Nedim Şener ‘Hayalet Adam’ın hayalet tutanağı
HABERİ PAYLAŞ

‘Hayalet Adam’ın hayalet tutanağı

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, TBMM FETÖ Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu’nun gönderdiği önemli bir soruya nihayet cevap verdi.

Soru şu; 15 Temmuz günü saat 14.20’de MİT’e giderek ihbarda bulunan Binbaşı O.K., MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın kaçırılacağını söylerken bir “darbe” ihbarında da bulundu mu?

Bu sorunun kaynağı 20 Mayıs 2017 günü Binbaşı O.K.’nın Yeni Şafak gazetesinde yayınlanan 11 Ağustos 2016 tarihli ifadesi.

Habere göre O.K. ifadesinde “darbe ihbarında da bulundum” demişti. Ancak MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın 22 Mayıs 2017 tarihinde TBMM Araştırma Komisyonu’na gönderdiği 36 sayfalık raporda, Binbaşı O.K’nın darbeden değil MİT Müsteşarı’nın kaçırılmasına yönelik bir operasyondan söz ettiği yer aldı.

Hulusi Akar’ın yanıtları Dün Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar imzasıyla TBMM’ye gönderilen 8 sayfalık yazı MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı teyit ediyor. Yazıda, ihbar üzerine Genelkurmay 2’nci Başkanı Yaşar Güler ile görüşen MİT Müsteşar Yardımcısı’nın,“O gece bir faaliyet olacağı ve MİT Müsteşarı’nın alınacağı” istihbaratını verdiği yer aldı.

Ardından MİT Müsteşarı Fidan’ı Genelkurmay’a çağırdığını anlatan Akar, Fidan’ın da MİT’e yönelik bir operasyon yapılacağından söz ettiğini belirtti.

Akar, TBMM Komisyonu’nun aynı konuda ikinci sorusuna da, MİT’ten gelen istihbaratın darbe değil MİT Müsteşarı’na yönelik bir operasyon olduğu cevabını verdi.

Ancak ortada basına yansıyan önce “ifade”, daha sonra “Görüşme Tutanağı” denilen bir evrak var. Altında da savcılar Harun Kodalak ve Necip Cem İşçimen ile katibin adı yer alıyor. Ama imzaları yok. “Görüşülen” Binbaşı O.K.’nın açık ya da kod adı yer almıyor. İmzası veya bir işareti de yok.

Oysa tutanağın içinde Binbaşı O.K.’nın ön ismi yer alıyor. Doğum tarihi, memleketi, görev yaptığı yer, eşinin nerede çalıştığı, çocuklarını isimleri, darbe günü kullandığı cep telefonu numarası dahil kimliğini açık edecek tüm detaylar yer alıyor. Bir tek soy ismi yazılmamış.

İşin tuhafı iki savcı tarafından yapıldığı söylenen bu görüşmenin herhangi bir dosyada örneği de yok. ‘Görüşme Tutanağı’nda soruşturma ya da dosya numarası da yok. MİT ve Genelkurmay ihbarın “darbe” olmadığını söylüyor, tutanak tersini. İhbarcı O.K. önce H.A. yani “Hayalet Adam” diye kodlanmıştı, şimdi tutanağı hayali oldu.

Benim merak ettiğimse bu şaibeli tutanak üzerinden kim kiminle hesaplaşma peşinde…

Sıradaki haber yükleniyor...
holder