Nedim Şener Hepiniz sorumlusunuz
HABERİ PAYLAŞ

Hepiniz sorumlusunuz

Haberin Devamı

Kimse kendisini kurtarmaya çalışmasın, Aladağ’da 12 kişinin hayatını kaybettiği yurt yangının faili de sorumluları da belli.

Ama resmi makamların da bulduğu bir sorumlu var: Elektrik panosu. Evet yangının başlama nedeni bu ama biz failleri de görevlerini ihmal eden sorumluları da biliyoruz.

Siz Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği Başkanı İsmail Uğur ve bu derneğe bağlı yurdun müdürü Cumali Genç, 11’i kız çocuğu olmak üzere 12 kişinin hayatını kaybettiği yangının faili sizlersiniz. (Bu iki isimle birlikte toplam dört kişi tutuklandı.)

Sözde denetim

Sözde denetim yapan Milli Eğitim Müdürlüğü siz de sorumlusunuz. Denetimi neye göre yaptınız; gidip yurt müdürünün odasında çay içip, evrağın altına imza atmayı denetim mi sayıyorsunuz.

Siz de sorumlusunuz. Kaymakamlık ve İlçe Belediyesi gözünüzün önünde açılan yurtlarda hangi koşullarda kalındığını hiç mi merak etmiyorsunuz?

Siz de bu tablonun ortaya çıkmasında sorumlusunuz. Ve tabii ki hükümet, boşluklarla dolu yönetmeliklerle özel yurtların bu şekilde çalışmasına göz yumduğunuz için siz de sorulusunuz.

Yangın çıktığında müdahele edecek itfaiyenin hali hepsinden beter.

Yangını söndürmek için gelen itfaiye hortumu açamamış. Görgü tanıklarına göre o en kritik ilk dakikalarda su sıkamamış. İtfaiyenin merdiveni iş görmüyor, ancak çevreden bulunan bir merdivenle bazı kız çocukları kurtarılabilmiş.

Binadan atlayacak olanları zarar görmeden kurtaran bir branda örtü bile yokmuş. İçeride sıkışanlar çevreden getirilen battaniyelerin üzerine ya da aşağıdaki insanların üzerlerine atlayarak kurtulmuşlar.

Zekice değil basit soru

Yangın öncesi tedbir almayanlar kadar yangın sırasında etkili bir kurtarma çalışması yapamayan Adana Büyükşehir Belediyesi yetkilileri siz de sorumlusunuz.

Tüm bu ayrıntılar görgü tanıklarının soruşturma dosyasına giren ifadeleriyle sabit.

Yangının çıktığı gece CNNTürk ekranında itfaiyenin denetimi ile ilgili olarak Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hüseyin Sözlü’ye yönettiğim soruya, “Çok hovarda bir üslubunuz var.

Şimdi seyircilerin karşısında çok zeki sorular sorduğunuzu zannetmeyin” diye karakterini yansıtan bir yanıt vermişti.

Oysa, sorum zekice değil son derece basitti. Ama Adana Belediye Başkanı’nın bilmediği şey şu; en zor cevap verilen soru basit sorudur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder