınında yakalandı. İsimleri Adil Öksüz, Kemal Batmaz, Harun Biniş, Nurettin Oruç ve Hakan Çiçek…

Adil Öksüz şaibeli bir şekilde FETÖ’cü hakimin de kararıyla serbest kaldı firar etti. Gözaltında verdiği ifadede, “Fetullahçı değilim, Fetullah Gülen’i tanımam” demişti. 16 Temmuz sabahı Kazancı Karakolu’nun önünde elleri kelepçeli fotoğrafı çıkan Adil Öksüz’ün yıllar önce olduğu gibi kısa süre önce FETÖ elebaşı Gülen ile çekilmiş görüntüleri medyaya yansıdı.

Haberin Devamı

Evet Adil Öksüz firari ama o sabah gözaltına alınan diğer 4 sivil mahrem imam tutuklu ve Akıncı Üssü davasında yargılanıyorlar. Kemal Batmaz, 1 Ocak 2016 günü ABD’de havaalanında alınan ifadesinde; M. Fetullah Gülen’i ziyaret edeceğini söyledi ama mahkemede inkar etti. 11-13 Temmuz’da Adil Öksüz ile darbe planını onaylatmak için Amerika’ya gitti, görüntülere rağmen inkar etti. Gözaltına alınanca “Kazancı’ya tarla bakmaya geldim” deyip Akıncı Üssü’nde olduğunu inkar etti. Akıncı Üssü’nde güvenlik kamerasına yansıyan görüntüsünü inkar etti. Pişman mısın?” sorusuna, “Darbe olmadı ki pişman olayım” diyerek inkar etti.

Belgesel çekecekmiş!

Nurettin Oruç, tüm delillere, itiraflara, şirket kayıtlarına rağmen FETÖ ile bağlantısını inkar etti. Akıncı Üssü’ndeki güvenlik kamerasına yansıyan görüntüsü için, “Görüntü benim ama, reklamlardaki üren yerleştirme gibi adam yerleştirme yapılmış” diye inkar etti. 16 Temmuz sabahı gözaltına alındığı Akıncı Üssü yakınında bulunma sebebini de ”Hayvancılıkla ilgili belgesel çekmek için” diyerek inkar etti.

Harun Biniş de, Akıncı Üssü yakınlarında yakalanınca, "Kazan’a arsa bakmaya geldim" diyerek 15 Temmuz darbesindeki rolünü inkar etti. Öyle ki, Akıncı Üssü güvenlik kamerasındaki görüntülerini de, FETÖ şirketlerinde çalışmışlığını da, FETÖ üyeliğini de inkar etti.

Hakan Çiçek, FETÖ ile yıllar öncesine dayanan ilişkisini inkar etti. “Atatürkçü olduğunu, sahibi olduğu okulları da örnek göstererek FETÖ üyeliğini inkar etti. Darbe gecesi FETÖ elebaşı ile irtibat kuran da oydu, onu da inkar etti.

Haberin Devamı

Bugüne kadar 55 ildeki 289 FETÖ darbe girişimi davasından 241’i tamamlandı, 48’i devam ediyor. 3 bin 60 kişi mahkum oldu 2 bin 280 kişi beraat etti. 474 kişinin yargılandığı Akıncı Üssü davasında da Savcılık, mütalaasında bu FETÖ’cü sivil imamlar ve onların uşağı darbeci bazı eski askerler için de 79 kez müebbet hapis cezası istedi. Diyeceksiniz ki, ama onlar her şeyi inkar ediyor. Evet FETÖ’cünün bu şekildeki inkarı aslında itirafıdır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder